發表主題 回覆文章
c&w(2)
XXX.XXX.11.253

發表發表於: Sat Jun 17, 2006 5:05 pm

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
我都係諗再化過,but去到酒樓時成4:30,
會唔會好浪費時間呢?好似好趕wo....
回頂端
MUA - Ada
XXX.XXX.117.183

發表發表於: Tue Jun 20, 2006 1:43 am

Hi! C&W,

唔....可能都會ar , 因為你連個人都幾乎冇時間休息了 , 所以不如唔好再落lor.....你都可以問下你個mua意見... ^.^

ada
回頂端
kate
XXX.XXX.204.162

發表發表於: Thu Jun 29, 2006 1:37 am

其實而家好多mua都會幫你落妝再化過,
你諗下, 尤其是而家天熱, 又出汗又出油,
粉底都甩得7788~

當然要睇你幾點到酒樓la, 不過資深既mua,
會幫你再編下個時間表,
等佢有時間幫你化過~

有d仲有俾你full個水份mask, 先上妝,
最perfect !
回頂端
princess bb
XXX.XXX.232.254

發表發表於: Mon Jul 17, 2006 5:13 pm

原來可以落妝再上嗎... 咁咪要好多時間?
回頂端
mimiwai
XXX.XXX.124.118

發表發表於: Mon Jul 17, 2006 11:47 pm

我結婚時個化妝師係要求我落晒全個妝再上妝架
佢話朝早個用又出過外景再轉都唔會貼同靚
佢就會幫我跟個rundown幫我手編排時間
所以就無唔夠時間呢個問題
你地可以做rundown時同個化妝師商量一下個時間問題
回頂端
林寶堅尼
XXX.XXX.137.121

發表發表於: Mon Jul 24, 2006 8:51 am

我個化妝師就建議唔無落妝再上妝羅,唔咪因為麻煩既問題, 係因為唔咪個個人皮膚咁受得, 就算即時做mask都會無咁好, 因為我d皮膚唔好, 好敏感, 有粒粒, 佢話咁樣做會好傷皮膚
回頂端