發表主題 回覆文章
candy wong 17
XXX.XXX.237.15

發表發表於: Fri Oct 12, 2007 10:59 pm

廣告贊助 [隱藏]
Mikan 寫到:
candy wong 17 寫到:
mikan,
星期日就同軍軍擺滿月酒啦~~~

alfphy,
時間過得真快~~你又回到老公身邊..sweet sweet啦~~

all,
星期三個晚我同老公帶埋軍軍返自己屋企...
bb床終於剪彩囉~之後星期四個朝我媽入左黎,,因為要係屋企拜神...
之後同埋我媽帶埋軍軍出去上水食野..
then再去天水圍我間一人公屋度加我老公同軍軍個名...
sigh....點知..要老公個身分證正本喎~~一陣又要去多次...
山長水又遠....唉...都好..一陣等我去埋元朗買蛟帳先...

咁加左名之後, 係咪可以 apply for 3人既屋呀? 咁咪可以住大 d 囉!!

嘩....你 this sunday 擺滿月酒喇!! 你係計西定係農曆架?? 我明天好忙呀, 早上要搬野到新屋, 夜晚要去試菜, 而 sunday 我就要做 facial + 去新屋執野, 你睇下, 咁就冇左個 weekend 了!! 而家 d weekend 真係唔係好見使, "炸" 一聲就冇左!! 好在 next firday 係重陽節有一日假咋, 如果唔係就慘了!! 不過, next friday 都已經安排好晒節目了, 就係去金都買野, 零食等等, 我連紅色睡衣& 繡花鞋都未買呀!!

係呀~加左名可以拎間大d既..睇下到時楝番沙田有冇囉~~
不過都要等房署有呢個計劃推出先得~~
應該幾個月後啦~~同埋我換定先..都未必會住嫁~~

西定同農曆都係同一日..都係15號.初五..
而家同軍軍提早一日擺..就番星期日囉~

嘩~~真係好忙喎~唔好咁啦~~一個weekend冇左..
不過換黎既係第日同老公sweet sweet既日子呢...
下星期你都係返4日啫~~

我個時都冇買繡花鞋,我都係買紅色高踭鞋...
可以平時著都得麻~~睡衣我都係買有公仔粉紅色既...
回頂端
XXX.XXX.237.15

發表發表於: Fri Oct 12, 2007 11:00 pm

Charile 寫到:
Candy,

軍軍滿月la ~ 弓起弓起 ~

mikan,
我都未買紅色睡衣, 繡花鞋無買, only 買o左對紅色高踭鞋頂住 ~

Alfphy,

你就好la , 過少奶奶生活

時間過得真快...hee~~

thanks~
回頂端
Alfphy
XXX.XXX.45.48

發表發表於: Fri Oct 12, 2007 11:56 pm

臨結婚前的時間最唔見駛...因為實在太多濕碎的事情要做....

我結婚時都係買粉紅色的睡衣,雖然有d人話唔好,不過,我地就百無禁忌啦!我鍾意粉紅色喎!

但我都有買對褂鞋,我覺得襯上褂度靚d...問題就係以後真係著唔番...婚後它都一直係鞋櫃度。

可能之前我係遊客身份過來住,所以心態好唔同,唔搵工,只係吃喝都好ok....但係今次過來長住,只係吃喝玩樂,硬係覺得唔係好妥...最大問題係其實好多地方都之前都去玩過,已經沒有新鮮感...生活反而有點悶呢!
回頂端
Alfphy

發表發表於: Fri Oct 12, 2007 11:57 pm

candy:
恭喜晒啊!祝軍軍健健康康,快高長大!
回頂端
Charile
XXX.XXX.98.18

發表發表於: Sat Oct 13, 2007 12:06 am

Alfphy 寫到:
臨結婚前的時間最唔見駛...因為實在太多濕碎的事情要做....

我結婚時都係買粉紅色的睡衣,雖然有d人話唔好,不過,我地就百無禁忌啦!我鍾意粉紅色喎!

但我都有買對褂鞋,我覺得襯上褂度靚d...問題就係以後真係著唔番...婚後它都一直係鞋櫃度。

可能之前我係遊客身份過來住,所以心態好唔同,唔搵工,只係吃喝都好ok....但係今次過來長住,只係吃喝玩樂,硬係覺得唔係好妥...最大問題係其實好多地方都之前都去玩過,已經沒有新鮮感...生活反而有點悶呢!

你會搵工 ??
回頂端
Alfphy

發表發表於: Sat Oct 13, 2007 1:13 am

會試下搵啊!不過,都有點無從入手。
回頂端
Charile
XXX.XXX.128.241

發表發表於: Sat Oct 13, 2007 8:11 pm

Alfphy 寫到:
會試下搵啊!不過,都有點無從入手。

慢慢搵 la ~
回頂端
Mikan
XXX.XXX.45.122

發表發表於: Mon Oct 15, 2007 11:07 am

係呀~加左名可以拎間大d既..睇下到時楝番沙田有冇囉~~
不過都要等房署有呢個計劃推出先得~~
應該幾個月後啦~~同埋我換定先..都未必會住嫁~~

西定同農曆都係同一日..都係15號.初五..
而家同軍軍提早一日擺..就番星期日囉~

嘩~~真係好忙喎~唔好咁啦~~一個weekend冇左..
不過換黎既係第日同老公sweet sweet既日子呢...
下星期你都係返4日啫~~

我個時都冇買繡花鞋,我都係買紅色高踭鞋...
可以平時著都得麻~~睡衣我都係買有公仔粉紅色既...

咁咪正囉, 可以住大 d, 唔好理佢住唔住先, 最緊要係你 alppy 左, 有了屋定 d 嘛, 等第時 bb 大了, 娶老婆都有個地方頂住先丫!! 嘻嘻..... Wink

點呀, 你個 滿月酒玩得開心嗎? 有冇影相呢? send d 相黎睇下丫, 可以嗎?

係呀, this week 真係 happy, 番4日工就放假了, 好想快 d 到 friday 呀! 噚日執屋真係執到好累呀, 由早上 9點就開始搬屋, then 我晚上 22:00 才走, 嘩.....足足搞左13個鐘呀!! 雖然已經執左好多野, but 仍然仲有3箱未 unpack, 諗住 this sat 入去整埋佢, 事關張床22/10 就到了, 如果唔執好個位, 到時連床都擺唔到呀!!
回頂端
XXX.XXX.255.237

發表發表於: Thu Oct 18, 2007 9:33 am

大家好呀~~而家偷偷地上下黎先...
都係度做左2日啦~~佢地都好好.
呢度得老闆2公婆,佢個侄...佢個侄教我野囉~
不過佢成日都唔得閒走左去..
呢幾日都會好忙.因為之前十幾日既野都冇人做.
而家一次過做番哂囉~
佢地呢度有埋中午飯食嫁,正..日日放工佢地都車我返屋企.
話近冇所謂喎~~
呢度做貨櫃既..睇落好複習,.希望快d明哂啦~
佢地話做得掂幾時放假都得... Very Happy 希望做得長啦~
不過好掛住個仔.... Sad
回頂端
Charile
XXX.XXX.204.166

發表發表於: Fri Oct 19, 2007 8:54 pm

大家好呀~~而家偷偷地上下黎先...
都係度做左2日啦~~佢地都好好.
呢度得老闆2公婆,佢個侄...佢個侄教我野囉~
不過佢成日都唔得閒走左去..
呢幾日都會好忙.因為之前十幾日既野都冇人做.
而家一次過做番哂囉~
佢地呢度有埋中午飯食嫁,正..日日放工佢地都車我返屋企.
話近冇所謂喎~~
呢度做貨櫃既..睇落好複習,.希望快d明哂啦~
佢地話做得掂幾時放假都得... Very Happy 希望做得長啦~
不過好掛住個仔.... Sad

e... 咁快搵到工 Very Happy
又有午飯, 又車你返屋企咁好 Very Happy
回頂端