發表主題 回覆文章
XXX.XXX.221.19

發表發表於: Mon Nov 12, 2007 4:51 pm

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
我big day前兩日張床先到。而家都諗緊會唔會做安床,因為當日有好多其他野做。你地又諗住點呢?會唔會有安床呀?
間屋又無其他床, 安床後話係唔可以掂張床喎,咁honey訓邊?
回頂端
tanyacus
XXX.XXX.22.100

發表發表於: Mon Nov 12, 2007 5:05 pm

我99好傳統家,佢一定要我地安床家!佢仲要放床去新屋都要擇日,死未! Confused

我10/12 bd,師傅擇左5/12安床;但係我地將床11月尾度黎。我諗我地會放好張床先,床褥會5/12先放上去當妻未床lor!

安完床後,bf都話唔可以touch佢;所以我地會bd果日先搬入去lor Arrow bf突然好傳統tin Confused
回頂端
kleeny
XXX.XXX.44.154

發表發表於: Mon Nov 12, 2007 5:08 pm

我好求其咋, honey會係婚前一日安好床, 再放2封利是及一包過大禮已包埋的豆.全部放晒上床.
回頂端
joeywongmy
XXX.XXX.70.32

發表發表於: Mon Nov 12, 2007 9:33 pm

我仲慘呀
師傅擇日9/12安床
但係我bd係30/12
而最慘係我已經同bf同居緊
所以黎緊個3個星期我地都要訓廳 Sad
回頂端
過客
XXX.XXX.142.184

發表發表於: Mon Nov 12, 2007 11:53 pm

joeywongmy 寫到:
我仲慘呀
師傅擇日9/12安床
但係我bd係30/12
而最慘係我已經同bf同居緊
所以黎緊個3個星期我地都要訓廳 Sad

下? 提早咁多日安床? 你個師傅係咪整蠱你地? Shocked
訓3個禮拜廳...好大鑊架喎!
可唔可以叫師傅擇多一個近bd既日子呀?
回頂端
過客
XXX.XXX.142.184

發表發表於: Tue Nov 13, 2007 12:13 am

初初我同bf都冇打算安床, 因為唔鍾意紅色床單...

後來99話要安床, 另外...原來安單,被舖...只係新就ok, 唔一定要紅色. 所以我地呢幾日就臨時臨急去睇床單...

講起安床要買的物品, 尋日谷鬼氣, 俾人搵晒笨...大家千祈唔好幫襯金都二樓電梯口果檔野 (我指糖蓮子, 紅棗, 紅米, ....等), 其實呢D野好平, 免得過唔好響金都買.

尋日同未來99,62,姑仔去金都試衫, 由於之前搵唔到糖蓮子買, 我未來99見到行經2樓近電梯果檔裙褂舖, 出面有一pack pack糖蓮子, 仲有D安床的東西(有合桃, 龍眼, 紅/綠豆...) 我地幾個都唔識呢D用來做咩? 可能個老闆娘見我地拾下拾下, 我99拎左2包糖蓮子, 1包安床用的東西, 可能大家都係諗住好平(以為只係廿零卅蚊)所以冇人問佢賣幾錢櫃..., 點知...我99俾左張一百蚊紙佢, 只係找番幾蚊! 我初時唔知咁貴, 接左袋野擰轉面行, 跟住99先至話果度買左九十幾蚊, 我同姑仔當堂O晒咀! 後來去了地庫另一間格價, 買呢3樣野只係七十四蚊.(都係唔多抵架啦!)
回頂端
anitachs
XXX.XXX.96.22

發表發表於: Tue Nov 13, 2007 1:56 am

78692000 寫到:
我big day前兩日張床先到。而家都諗緊會唔會做安床,因為當日有好多其他野做。你地又諗住點呢?會唔會有安床呀?
間屋又無其他床, 安床後話係唔可以掂張床喎,咁honey訓邊?

我地之前一日安床....仲要係6299上黎整....
我bf會訓sofa

anitachs

anitachs 在 Tue Nov 13, 2007 1:59 am 作了第 1 次修改
回頂端
anitachs
XXX.XXX.96.22

發表發表於: Tue Nov 13, 2007 1:58 am

過客 寫到:

後來99話要安床, 另外...原來安單,被舖...只係新就ok, 唔一定要紅色. 所以我地呢幾日就臨時臨急去睇床單...

講起安床要買的物品, 尋日谷鬼氣, 俾人搵晒笨...大家千祈唔好幫襯金都二樓電梯口果檔野 (我指糖蓮子, 紅棗, 紅米, ....等), 其實呢D野好平, 免得過唔好響金都買.

尋日同未來99,62,姑仔去金都試衫, 由於之前搵唔到糖蓮子買, 我未來99見到行經2樓近電梯果檔裙褂舖, 出面有一pack pack糖蓮子, 仲有D安床的東西(有合桃, 龍眼, 紅/綠豆...) 我地幾個都唔識呢D用來做咩? 可能個老闆娘見我地拾下拾下, 我99拎左2包糖蓮子, 1包安床用的東西, 可能大家都係諗住好平(以為只係廿零卅蚊)所以冇人問佢賣幾錢櫃..., 點知...我99俾左張一百蚊紙佢, 只係找番幾蚊! 我初時唔知咁貴, 接左袋野擰轉面行, 跟住99先至話果度買左九十幾蚊, 我同姑仔當堂O晒咀! 後來去了地庫另一間格價, 買呢3樣野只係七十四蚊.(都係唔多抵架啦!)

wah.....好貴呀...糖蓮子布咩用架?

anitachs
回頂端
過客
XXX.XXX.165.40

發表發表於: Tue Nov 13, 2007 8:35 am

anitachs 寫到:
過客 寫到:

wah.....好貴呀...糖蓮子布咩用架?

anitachs

敬茶果陣用 (紅棗+糖蓮子) 寓意...早生貴子!
回頂端
靚靚黃太Joanne
XXX.XXX.249.137

發表發表於: Tue Nov 13, 2007 10:45 am

個時我都冇話擇日時間安床.都係結婚個朝老公瞓醒先整張床單咋.
回頂端