發表主題 回覆文章
鈴木
XXX.XXX.116.140

發表發表於: Tue Jan 02, 2007 11:27 pm

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
Sandra0823 寫到:
我都係酒席送的,原本的好像這樣的:

法國 婚紗攝影套餐價值HK$4,188

- 豪華新娘婚紗2套(拍照用)
- 新娘頭飾及髮型轉换2款(拍照用)
- 飾物任選(拍照用)
- 新娘化妝1次(拍照用)
- 新郎化妝1次(拍照用)
- 自選12款拍攝相片 (不包括底片)
- 4"x5"相片12張
- 5"x7" 相片一張
- 8"x10"相片1張
- 10"x12"紫外光纖維相片1張 (不連相框)
- 16"x20"油畫纖維相片1張 (不連相框)

後來我加了$2,680

- 豪華新娘婚紗2套(拍照用,任選)
- 晚裝乙套(拍照用)
- 男仕禮服2套(拍照用,任選)
- 新娘頭飾及髮型轉换2款(拍照用)
- 飾物任選(拍照用)
- 新娘化妝1次(拍照用)
- 新郎化妝1次(拍照用)
- 自選22款拍攝相片 (包括底片)
- 5"x5"相片15張 連相簿
- 8"x12"相片19張 連相簿
- 20"x24"油畫纖維相片1張 (連S相框)
- 20"x30"提名冊乙張
- 黑白映功一輯6-8款

好像差不多這些東西,由於我有另一對朋友一起拍攝婚紗照,所以就多送我們每對兩張4X5相片連底片及8"x10"相片連S架。即現總共有24張相連底片囉~

原來你同我張coupon係一樣, 但係你影左未啊?? 米蘭新娘個度又影左未啊??? 我因為join左現代, 唔知好唔好係法國upgard好, 如果你影左, 可唔可以比d相我睇下啊?? thx
回頂端
Sandra0823
XXX.XXX.124.58

發表發表於: Tue Jan 02, 2007 11:44 pm

我去左影米蘭新娘了,但尚未有相可看啊,因為我29-30/12才去拍的~

法國則會於2月才去拍,你join了現代經典是怎樣的package呢?又說暫定是法國?那你會去嗎?

現在尚有半年時間而已,你其他的東西籌備得怎樣?會於那兒擺酒呢?
回頂端
鈴木
XXX.XXX.158.205

發表發表於: Wed Jan 03, 2007 3:55 pm

我去左影米蘭新娘了,但尚未有相可看啊,因為我29-30/12才去拍的~

法國則會於2月才去拍,你join了現代經典是怎樣的package呢?又說暫定是法國?那你會去嗎?

現在尚有半年時間而已,你其他的東西籌備得怎樣?會於那兒擺酒呢?

hihi,

現代經典個package我PM比你睇下啦, 你又可唔可以PM你係米蘭新娘個package比我參考下啊, thx

我訂左係尖沙咀君怡酒店啊, 法國現時考慮中, 請問如果唔upgard法國個package既話, 影相個陣男士套禮服包唔包..............

其他野都係未進行..................
回頂端
妮貓
XXX.XXX.251.56

發表發表於: Sun Jan 07, 2007 12:27 am

Hello! 我都會在都會海逸酒店景逸軒擺酒,我已經在蒙羅麗莎同法國映完相,法國是用coupon映的,我沒有upgrade,只包十二張相無底片,男禮是不包的,所以要加$680。
我個人的經驗係,法國只係一般,如果你已經映左第二間,又覺得好的話,其實唔需要upgrade都ok,我在法國映完之後只係揀左十二張相就算。

我想請問"洋紫荊"(租衫)在那兒﹖價錢怎樣﹖謝﹗
如果大約四千元四至五件衫,有無好介紹﹖謝﹗
回頂端
鈴木

發表發表於: Sun Jan 07, 2007 3:45 pm

妮貓 寫到:
Hello! 我都會在都會海逸酒店景逸軒擺酒,我已經在蒙羅麗莎同法國映完相,法國是用coupon映的,我沒有upgrade,只包十二張相無底片,男禮是不包的,所以要加$680。
我個人的經驗係,法國只係一般,如果你已經映左第二間,又覺得好的話,其實唔需要upgrade都ok,我在法國映完之後只係揀左十二張相就算。

我想請問"洋紫荊"(租衫)在那兒﹖價錢怎樣﹖謝﹗
如果大約四千元四至五件衫,有無好介紹﹖謝﹗

其實我覺得法國張coupon唔包男禮有d無理, 即係等於如果去餐廳食飯唔包餐具一樣, 所以我都決定去現代影完再決定.........
回頂端
Sandra0823
XXX.XXX.255.156

發表發表於: Mon Jan 08, 2007 8:23 pm

如果你對衣服無咩特別要求,其實洋紫荊都ok既,不過真係要識得選~因為無朋友結過婚,所以都唔知有邊間好,最後係金都行行下入左去(2/F, 3/F),跟住試左兩三件都ok就落單。我大約4500就有八件(仲包化粧)...真係平到有少少驚...不過我之後幾次去無咩見到投訴,仲有見到佢早一個禮拜就將人地外租既衫放埋一邊,所以都放心唔少。你可以去睇睇架~佢話三四月仲會返一批新貨添~

至於法國,因為聽同事講法國會影得個人比較真,同埋無咁假,所以無咩所謂之下就upgrade($2680就有24張底片,仲想點魽耤^,其實要我自己再俾$680租男服,其實睇返就ok啦~不過你可以自己慢慢決定,諗清楚自己想要D乜野~ Laughing
回頂端
鈴木

發表發表於: Mon Jan 08, 2007 8:29 pm

如果你對衣服無咩特別要求,其實洋紫荊都ok既,不過真係要識得選~因為無朋友結過婚,所以都唔知有邊間好,最後係金都行行下入左去(2/F, 3/F),跟住試左兩三件都ok就落單。我大約4500就有八件(仲包化粧)...真係平到有少少驚...不過我之後幾次去無咩見到投訴,仲有見到佢早一個禮拜就將人地外租既衫放埋一邊,所以都放心唔少。你可以去睇睇架~佢話三四月仲會返一批新貨添~

至於法國,因為聽同事講法國會影得個人比較真,同埋無咁假,所以無咩所謂之下就upgrade($2680就有24張底片,仲想點魽耤^,其實要我自己再俾$680租男服,其實睇返就ok啦~不過你可以自己慢慢決定,諗清楚自己想要D乜野~ Laughing

我會下個月影完現代再決定喇, 係呢, 你米蘭個plan係點啊???
回頂端
Sandra0823

發表發表於: Mon Jan 08, 2007 9:34 pm

我之前曾經post過,但係唔記得post左係邊度,等我再打過先:

$4199
室內+"薰衣草"主題外景拍攝〔百萬葵園〕

36張相連底片
2套婚紗+2套晚裝
新娘造型4次(連飾物、頭飾)
男士禮服2套+2套晚禮服
{免費提供腰封、絲綢背心、領結、領巾更換}
16" 相冊
1本夫妻冊{其實相等於兩本12"相冊,中間開啟的}
24" X 30" 掛畫
2張錢包相

*其實原本不包夫妻冊,原裝如下:
16" 相冊乙本
12" 相冊乙本
24 " X 30" 相框連相
20" X 30" 水晶
24" X 30" 掛畫
8" X 10" 彩晶
愛情石水晶

但係由於我地唔想要咁多無無聊聊野,所以就換左佢個夫妻冊(平時要俾錢做都要$13XX),如果你去0個度傾左乜野都要佢寫清寫楚落張單度,免得以後有排嘈~

個個都話佢地化粧好好,因為第一日係主管萱萱幫我化,第二日室內景就係首席化粧師錦燕幫我化的,兩個人都好細心架~
回頂端
鈴木

發表發表於: Mon Jan 08, 2007 9:49 pm

hi, Sandra,

其他我之前都好想join薰衣草plan, 不過見到其他人影現代都幾好, 所以.......
12月都有薰衣草影架??? 你有相時可唔可以send比我睇下, 我下個月影完又可以send番比你交流下, haha............
回頂端
Sandra0823

發表發表於: Mon Jan 08, 2007 11:06 pm

其實我已經拎左original相稿(無修飾檔),但係因為相片既size實在太大,所以我都唔知點放上網好~ Rolling Eyes
回頂端