發表主題 回覆文章
~小簽~
XXX.XXX.166.201

發表發表於: Fri Sep 28, 2007 9:36 pm

廣告贊助 [隱藏]
各位姊妹~~
help~
我阿媽係我準備試婚紗前一個月同我話
阿女,唔好選擇 "路"心口"路"手腎的衫呀
佢話咁樣著唔專重自己,唔專重人喎。

我媽子信基督教,請問著婚紗都要有規定的,是否真的有問題
係咪痴線呀!

我有個fd都係信基督教,
但佢選擇的衫唔係包到實晒喎。

結婚前已經夠煩啦,
依家仲要無事找事黎煩。
回頂端
翠絲
XXX.XXX.100.39

發表發表於: Fri Sep 28, 2007 10:13 pm

最緊要你鐘意呀.
回頂端
emma&eric
XXX.XXX.85.29

發表發表於: Fri Sep 28, 2007 11:08 pm

都唔係個個咁保守的, 咁你選一些不太SEX的都OK啦.
回頂端
Tim Sam
XXX.XXX.211.7

發表發表於: Sat Sep 29, 2007 12:22 am

我媽咪之前都係咁講
同o左佢講好多次話其實最緊要係成件衫個整體效果
唔係一話 low cut 就係唔莊重
佢都唔係幾 buy
但係上個星期佢陪我試婚紗之後
佢慢慢都接受到果 d 唔係包到實o既款
另外佢都發現
唔係咁容易搵 d 唔係 low cut 款
我試過好幾間係成間都搵唔到一件唔係 low cut 款
除非你有 budget 去做一件
咁就做乜都得 Rolling Eyes

當然我地唔係教徒
無宗教考慮

不如你帶佢去睇下先啦
或者你媽咪會好似我媽咪咁改變初衷 Wink
回頂端
ekhc
XXX.XXX.240.152

發表發表於: Sat Sep 29, 2007 12:51 am

唔露手腎, 唔low cut, 又唔deep v 真係有啲難 . 除非係嗰啲古董婚紗啦! vintage style 嗰種 ...
回頂端
Sleepy20
XXX.XXX.86.25

發表發表於: Sat Sep 29, 2007 4:03 am

咁保守同係咪信教又無關係鵅 Rolling Eyes不過你mum要求果種婚紗又真係幾難搵!
回頂端
cheemagun
XXX.XXX.145.227

發表發表於: Sat Sep 29, 2007 4:53 am

ar???? 唔露手腎

so... it is same as wear long sleeve when u go to swim?
回頂端
Ms rosa
XXX.XXX.124.247

發表發表於: Sat Sep 29, 2007 10:26 pm

I am also a Christian, I think if your wedding gown is not 'very very' sexy and that is O.K. ga, so low cut or sweet heart cutting is no problem law! Wink
回頂端
huaner
XXX.XXX.208.114

發表發表於: Wed Oct 03, 2007 12:26 am

I ve seen some 2 piece wedding gown, inside is a super simple low cut slim wedding dress, outside is a lace long sleeves long jacket. The jacket goes all the way down to the floor. I also think it is very difficult to find long sleeves wedding gown in HK because HK is very hot.
回頂端