發表主題 回覆文章
ivancancan
XXX.XXX.222.121

發表發表於: Wed Aug 01, 2007 10:31 pm

廣告贊助 [隱藏]
JS1111 寫到:
剛剛交完相...間公司原來十分細,奉勸大家真是最好下午6:00前去交收(即係叫你請假law! 無咩staff 招呼你地!!本人真是十分奇怪間公司完全不要make appointement..成群客係到等....係會展到講咩都ok..we can provide them the ideas how to present all photos...but 去到office話不如等我地師夫design 呀吓!!!

聽到你咁講好驚喎....我係上年12月expo join架, 今次expo我見到佢地個booth好靚, 仲以為一定好好tim........我12月中先交相呀....

js1111, 希望你既bd效果好好, 到時share下.....thanks.
回頂端
Maggie(5)
XXX.XXX.225.50

發表發表於: Mon Aug 06, 2007 4:46 pm

好失望, Twisted Evil
我本8*10電腦合成相簿,等左三個月都收唔貨....一定唔會介紹佢地比friend囉!!! Evil or Very Mad
回頂端
ivancancan
XXX.XXX.98.68

發表發表於: Tue Sep 11, 2007 11:52 pm

Maggie(5) 寫到:
我本8*10電腦合成相簿,等左三個月都收唔貨....一定唔會介紹佢地比friend囉!!! Evil or Very Mad

唔係掛, 3個月, 太耐喇...........但係效果好唔好架?
真係好擔心, 上星期佢地打過黎同我confirm定o的地點....
回頂端
美美子
XXX.XXX.159.117

發表發表於: Wed Sep 12, 2007 8:06 pm

ivancancan 寫到:

唔係掛, 3個月, 太耐喇...........但係效果好唔好架?
真係好擔心, 上星期佢地打過黎同我confirm定o的地點....

大家好,

其實我都係join 埋 lovely production, 自舊年join 左後, 一直都好後悔.
原因係, 正如之前d 姊妹咁話, 佢地係會展度咩都講okokok, 但到上到佢地舖頭, 又唔會咁囉.

我已經交左相比佢地做片頭, 佢地話要婚前 1個week 左右至有得攞, 但呢2個幾月之間, 又無得睇版喎, 又話到時至睇, 如有問題1,2日就可以搞得掂, 講真係, 時間搞到咁緊, 我仲要拎隻碟去酒樓度試吓play 唔play 到架嘛, 總知我對佢地無乜信心, 我都唔會介紹朋友join 佢地囉.

另外, 我上week都收到佢地有個女仔打黎confirm出門同註冊地點, 其實係好事既, 之不過...呢個女仔其實係再早2個week 前都打過黎問過, 我心諗...吓...又問..咁上次打黎做乜呀? 有無心幫d 客mark 低既資料架...都唔知到時 big date 個日, 會唔會又打黎再問添..唉~~ 一句講晒..好擔心..
回頂端
ivancancan
XXX.XXX.97.6

發表發表於: Mon Sep 17, 2007 1:00 am

美美子 寫到:
ivancancan 寫到:

大家好,

其實我都係join 埋 lovely production, 自舊年join 左後, 一直都好後悔.
原因係, 正如之前d 姊妹咁話, 佢地係會展度咩都講okokok, 但到上到佢地舖頭, 又唔會咁囉.

我已經交左相比佢地做片頭, 佢地話要婚前 1個week 左右至有得攞, 但呢2個幾月之間, 又無得睇版喎, 又話到時至睇, 如有問題1,2日就可以搞得掂, 講真係, 時間搞到咁緊, 我仲要拎隻碟去酒樓度試吓play 唔play 到架嘛, 總知我對佢地無乜信心, 我都唔會介紹朋友join 佢地囉.

另外, 我上week都收到佢地有個女仔打黎confirm出門同註冊地點, 其實係好事既, 之不過...呢個女仔其實係再早2個week 前都打過黎問過, 我心諗...吓...又問..咁上次打黎做乜呀? 有無心幫d 客mark 低既資料架...都唔知到時 big date 個日, 會唔會又打黎再問添..唉~~ 一句講晒..好擔心..

聽你咁講我都好驚呀, 我join既plan仲好貴(我o的朋友出面join既係我既一半價錢咋, 當初諗住貴少少都唔緊要, 最緊要係quality好d.....而家真係好擔心...
回頂端
catsweet18
XXX.XXX.48.186

發表發表於: Mon Sep 17, 2007 9:36 am

各位jm,其實好多間公司係婚紗展的時候,想你落單的時候,就所有都會話ok,一定做到ga,所以真係要好小心選擇呀!我有fd曾join呢間同你地以上程況係一樣,取相等等...的時間都差不多要3星期啊!不過佢已結完婚就話唔想再追究啦!各位jm小心啦!
回頂端
妮貓
XXX.XXX.70.220

發表發表於: Sun Oct 14, 2007 4:44 pm

我想提醒各位準備結婚的人:

我結婚當日是找Lovely Production拍攝和映相的,當日的師傅態度不錯,原本以為OK啦,仲好快有相攞添,點知去睇相就極度失望,相片的color and contrast 好有問題,個個人樣都怪怪咁,相信佢係唔識用燈光﹗仲有另一個問題係角度唔靚,我覺得佢無比心機去映﹗或者係唔夠技術啦﹗

我地同個Sales講話唔滿意,佢堅持D相OK,係人人主觀感覺同埋要求唔同啫,仲好似講到呢個價錢係呢個質素架啦﹗我地同佢嘈到無用,點都唔可以再映過,真係好失望,唔開心左幾日。

我諗唯一的辦法是找多一個朋友或請另一間的師傅,幫手映snapshot。
回頂端
Kitty Kris
XXX.XXX.119.19

發表發表於: Sun Oct 14, 2007 10:58 pm

妮貓 寫到:
我想提醒各位準備結婚的人:

我結婚當日是找Lovely Production拍攝和映相的,當日的師傅態度不錯,原本以為OK啦,仲好快有相攞添,點知去睇相就極度失望,相片的color and contrast 好有問題,個個人樣都怪怪咁,相信佢係唔識用燈光﹗仲有另一個問題係角度唔靚,我覺得佢無比心機去映﹗或者係唔夠技術啦﹗

我地同個Sales講話唔滿意,佢堅持D相OK,係人人主觀感覺同埋要求唔同啫,仲好似講到呢個價錢係呢個質素架啦﹗我地同佢嘈到無用,點都唔可以再映過,真係好失望,唔開心左幾日。

我諗唯一的辦法是找多一個朋友或請另一間的師傅,幫手映snapshot。

妮貓,
 聽妳咁講真係有d擔心......Confused  
 咁妳個日既師傅係邊位呀?
 有冇相可以分享吓有幾唔得呢? Rolling Eyes
回頂端
Maggie(5)
XXX.XXX.229.45

發表發表於: Mon Oct 15, 2007 3:15 pm

各位姊妹..
我本電腦合成相簿仲係未有得囉...ai,足足半年了...好過份 Twisted Evil Twisted Evil
回頂端
Kitty Kris
XXX.XXX.243.18

發表發表於: Tue Oct 16, 2007 12:01 pm

各位姊妹..
我本電腦合成相簿仲係未有得囉...ai,足足半年了...好過份 Twisted Evil Twisted Evil

Maggie(5),
 半年都未起到貨?﹗ Shocked
 咁妳當日既拍攝同錄影影得ok唔ok呀? Rolling Eyes
 真係開始好擔心啦...... Confused
回頂端