發表主題 回覆文章
StupidEgg
XXX.XXX.202.34

發表發表於: Thu Mar 01, 2007 2:42 pm

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
    Hi Everybody!
    I'm new to this topic!
    I'm going to Australia in March (4 weeks from now).
    Although I am not having a honeymoon, I find the information here very useful. Thank you all for sharing!
    I'm going to visit Cairns (5d4n) -> Gold Coast (6d5n) -> Brisbane (3d2n). Total 12 days.
    I have asked the agent in Cairns for help but she gave me another link to book the local tours. (www.ragingthunder.com.au) Has anyone booked through this agent before? Is it good?
    Rolling Eyes
    回頂端
    hohochu
    XXX.XXX.122.225

發表發表於: Thu Mar 01, 2007 3:51 pm

dian 寫到:
    kome & hohochu,

對呀,玩熱氣球不單要一早起身,還要全隊人幫手「整起」個氣球,之後又要幫手收拾。然後又有香檳早餐。建議你下午不要玩得太激。

我當日玩完之後,在車上睡到不著人事,連落車都有困難。 Embarassed

多謝你地呀~ 咁我又要再plan下個行程至得~ thx~ Laughing Laughing
    回頂端
    kome
    XXX.XXX.228.203

發表發表於: Thu Mar 01, 2007 10:58 pm

dian 寫到:

對呀,玩熱氣球不單要一早起身,還要全隊人幫手「整起」個氣球,之後又要幫手收拾。然後又有香檳早餐。建議你下午不要玩得太激。

我當日玩完之後,在車上睡到不著人事,連落車都有困難。 Embarassed

dian

真係阿?!
    所以我都係打算下午行下街OR去下動物園~~ Very Happy
    甘你個日下午去左辺阿?

hohochu

甘你真係要Plan過個行程LA~~~

Kome
    回頂端
    hohochu

發表發表於: Mon Mar 05, 2007 12:14 pm

kome 寫到:
    dian 寫到:

dian

真係阿?!
    所以我都係打算下午行下街OR去下動物園~~ Very Happy
    甘你個日下午去左〞?

hohochu

甘你真係要Plan過個行程LA~~~

Kome

kome

我諗住cancel激流囉.. 週圍行下算囉.. 因為我唔想個schedule太趕. . 想relax d嘛.. Wink
    我仲有12日就結婚啦.. 好似好多野都未做.. 好緊張呀.. 連個trip都未plan好晒.. 全部local tour都要去到至join.. 個packge又未俾尾數喎.. 但係jetour又冇打俾我催俾錢.. 其實係咪唔駛咁快俾錢架?
    回頂端
    kome
    XXX.XXX.248.65

發表發表於: Mon Mar 05, 2007 1:23 pm

hohochu,

仲有12日阿?!一定会好緊張阿~~~不過最緊要RELEX~~~
    有D o羊仲未做阿?

仲未比尾数??応該要比架LA。。。
    不如打去問下好D渦。。。
    因為我都要左$LA。。。
    早D confirm左安心D麻~~

Kome
    回頂端
    hohochu

發表發表於: Mon Mar 05, 2007 4:12 pm

kome 寫到:
    hohochu,

仲有12日阿?!一定N好緊張阿~~~不過最緊要RELEX~~~
    有D o羊仲未做阿?

仲未比尾数??応該要比架LA。。。
    不如打去問下好D渦。。。
    因為我都要左$LA。。。
    早D confirm左安心D麻~~

Kome

kome

其實我未算太太太緊張既.. 不過係覺得有d煩囉.. Wink
    仲有seating plan呀.. confirm名單呀.. 執新屋之類啦..

我岩岩問佐jetour.. 佢話10/3 deadline.. 咁我今個星期找埋數就放心晒囉~ Wink 唔駛心掛掛呀..
    回頂端
    kome
    XXX.XXX.70.109

發表發表於: Mon Mar 05, 2007 10:11 pm

hohochu,

最緊要吾好甘緊張!加油阿!重有12日o乍~~~

甘就安心LA~~比埋$就完成一様野LA~~~
    我本来都想写下Honey moon個行程、
    不過真係無時間。。。本来我え前会係公司イ故o下D私人野、
    不過最近忙都爆、完全無時間。。。

Kome
    回頂端
    hohochu

發表發表於: Tue Mar 06, 2007 9:48 am

kome 寫到:
    hohochu,

最緊要吾好甘緊張!加油阿!重有12日o乍~~~

甘就安心LA~~比埋$就完成一様野LA~~~
    我本来都想写下Honey moon個行程、
    不過真係無時間。。。本来我前N係公司イ故o下D私人野、
    不過最近忙都爆、完全無時間。。。

Kome

kome

多謝你呀~ Laughing
    哈.. 唔緊要啦.. 你個schedule其實都心中有數.. 等結完婚係機上面諗都未遲呀~~ Cool

回頂端
    dian
    XXX.XXX.192.200

發表發表於: Wed Mar 07, 2007 2:08 am

kome及hohochu,

不好意思,近日出差中,忙到不得了不得了 Twisted Evil ,所以遲了回應。而且今次只能作短回應。不好意思。 Embarassed

我當日上午玩熱氣球,下午四點就乘飛機返香港。所以沒有去甚麼景點了。而且我當時在melbourne,而不是你們的carins哩。

hohochu,預祝你當天順利完成婚禮。船頭橋頭自然直,這句話很真實的。我當時也是這樣。當然,之前我「完全不相信」這種話 Very Happy

你現在最重要是爭取休息,只要確定護照機票o.k.,找點外幣(每天每人預aus100-150左右吧),就可以開心同老公去蜜月啦。你去到澳洲首天不要有太多行程,優閒地去訂未來幾天的local_tour也無問題。
    回頂端
    hohochu

發表發表於: Wed Mar 07, 2007 11:21 am

dian 寫到:
    kome及hohochu,

不好意思,近日出差中,忙到不得了不得了 Twisted Evil ,所以遲了回應。而且今次只能作短回應。不好意思。 Embarassed

我當日上午玩熱氣球,下午四點就乘飛機返香港。所以沒有去甚麼景點了。而且我當時在melbourne,而不是你們的carins哩。

hohochu,預祝你當天順利完成婚禮。船頭橋頭自然直,這句話很真實的。我當時也是這樣。當然,之前我「完全不相信」這種話 Very Happy

你現在最重要是爭取休息,只要確定護照機票o.k.,找點外幣(每天每人預aus100-150左右吧),就可以開心同老公去蜜月啦。你去到澳洲首天不要有太多行程,優閒地去訂未來幾天的local_tour也無問題。

dian

一排冇見啦.. 你好嗎.~~ 適唔適應新婚生活呀~ Laughing
    多謝你呀~ 呢兩日我好似冇咁緊張啦.. 我都希望呢個星期會埜o好D.. 可以盡情enjoy我既wedding party啦.. 仲有快快咁飛去澳洲玩呀~~ Laughing Laughing Laughing

嘻嘻.. 我已經cfm佐護照未過期囉.. 機票就今個星期會拎.. 澳元都唱佐囉.. 總共唱佐aus5,000 (包埋local tour, additional 6晚酒店錢同所有其他開支囉.. 亦都決定一定唔可以碌卡,要就住個荷包呀..今次結婚真係好傷呀 Wink ) 而家我都決定去到至報local tour,第一日去cairn都係抖抖報下tour算囉.. 不過syney既harbour dinner cruise就會呢兩日book佐先~ Wink

不過我冇時間執行李呀.. 而家唯有17號結完婚,到21號上機前既空檔搵時間執同買d防曬個d囉.. 請問有冇d咩要特別記住要帶呀? thx~
    回頂端