發表主題 回覆文章
McMuglet
XXX.XXX.56.135

發表發表於: Sun Jan 07, 2007 8:33 am

廣告贊助 [隱藏]
ak-200705 寫到:
McMuglet 寫到:
求救求救,
呢度有冇 Photoshop 高手呢??

我整緊張 Invitation card (即係好似我 icon o個張)
間印刷公司話要用 CYMK o既 output file,
但我用 CYMK 去 Save as .jpg 或者 .tif, 都有偏色o既情況!
伊甸園個 background 偏o左綠色, 好奇怪.....

反而用返 RBG 去 save 就冇問題, 好正常

有冇人知有咩解救呀??? Question Question Question

我平日都有跟開artwork (做product 的 packing), 都有lee個情況. 其實每部電腦和printer睇同一個file都一定有偏差和偏色o既情況, 更何況不同software. 平日我出artwork時, 我們準備多1個jpeg和pdf file. 然後print出來, 叫printer 公司出film work 時同我注意.

icic~
我整o左成日, 終於都差唔多tune 好隻色喇, 真麻煩.......
回頂端
小妹子媽媽
XXX.XXX.104.3

發表發表於: Sun Jan 07, 2007 12:11 pm

係啦! 原來Tina而家先25歲, 人又靚, 又叻女 Cool
回頂端
妮貓
XXX.XXX.249.156

發表發表於: Sun Jan 07, 2007 12:47 pm

我都book左hall19呀﹗
我是出席伊甸園free seminar那天book的,聽完seminar之後,即時落booking就可以join抽獎,有一至十奬,頭三奬都可以令你免費在伊甸園行禮架﹗所以我好鼓勵那些想book又未book的朋友,可以去碰下運氣,就算抽唔到都無蝕底喎﹗
回頂端
sochi81
XXX.XXX.190.176

發表發表於: Sun Jan 07, 2007 5:12 pm

tina係好靚...仲好型..
不過得25歲??
Shocked Shocked Shocked 下????????

真係叻呀!好有腦呢~
回頂端
alvintabo
XXX.XXX.170.35

發表發表於: Mon Jan 08, 2007 12:13 pm

ed204116 寫到:
我23/12 結婚

個in-door garden 就正好ka 啦, 不過就唔係好多野影. 我0的 friend dig.相機影出來就比較暗..........不過, 個到都夠位俾你影2-30人大合照, 唔倏去到紅館.

大家記得同攝影師溝通好D,我無同佢講要影indoor garden, 就真係無影. Twisted Evil
回頂端
小龍貓
XXX.XXX.141.166

發表發表於: Mon Jan 08, 2007 1:17 pm

我想問:你地會o係邊個位拋花球呢??

仲有26日,就係我o既大日子!剛才check左eden的booking,我的time slot之前都仲係無任何人用hall 18-20,就算之後,都要成個鐘之後先有兩pair用hall 20,所以我而家係plan早d到,遲d走!yeah~~~
回頂端
McMuglet
XXX.XXX.113.171

發表發表於: Mon Jan 08, 2007 1:34 pm

alvintabo 寫到:
我23/12 結婚

個in-door garden 就正好ka 啦, 不過就唔係好多野影. 我0的 friend dig.相機影出來就比較暗..........不過, 個到都夠位俾你影2-30人大合照, 唔倏去到紅館.

大家記得同攝影師溝通好D,我無同佢講要影indoor garden, 就真係無影. Twisted Evil

你行禮o個日一切順利嘛? Very Happy
回頂端
小龍貓

發表發表於: Mon Jan 08, 2007 1:49 pm

我23/12 結婚

乜要講明o既咩?唔係你想去邊影就影咩?indoor之嘛,又唔係outdoor!!
回頂端
小龍貓

發表發表於: Mon Jan 08, 2007 1:50 pm

sochi81 寫到:
tina係好靚...仲好型..
不過得25歲??
Shocked Shocked Shocked 下????????

真係叻呀!好有腦呢~

tina25歲?????唔係嘛...
回頂端
alvintabo
XXX.XXX.170.35

發表發表於: Mon Jan 08, 2007 2:07 pm

我23/12 結婚

McMuglet,

果日一順都okay, 只係我緊張到俾錯手我太太戴戒指 Embarassed 仲有就係無乜係個indoor garden 影相.

當日係06年最凍, 凍到手震震, 好攰但好開心 Very Happy

個個朋友,都話你張地圖好靚, thx a lot
回頂端