發表主題 回覆文章
guest
XXX.XXX.141.233

發表發表於: Sun Sep 12, 2004 6:43 pm

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
請問各位,如十二月去希臘,會不會天氣不好?[:I]
回頂端
guest
XXX.XXX.177.165

發表發表於: Mon Sep 13, 2004 3:46 pm

10月中已踏入雨季, 天氣冷又大風, 好多船班次都停...加上D舖頭又唔開, 你真係想純粹睇風景咪OK 囉......
回頂端
guest
XXX.XXX.177.165

發表發表於: Mon Sep 13, 2004 3:47 pm

仲有, 香港D旅行團做到9月尾咋,除非你自己去啦.....
回頂端
siumi
XXX.XXX.183.104

發表發表於: Sun Aug 05, 2007 1:22 am

12月好多地方都會close, 又凍, 我有朋友冬天去, 唔得, 但有朋友6月 (即夏天)去, 就好正喇~~ 因為呢個地方o係北半球, 有季節, 而夏天正係旺季, 暑假更係peak!
回頂端
momolau
XXX.XXX.89.145

發表發表於: Tue Oct 02, 2007 12:08 am

唔知3月去好唔好呢?係咪仲係好冬呢?有無jm可以比啲info我?
回頂端
嘉美
XXX.XXX.160.246

發表發表於: Thu Oct 11, 2007 8:01 pm

我剛剛9月尾去完希臘,真係好靚呀, 好清涼, 好大風, 好猛太陽, 成支防曬都頂唔住.....最終黑0左...

如果你們係怕狗呀, 貓呀, 你就唔好去啦, 因為週街都係, 唔好以為前面望住可以避, 原來佢地會係後面行, 哈哈哈!!

不過, 真你好值得去, 我係自由行, 兩個用0左5萬左右, 係值得嫁.
回頂端
VZ
XXX.XXX.154.221

發表發表於: Thu Apr 10, 2008 9:22 pm

去希臘一定要佢既夏天去~~6~9月係最好~過左佢地既夏天~接駁好多大島既船都會因為風太大而停航~~因此班次會變得好疏~~我之前試過9月尾去~都撞過風太大要停航~~所以12月完全唔建議~因為你去希臘都係想小島風情~如果12月去唔到d島既話~就有少少浪費啦~
回頂端
StephenT
XXX.XXX.133.13

發表發表於: Mon May 05, 2008 3:50 pm

我都係今年12月尾結婚, 本來都想去希臘honeymoon, 不過知道12月唔係去希臘好時機 Sad , 所以另選地方.... 希望兩,三年之後可以係5,6月去 Very Happy
回頂端
StephenT
XXX.XXX.133.13

發表發表於: Mon May 05, 2008 3:53 pm

我都係今年12月尾結婚, 本來都想去希臘honeymoon, 不過知道12月唔係去希臘好時機 Sad , 所以另選地方.... 希望兩,三年之後可以係5,6月去 Very Happy
回頂端
alovea
XXX.XXX.29.239

發表發表於: Sun Jun 08, 2008 7:05 pm

很喜歡旅行,與你們分享旅行小小經驗!
http://hk.myblog.yahoo.com/aimcheng[url][/url]
回頂端