發表主題 回覆文章
mcmuigi
XXX.XXX.86.152

發表發表於: Tue Aug 21, 2007 5:04 pm

廣告贊助 [隱藏]
姊妹們,
請問有無人諗過上大陸影相呀?

因為budget所限,所以我諗緊上大陸影,
會唔會平好多呢,但又擔心質數有問題,可唔可以分享下呀?

我都有諗過響hk影最平嘅package,或者用酒席送的plan,
但係咪一定俾d sales叫我upgrade個plan呢?
如果我唔upgrade, 佢地係咪會黑面,服務差d同影得差d呢?
回頂端
mcmuigi
XXX.XXX.86.152

發表發表於: Tue Aug 21, 2007 5:18 pm

mcmuigi 寫到:
姊妹們,

我都有諗過響hk影最平嘅package,或者用酒席送的plan,
如果我唔upgrade, 佢地係咪會黑面,服務差d同影得差d呢?

budget 約 $4000-$6000
回頂端
hellophoebehk
XXX.XXX.33.208

發表發表於: Tue Aug 21, 2007 6:27 pm

mcmuigi 寫到:
mcmuigi 寫到:
姊妹們,

我都有諗過響hk影最平鮥ackage,或者用酒席送的plan,

當然大陸會平好多喇~如果你budget有$4000-$6000已經起碼有70張相2幅油畫3本相薄5-6個造型仲有其他好多"濕碎"野..........
而家大陸d質素都好好,可以影沙灘公園,咁佢地d室內景就無hk咁靚但戶外我覺得好靚呀 Wink不過你預左同hk唔同style
我都join左一間大陸既公司年尾影相~
你可以去婚照共賞到睇骾 jm share既相先睇巀蟑躟褶N個style Wink
同埋24-26號婚紗展都有幾間大陸既攝影公司擺,你都可以去睇 Wink
回頂端
hellophoebehk
XXX.XXX.33.208

發表發表於: Tue Aug 21, 2007 6:35 pm

mcmuigi 寫到:
姊妹們,

我都有諗過響hk影最平鮥ackage,或者用酒席送的plan,

其實呢到好多姊妹都無upgrade coupon,無問題架 Wink 不過會無相底唔包男禮~如果upgrade + $2xxx就包晒基本野咁最後就睇你自己忍唔忍到手唔加野喇 Wink 如果忍到既都唔會over你個budget既 Wink
回頂端
Good Friend
XXX.XXX.64.100

發表發表於: Tue Aug 21, 2007 6:55 pm

mcmuigi,

我同hellophoebehk 選左同一間大陸公司. 質素好好, 可以放心, 佢地會8月join expo, 你可以pm email 俾我 send package 同相俾你reference. $4k-$6k 有50張以上的相, 油畫1個或以上, 相簿2本以上, 仲有小禮物, 相架都有 & 5個以上造型.

香港, 我影羅浮宮, 雖然upgrade 左, 但之前join 時未upgrade 都好好態度, 揀衫都係. 有個jm都影coupon 一樣影哂所有景. 揀相, 初時揀20張出黎都無黑面. service 好好 & d相又係影得靚. 你個budget, upgrade basic plan, 有20張的相, 油畫1個, 相簿1本以上, 2個造型. & 加15-20張相左右. 仲要小心, 帶齊粉卜, 眼睫毛之類, 男裝不upgrade, 否則要加錢
回頂端
beebee123
XXX.XXX.116.236

發表發表於: Tue Aug 21, 2007 7:38 pm

mcmuigi,

我自已就有係大陸同香港影過
香港就新天地
而大陸就係goodfriend同一間
其實而家大陸質數都好好
我反而自已鐘意大陸多d
咁老實講室內就一定香港個d好d
outdoor一定大陸靚d
而價錢方面都一定係大陸平d
而d相簿大陸個d真係靚過新天地好多架
你自已可以睇下同比較下先
Wink
回頂端
arisuccy
XXX.XXX.89.50

發表發表於: Tue Aug 21, 2007 9:42 pm

mcmuigi 寫到:
姊妹們,

我都係大陸和香港影完婚紗相,如果 budget 有限,大陸真是一個不錯的選擇,以我 join 果間公司為例,2999 已經有 50 張相,全部數碼攝影,6-7 個造型,造型方面可以選擇的比香港多,除了婚紗和晚裝外,還可選擇一些民族服飾、日本服、韓國服、印度服等等,至於室內景,肯定是香港靚 d,大陸只有一些拉落黎o既佈景布和一些簡單景,但外景的話,大陸會帶你去公園和沙灘影相,package 已包括在內,不用加錢,最重要的是製成品,大陸 package 基本上已包你大中小相簿各一本、油畫連框2幅、水晶相架或水晶擺設2-3個、大陸有樣好,就係你可以係 join package 前同佢地 bargain 多 d 製成品,香港就肯定企硬唔肯加比你,加相方面,大陸大概 40-50 元一張,加得多仲可以 bargain 平 d,而且仲可以送相簿比你,相簿仲包埋數碼設計,不用加錢,還要睇你o既牙力仲可以 bargain 多 d "林嬸野",香港加相要成110-130元一張,加相簿和數碼設計要另加錢,如果以你o既 budget,我諗大陸影相會比較化算,純粹個人意見給你參考,希望幫到你...
回頂端
SkywalkerLoic
XXX.XXX.138.26

發表發表於: Tue Aug 21, 2007 11:35 pm

我聽聞大陸d婚紗好耐先洗, 如有皮膚敏感, 要小心
回頂端
Good Friend
XXX.XXX.238.207

發表發表於: Wed Aug 22, 2007 12:22 am

SkywalkerLoic 寫到:
我聽聞大陸d婚紗好耐先洗, 如有皮膚敏感, 要小心

我影果間一定有洗, 一則出外景d婚紗, 唔洗根本穿唔上身, 二來睇住d人送d婚紗去洗
回頂端
mcmuigi
XXX.XXX.245.29

發表發表於: Wed Aug 22, 2007 2:35 pm

hellophoebehk 寫到:
mcmuigi 寫到:
mcmuigi 寫到:
姊妹們,

當然大陸會平好多喇~如果你budget有$4000-$6000已經起碼有70張相2幅油畫3本相薄5-6個造型仲有其他好多"濕碎"野..........
而家大陸d質素都好好,可以影沙灘公園,咁佢地d室內景就無hk咁靚但戶外我覺得好靚呀 Wink不過你預左同hk唔同style
我都join左一間大陸既公司年尾影相~
你可以去婚照共賞到睇骾 jm share既相先睇巀蟑躟褶N個style Wink
同埋24-26號婚紗展都有幾間大陸既攝影公司擺,你都可以去睇 Wink

多謝你嘅資料呀~
咁深圳現代經典 同珠海現代經典係咪一樣ga?
回頂端