發表主題 回覆文章
小魚魚
XXX.XXX.101.225

發表發表於: Fri May 26, 2006 10:07 am

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
我問過我個朋友, 佢係做化妝師, 佢話佢唔會有頭飾and 手飾提供, 佢只係負責化妝, 咁點解我成日聽d 人講d mua 要自己整頭飾, 整完唔借比客, 咁整來做咩? 就算借, 係咪一般都會向新娘收返按金? 如果冇得借, 咁係咪租衫的地方戈有得借?
回頂端
小Pooh
XXX.XXX.211.193

發表發表於: Fri May 26, 2006 10:38 am

小魚魚 寫到:
我問過我個朋友, 佢係做化妝師, 佢話佢唔會有頭飾and 手飾提供, 佢只係負責化妝, 咁點解我成日聽d 人講d mua 要自己整頭飾, 整完唔借比客, 咁整來做咩? 就算借, 係咪一般都會向新娘收返按金? 如果冇得借, 咁係咪租衫的地方戈有得借?

我個mua都有整好多頭飾, 都會借埋俾我襯衫架喎! 而且之前佢會睇左我揀左咩衫, 然後再幫我揀頭飾配襯番! 如果你個mua冇得借, 租衫果度都可能會有的! 不過你都要問清楚, 唔係間間都有架! 而且未必o岩你心意嘛!
回頂端
冬甩
XXX.XXX.39.115

發表發表於: Fri May 26, 2006 7:26 pm

金都都有些租頭飾package呀, 可以一看的.
回頂端
MJ
XXX.XXX.136.61

發表發表於: Mon May 29, 2006 3:31 pm

我個化妝師都係自己做的,因為我未租衫所以我會11月才選借‧化妝師話我有幾多套就借幾多套手飾頭飾‧
回頂端
princess bb
XXX.XXX.232.254

發表發表於: Mon Jul 17, 2006 5:45 pm

i want to know too....coz i don't know how the match for total look
回頂端
mimiwai
XXX.XXX.124.118

發表發表於: Mon Jul 17, 2006 11:41 pm

我個化妝師全同我諗埋造型同襯埋頭飾首飾,因為佢話咁樣先夠完整,因為用租衫o個o的可能未必襯得返完整同未必啱心水,所以佢個package都會全部包晒
所以去試妝時都要問清楚有無,唔係自己去搵都幾煩同埋駛多好多錢
回頂端