發表主題 回覆文章
piglawpat
XXX.XXX.42.89

發表發表於: Fri Jun 01, 2007 12:03 am

廣告贊助 [隱藏]
jnn 寫到:
其實我都訂了桃源,
但男友跟我也覺得個場一般,
所以近日也有去睇其他場,
睇緊紅磡彩福皇宴,
個心1516,
大家俾下意見我呀,
堅持或轉地方????
好煩呀!!!!!!!!!!!!!!

桃源都幾好,你係咪想要好金碧輝煌嗰種
回頂端
waiqiu
XXX.XXX.94.22

發表發表於: Fri Jun 01, 2007 12:59 pm

jnn 寫到:
其實我都訂了桃源,
睇緊紅磡彩福皇宴,
個心1516,
大家俾下意見我呀,
堅持或轉地方????

你落左訂都想轉呀 Question 咁係咪撻定呀 Question
桃源唔係賣裝潢,同彩福冇得比ka喎 Rolling Eyes 但論食物質數就桃源好d啦 Exclamation
回頂端
piglawpat

發表發表於: Fri Jun 01, 2007 11:35 pm

waiqiu 寫到:
jnn 寫到:
其實我都訂了桃源,
睇緊紅磡彩福皇宴,
個心1516,
大家俾下意見我呀,
堅持或轉地方????

你落左訂都想轉呀 Question 咁係咪撻定呀 Question
桃源唔係賣裝潢,同彩福冇得比ka喎 Rolling Eyes 但論食物質數就桃源好d啦 Exclamation

有人去過飲話啲服務好差,我都係因為桃源服務好又可以包場先選擇,
又試過去漢寶皇宮仲大鑊,啲侍應做到發脾氣,喺我隔離大聲講粗口鬧
另一個侍應,咁點食得落 Evil or Very Mad
回頂端
jackjack
XXX.XXX.29.232

發表發表於: Sat Jun 02, 2007 12:50 am

To Jnn,
我都覺得最重要係睇你想要什麼(質數or裝潢),桃源雖然無彩福咁靚(但其實都唔差,起碼我想要的佢地會盡量配合我 Very Happy )不過食物和服務方面一向都有唔錯的口碑,價錢又算公道..
但彩福在這兩方面還需要有較大的改進(個人意見),但如果你真係打算轉的話就要認真考慮清楚,勉得轉來轉去老人家唔鍾意之餘你地自己又頭痛 Sad
btw,紅磡彩福個黃仲仁經理都幾好人,你地有什麼問題不妨同佢傾,佢都會盡量解答的 Very Happy
祝你順順利利啦 Razz
回頂端
jackjack
XXX.XXX.29.232

發表發表於: Sat Jun 02, 2007 1:18 am

To 笨熊,

多謝妳有心,我諗都算準備得7788啦!!

酒樓:桃源(已book)
老婆大人的靚靚婚紗及晚裝:A&D 盈集紡 (已book)
老婆大人的靚靚化粧 : Jacko Lee (已book)
老婆大人的靚靚裙掛 : 錦發 (已book)
餅咭:美心 (已買)
結婚相 : 新天地,7月影 (已book)
鮮花:我個fd話結婚當日所有要用的花佢送比我(佢在中環開花店) Very Happy
紅酒:有fd做洋酒批發,有得平 Wink
音樂:全部自己搞,已找了很多

其他..
車: (未book)有無好介紹?
男禮: (未book)打算去 A&D 租埋
婚禮攝影Sad未book)有無好介紹?

重有其他濕碎野,應該問題不大...
回頂端
笨熊
XXX.XXX.137.91

發表發表於: Sat Jun 02, 2007 11:35 am

jackjack,

我都係BOOK紅磡都會伊甸園不過係HALL 20 (你有沒有租琴, 如有點安排D歌)....
音樂我仍選緊... 你有沒有好介紹??

婚紗攝影係金都幸福宣言, 其實金都都怕怕不過這間口啤都OK及有人上網跟進覺得都OK...

車, 我都搵緊, 有人話力天幾好, 但我只需要24VAN.. 要格下價!!!

男禮, 我BF都係跟番我果間租..

係呢? 你小禮物會送咩??

我都還有D濕濕碎碎野未攪!!!

還有... 你會不會佈置酒樓?? 我知酒樓已有佈置, 但有D地方我想好D... 但如果再搵佈置公司又好似超預算... 我心大心細中!!! (可唔可以比D意見我呢)
回頂端
new comer ling
XXX.XXX.225.138

發表發表於: Sat Jun 02, 2007 1:00 pm

jackjack 寫到:
To 笨熊,

多謝妳有心,我諗都算準備得7788啦!!

酒樓:桃源(已book)
老婆大人的靚靚婚紗及晚裝:A&D 盈集紡 (已book)
老婆大人的靚靚化粧 : Jacko Lee (已book)
老婆大人的靚靚裙掛 : 錦發 (已book)
餅咭:美心 (已買)
結婚相 : 新天地,7月影 (已book)
鮮花:我個fd話結婚當日所有要用的花佢送比我(佢在中環開花店) Very Happy
紅酒:有fd做洋酒批發,有得平 Wink
音樂:全部自己搞,已找了很多

其他..
車: (未book)有無好介紹?
男禮: (未book)打算去 A&D 租埋
婚禮攝影Sad未book)有無好介紹?

重有其他濕碎野,應該問題不大...

Hi Jack,

seems you are in good progress in preparing your wedding.
just want to know have u try the audio system in Tao Yuen? Is it good if my husband want to sing a song. But he's afriad the audio system is poor. also have u try the lighting effect??

or will other brother/ sister can share their expereince on this area for me. thanks a lot Rolling Eyes
回頂端
piglawpat

發表發表於: Sun Jun 03, 2007 1:39 am

我bf都想唱歌,桃源音響ok嗎?有冇朋友試過,回應吓 Laughing
回頂端
jackjack
XXX.XXX.172.145

發表發表於: Sun Jun 03, 2007 2:20 am

Dear all Very Happy

音響方面我又未真正試過,不過我試過上去睇其他新人擺酒2次,都叫做聽過佢地播歌,效果一般啦,都算ok,因為始終個埸樓底唔算高,聲浪方面要調校得好準確先得,所以我自己都係打算播純音樂為主 Wink
回頂端
SkywalkerLoic
XXX.XXX.137.214

發表發表於: Sun Jun 03, 2007 10:31 pm

piglawpat 寫到:
我bf都想唱歌,桃源音響ok嗎?有冇朋友試過,回應 Laughing

我個fr試過, okay架
回頂端