發表主題 回覆文章
小雪兒
XXX.XXX.201.17

發表發表於: Sun Jan 21, 2007 5:02 pm

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
    11中至11尾去北海道有咩玩? 又未有雪 ... ... 只可浸溫泉嗎? 風景靚嗎?
    回頂端
    apple(2)
    XXX.XXX.244.82

發表發表於: Mon Jan 22, 2007 2:09 pm

請問有冇人知三月尾到四月初 唔知去北海道仲有冇雪落呢 如果冇又有咩好玩呢

Razz
    回頂端
    張小冰
    XXX.XXX.21.247

發表發表於: Thu Feb 01, 2007 1:02 pm

apple(2) 寫到:
    請問有冇人知三月尾到四月初 唔知去北海道仲有冇雪落呢 如果冇又有咩好玩呢

Razz

apple(2),

你會去北海道呀? 我12月擺完酒即刻去左喇! 跟5天團, 跟住stay北海道1日影婚紗相再飛落東京自由行shopping, 14號去, 24號先返!

北海道去左滑雪, 一定要著雪褲, 否則濕左會好凍! 我就著哂C字頭底衫底褲先夠暖! 一定要著防滑, 因為唔著真係好易跌倒! 我見d北海道人都跌倒!

唔知3月尾4月頭係咪去睇花?
    回頂端
    TATA
    XXX.XXX.93.87

發表發表於: Sat Mar 17, 2007 5:07 pm

小雪兒 寫到:
    11中至11尾去北海道okay嗎?

我都想知呀有無人幫到我地呀??? Laughing
    回頂端
    skysky
    XXX.XXX.158.222

發表發表於: Wed Apr 18, 2007 3:52 pm

TATA 寫到:
    小雪兒 寫到:

我都想知呀!!!

頭先睇返前幾頁的post, 有人話06年10月18日落左第一場雪呀, 雖然唔係大, 但都有啦, 唔知11月會唔會咁好彩有一兩場呢? 不過天氣真係好難預測~
    回頂端
    SimCindy
    XXX.XXX.136.159

發表發表於: Wed Apr 18, 2007 5:09 pm

skysky 寫到:
    TATA 寫到:
    小雪兒 寫到:

我都想知呀!!!

頭先睇返前幾頁的post, 有人話06年10月18日落左第一場雪呀, 雖然唔係大, 但都有啦, 唔知11月會唔會咁好彩有一兩場呢? 不過天氣真係好難預測~

以過往經驗黎講,北海道11月開始有機會落雪的,但無人擔保一定law!好似上兩個星期咁,東京係4月落雪,好難得。

我上年12月頭去,勁落雪law!
    但我2004年去時12月中都無乜雪,所以真係睇你好唔好彩!
    可以參考我遊記呀!
    http://hk.myblog.yahoo.com/cindy-marco/archive?l=f&id=8
    回頂端
    skysky
    XXX.XXX.158.222

發表發表於: Mon Apr 23, 2007 11:09 am

Razz

我剛剛有fd去完北海道, 4月仲落緊雪呀~
    回頂端
    meimei_903
    XXX.XXX.173.136

發表發表於: Mon Apr 23, 2007 12:34 pm

我bd 係11月尾, 都plan 緊去北海道 honeymoon, 咁12月頭或者月中先去, 應該會落雪啩?
    回頂端
    SimCindy
    XXX.XXX.136.159

發表發表於: Mon Apr 23, 2007 2:55 pm

meimei_903 寫到:
    我bd 係11月尾, 都plan 緊去北海道 honeymoon, 咁12月頭或者月中先去, 應該會落雪啩?

個人經驗!

http://www.pbase.com /hokkaido2002/

2002年12月10日 落機時無落雪,札幌地上都無積雪,但晚上食完飯,空中飄下細細的雪

2002年12月11日 一早起身,望窗外,札幌有厚厚積雪,之後出外都間中有雪
    2002年12月12日 今天去滑雪,但有些滑雪場唔夠積雪不能去
    2002年12月13日 小樽突然落下大雪
    2002年12月14日 小樽無雪,地上積雪有d溶,有水
    2002年12月15日 登別無落雪,地上小小積雪
    2002年12月17日 函館無落雪,地上無積雪,晚上落"雹"
    2002年12月18日 函館無落雪,地上無積雪,去附近的大沼公園大量積雪

http://www.pbase.com /hokkaido2004/

2004年12月19日 落機時無落雪,札幌地上都無積雪
    2004年12月20日 二世古無落雪只落雨,但地上都有積雪
    2004年12月21日 二世古滑雪,落大雪
    2004年12月22日 二世古落大雪,釧路無落雪地上小小積雪
    2004年12月23日 釧路無落雪地上小小積雪,阿寒湖落雪,地上都有積雪
    2004年12月24日 札幌無落雪,札幌地上小小積雪
    2004年12月25日 札幌無落雪,札幌地上小小積雪

2006年12月頭,日日落雪!可以參考我遊記!

http://hk.myblog.yahoo.com/cindy-marco/archive?l=f&id=8
    回頂端
    pigc
    XXX.XXX.15.226

發表發表於: Wed Apr 25, 2007 12:09 pm

skysky 寫到:

Razz

我剛剛有fd去完北海道, 4月仲落緊雪呀~

哈哈, 又見到你, 你打算去北海道honeymoon呀?
    回頂端