發表主題 回覆文章
worldcat228
XXX.XXX.120.88

發表發表於: Mon Jun 19, 2006 12:20 am

廣告贊助 [隱藏]
我自己之前主要考慮kln區, 所以只可以給kln的comment給你
如果30圍, 可以考慮...
尖東好彩(有海景)
九龍富豪的酒家(忘記了乜名), 有朋友擺28圍, 唔知30圍得唔得.
文化中心映月樓
星光翠圍
中港城皇潮匯
奧海城利寶閣
新港彩雲軒
尖咀桃源

以上地利/環境自己最鐘意-奧海城利寶閣, 尖咀桃源, 尖東好彩..... (因為中港城皇潮匯未開, 所以唔知實際係點)
但最後因為場地大小問題, 我自己係揀左青衣聯邦的........

老實講, 如果budget係$6000, 我諗你主力搵酒樓就好了. 酒店9成9會over....
回頂端
ting ting ivy
XXX.XXX.165.121

發表發表於: Tue Jun 20, 2006 7:13 pm

Dear yuki,

唔好意思呀yuki, 我收唔到你的相呀 ! 你可唔可以再send 俾我呀? ivy_lai22@sinagirl.com . thanks thanks ! 近排有野忙, 所以reply 得慢, sorry 呀 ! Wink
回頂端

發表發表於: Tue Jun 20, 2006 7:17 pm

引言回覆:
我自己之前主要考慮kln區, 所以只可以給kln的comment給你
如果30圍, 可以考慮...
尖東好彩(有海景)
九龍富豪的酒家(忘記了乜名), 有朋友擺28圍, 唔知30圍得唔得.
文化中心映月樓
星光翠圍
中港城皇潮匯
奧海城利寶閣
新港彩雲軒
尖咀桃源

以上地利/環境自己最鐘意-奧海城利寶閣, 尖咀桃源, 尖東好彩..... (因為中港城皇潮匯未開, 所以唔知實際係點)
但最後因為場地大小問題, 我自己係揀左青衣聯邦的........

老實講, 如果budget係$6000, 我諗你主力搵酒樓就好了. 酒店9成9會over....

dear worldcat,

多謝你我提議, 我想問咁你之前有冇考慮香港區呀? 若果有既話, 可以分享一下嗎?
Razz
回頂端

發表發表於: Tue Jun 20, 2006 7:22 pm

我想問下各位呢, 當去訂酒席的時候, 通常係要bargain d 咩架 ? 我睇其他朋友我留言, 都係話bargain 椅套, 酒水咁 ...仲有冇d 雜項係要小心及要bargain 架?
回頂端
Yuki
XXX.XXX.73.117

發表發表於: Tue Jun 20, 2006 7:38 pm

ting ting ivy 寫到:
Dear yuki,

唔好意思呀yuki, 我收唔到你的相呀 ! 你可唔可以再send 俾我呀? ivy_lai22@sinagirl.com . thanks thanks ! 近排有野忙, 所以reply 得慢, sorry 呀 ! Wink

ting ting ivy,

我剛剛再 SEND 左俾你啦, 你睇下收唔收到呀!! 因為我係用 yahoo album, 有時係有少少問題, 有時 send 去其他 email server 會收唔到, 如果都仲係收唔到你話我知呀!!! Very Happy
回頂端
cutie yan
XXX.XXX.234.210

發表發表於: Tue Jun 20, 2006 11:40 pm

ting ting ivy 寫到:
我想問下各位呢, 當去訂酒席的時候, 通常係要bargain d 咩架 ? 我睇其他朋友我留言, 都係話bargain 椅套, 酒水咁 ...仲有冇d 雜項係要小心及要bargain 架?

叫佢MARK低價錢, 因為好多時酒樓會加價, 你叫酒樓MARK低價錢O係張單度, 佢加幾$$$都唔關你事~~
回頂端
cutie yan
XXX.XXX.234.210

發表發表於: Tue Jun 20, 2006 11:45 pm

仲有....
1. 幾多圍可以包場
2, 有冇最低消費
3, 當晚有幾多位WAITER(2席一位, 3席2位??)
4, 會唔會包印帖?(包既話係唔係包印刷?有D好CHEAP, 只包帖, 唔包印刷)
5, 付款方法
6, 有冇包佈置?
7,可唔可以玩花炮?

呢D都係我之前BOOK酒席時D朋友提醒我要問既野, 希望幫到你啦~~
回頂端