發表主題 回覆文章
SimCindy
XXX.XXX.136.159

發表發表於: Mon Apr 23, 2007 11:29 am

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
    skysky 寫到:
    我都可能去北海道渡蜜月, 可否比d意見呢?

我想去8-10日, 你地話8-10日都去北海道(去多d地方)好, 還是加去其他地方?

我地已經去過東京/大阪的, 除左東京, 仲有邊d地方係順路可以去埋? 定係不如全部都去晒北海道?

我個人覺得你只得8-10日,剩去北海道啦!北海道好大,好多地方可以去!
    你幾多月去呀?
    回頂端
    skysky
    XXX.XXX.158.222

發表發表於: Mon Apr 23, 2007 2:28 pm

我11月big date呀, 想結婚後即去honeymoon, 唔想等幾個月先去, even我知11月無咩睇~

我見d人通常都會去5, 6日北海道 then 2,3日東京~
    回頂端
    SimCindy

發表發表於: Mon Apr 23, 2007 2:59 pm

skysky 寫到:
    我11月big date呀, 想結婚後即去honeymoon, 唔想等幾個月先去, even我知11月無咩睇~

我見d人通常都會去5, 6日北海道 then 2,3日東京~

跟團就係咁,如果自己去而又係Honeymoon,relax d好!
    我02年Honeymoon去左14日,9days北海道,5 days東京!
    http://www.pbase.com/hokkaido2002/2002_hokkaido

另外04年 & 06年都有去,可以參考我遊記! Wink
    回頂端
    姊妹花
    XXX.XXX.19.104

發表發表於: Tue Apr 24, 2007 1:00 pm

SimCindy
    如果一月份自由行去北海道.
    小樽, 登別. 札幌. 旭川動物園 7日足夠嗎.
    去完北海道就唔想再去東京&大阪了
    回頂端
    SimCindy

發表發表於: Tue Apr 24, 2007 2:19 pm

姊妹花 寫到:
    SimCindy
    如果一月份自由行去北海道.
    小樽, 登別. 札幌. 旭川動物園 7日足夠嗎.
    去完北海道就唔想再去東京&大阪了

都足夠既!
    Day 1 香港 -> 札幌 (住札幌 )
    Day 2 札幌 -> 登別 (住登別 )
    Day 3 登別 -> 札幌 (住札幌 )
    Day 4 札幌 -> 旭川(住札幌 / 旭川)
    Day 5 小樽 (住札幌 / 小樽)
    Day 6 札幌 (住札幌)
    Day 7 札幌 -> 香港
    回頂端
    麻煩妹
    XXX.XXX.252.74

發表發表於: Tue Apr 24, 2007 2:38 pm

我見一般d新人都會12月去北海道honeymoon, 但我9月中結婚,咁點算好 Rolling Eyes 無雪景、又無紅葉睇 Sad 抑或我等到12月先去呢 Rolling Eyes 如果9月尾去同12月頭去價錢會相差幾遠呢 Question
    回頂端
    姊妹花
    XXX.XXX.19.104

發表發表於: Tue Apr 24, 2007 2:41 pm

SimCindy
    唔該哂 Razz
    我想去有珠火山. 但一月去係咪唔理想呀.
    回頂端
    skysky

發表發表於: Tue Apr 24, 2007 5:34 pm

麻煩妹 寫到:
    我見一般d新人都會12月去北海道honeymoon, 但我9月中結婚,咁點算好 Rolling Eyes 無雪景、又無紅葉睇 Sad 抑或我等到12月先去呢 Rolling Eyes 如果9月尾去同12月頭去價錢會相差幾遠呢 Question

麻煩妹,

我見d web話9月中某d地方開始有紅葉, 下面條link比你參考呀!

http://www.visit-hokkaido.jp/tw/kisetu/kouyou.html

不過有時天氣反常, 很難講的. 我諗想睇紅葉10月穩陣d.
    回頂端
    skysky

發表發表於: Tue Apr 24, 2007 5:36 pm

SimCindy 寫到:
    skysky 寫到:

跟團就係咁,如果自己去而又係Honeymoon,relax d好!
    我02年Honeymoon去左14日,9days北海道,5 days東京!
    http://www.pbase.com/hokkaido2002/2002_hokkaido

另外04年 & 06年都有去,可以參考我遊記! Wink

謝謝你的info.
    回頂端
    SimCindy

發表發表於: Tue Apr 24, 2007 8:07 pm

麻煩妹 寫到:

9月尾去同12月頭都唔係旺角, 價錢都唔會貴!
    我建議12月初去, 邊落雪邊浸溫泉個feel好浪漫! Wink
    回頂端