發表主題 回覆文章
momo88
XXX.XXX.129.19

發表發表於: Thu Aug 30, 2007 1:23 pm

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
有無人可以分享下, 唔該晒! Very Happy
回頂端
豬咪咪
XXX.XXX.133.176

發表發表於: Thu Aug 30, 2007 5:13 pm

momo88 寫到:

可以參考吓,一世個website都有轉載個呢單嘢

http://comtools.esdlife.com/wedding_forum/viewtopic.php?t=117959&...
回頂端
Jovida
XXX.XXX.171.34

發表發表於: Sat Sep 08, 2007 2:25 pm

momo88 寫到:

我剛剛在八月頭用過呢個律師....感覺不錯呢.....而且仲俾左個SURPISE 我...叫我老公即席在台上重新求婚呢(又會咁岩....我老公好似之前未做過呢個動作又同佢攪個婚禮...哈哈)

呢個律師份人好仲意講野, 仲意攪吓氣氛及而且勁仲鍾意搶埋個MC位黎做....只要你同佢助手夾好SCHEDULE....時間上應該沒有大問題的..

另外...直得一讚..佢既PACKAGE除了包括政府文件手續外....仲包埋借的結婚/證婚用品及好多公仔(車頭啦, 接待處啦, 證婚檯啦)給我們新人....真的慳番唔少錢架...
回頂端
靚蘇
XXX.XXX.143.235

發表發表於: Sat Sep 08, 2007 9:16 pm

豬咪咪 寫到:
momo88 寫到:

可以參考吓,一世個website都有轉載個呢單嘢

http://comtools.esdlife.com/wedding_forum/viewtopic.php?t=117959&...

豬豬咪

睇完呢條link,見度有律師咁唔專業,搞禍人哋既big day 都幾驚!但係睇來睇去,都唔知出咗事既律師係乜水喎???

掂解條link嗰度d人似乎都知***律師係邊個,仲可以咁激既?要向律師會投訴?

***律師 同 錢**律師有乜關係,掂解撈埋呢講既?
回頂端
死神
XXX.XXX.203.200

發表發表於: Fri Sep 14, 2007 11:21 am

我勸你都係要諗清楚,
因為間野接job接得好密,
但得一個人去證婚
回頂端
Jovida
XXX.XXX.17.124

發表發表於: Fri Sep 14, 2007 4:16 pm

死神 寫到:
我勸你都係要諗清楚,
但得一個人去證婚

死神,

為何你會這樣說呢?? 是否弄錯呢? 究竟你有冇用過他們呢? 他是有助手一起幫我們證婚的...他們很好人...

因為我當晚是約了他們8:30鐘證婚的!! 及他的助手是一早8:00鐘來SET-UP及佈置證婚檯 ....最後因為我的賓客未齊, 要弄到9:00才可以正式證婚呢, 有點兒感覺不好意思呢!!

好彩他們是不收 OT 錢的 (我們當天的酒樓部長比我們較擔心OT錢這問題呢)!!
回頂端
Jovida
XXX.XXX.17.124

發表發表於: Fri Sep 14, 2007 4:56 pm

momo88 寫到:

momo88,

唔好意思, 呢兩日我出左差呀....所以遲左睇到你發給我的留言....已經 PM 左俾你啦...
回頂端
死神
XXX.XXX.203.200

發表發表於: Fri Sep 14, 2007 10:55 pm

Jovida 寫到:
死神 寫到:
我勸你都係要諗清楚,
但得一個人去證婚

死神,

為何你會這樣說呢?? 是否弄錯呢? 究竟你有冇用過他們呢? 他是有助手一起幫我們證婚的...他們很好人...

因為我當晚是約了他們8:30鐘證婚的!! 及他的助手是一早8:00鐘來SET-UP及佈置證婚檯 ....最後因為我的賓客未齊, 要弄到9:00才可以正式證婚呢, 有點兒感覺不好意思呢!!

好彩他們是不收 OT 錢的 (我們當天的酒樓部長比我們較擔心OT錢這問題呢)!!

只係你好彩
回頂端
紅紅蘋果
XXX.XXX.115.201

發表發表於: Sat Sep 15, 2007 12:42 am

幣拉, 我金日都打算book佢, 係米真人金唔好,有的擔心.......
佢都係朋友婚宴上有好comments, 先至考慮佢, 噢.................. Confused
回頂端
Jovida
XXX.XXX.253.85

發表發表於: Sat Sep 15, 2007 11:33 am

紅紅蘋果 寫到:
幣拉, 我金日都打算book佢, 係米真人金唔好,有的擔心.......
佢都係朋友婚宴上有好comments, 先至考慮佢, 噢.................. Confused

唔洗咁擔心既....每一個人用后感覺都是不同的...一定有彈有讚的...

你可以直接上佢地律師樓傾清楚....覺得冇問題...感覺ok...才決定及付訂金...(我們都是見完面... 才決定付款的) Embarassed

"平野"未必唔好..."貴野"又不定代表一定好的....

如果決定用佢地, 記得問佢地借多的公仔及用品呵!!....唔好執輸呀!! Twisted Evil Twisted Evil

另外要跟他們夾好是用傳統形式讀誓詞或是另一程個人化的證婚形式..因為每個人有自己不同的喜好的..

最重要的...無論你選擇任何外面"貴的"或"平的"律師.....一定要他們晚上只接你們一單CASE(早上及下午是例外)...就萬無一失了 Wink

Jovida 在 Sat Sep 15, 2007 12:27 pm 作了第 2 次修改
回頂端