發表主題 回覆文章
priscilla babe
XXX.XXX.72.57

發表發表於: Wed May 10, 2006 11:57 pm

廣告贊助 [隱藏]
CJK 寫到:
屋企人唔鍾意呢個方法有諗過, 事實上佢地睇完都唔開心, 話好誇張, 但係我女朋友話佢唔介意, 話好小事, 我好想知, 一生人一次呢 d 都叫小事, 咩事佢先介意??! 佢話佢 d 朋友未到我去批評, 冇錯, 但如果佢咁過份, 唔通我唔出聲 ? 我想知, 佢過朋友唔係第一次做伴娘, 唔好同我講話唔知, 咁做算點先, 如果真係用個心出黎幫朋友, 點會咁做, 真朋友只會諗點可以幫你做好d , 點可以使到新娘搶鏡 d 而唔係依家咁做!!! 佢動機係咩

你可唔可以搵過第2個做伴娘呀
回頂端
CJK
XXX.XXX.18.89

發表發表於: Thu May 11, 2006 10:11 am

priscilla babe 寫到:
可以試吓搵一天, 叫埋你爸媽等等全世界人一齊去試
咁你屋企人同男友屋企人一見佢著
佢地一定會有野講, 叫佢揀過件呀

Priscilla,

我諗唔係咁好, 同佢十幾年朋友, 唔想為左呢件事冇左個朋友, 唔值得, 算了, 希望順順利利...
回頂端
toptop272
XXX.XXX.228.82

發表發表於: Thu May 11, 2006 11:17 am

CJK,

你好!聽完你講呢單野,我都有D扯火,因為我都做過好多次姐妹,同埋下個月會係我做第5次伴娘了,所以我都想同你分享下,我上兩星期去試伴娘裙,原本試左3條,其實我最鐘意係第2條,因為我覺得第2條最plain,加上我自己都係喜歡d 較plain既款,試完後,個個異口同聲話我著第1條最靚,但我不太喜歡,一黎第1條好多閃釘珠在上身,二黎個個都話著到我身材好好,但我唔喜歡,因為始終我係伴娘,我都唔想太靚,咁樣會好影響新人,但我問新娘我應該著邊條好体d,佢都話第1條,然後我問佢會否太誇,太搶...佢話梗唔會,係咁叫我揀第1條啦,於是我都係揀佢認為好体既第1條,因為間舖個人同我講,我都唔洗驚會搶新娘鏡,因為新娘d衫係勁衡,無人搶到佢鏡.

同埋當時我諗... 我都會信新娘既決定,禮貌上,伴娘應該揀自己鐘意既2-3條,然後比新娘話事,但既然新娘都揀我認為誇左d果條,我就尊重佢,因為可能佢內心都覺得我著第2條好体,所以佢寧靜揀第1條較誇的,因為好体每個人眼光,如果佢同我眼光一樣,所以佢會揀條佢認為無咁靚比我囉,因為講真說話or假話只有佢自己先知,唔好意思.. 我係咪講得太覆雜,唔知各姐妹明唔明我思意?

以上只是我個人分析,加上呢次都係我最後一次做伴娘了,hehe.... 因為我都12月結婚,所以我都希望我d姐妹到時會識做啦,但每個新娘都應該對自己有信心,因為只要覺得自己係當晚最靚果個,跟本無人搶到佢鏡,同埋服侍佢既人,著到咁衡,到時佢就知. 但聽到你講你個伴娘著"槓"款,我都有點覺得搞笑,唔好話到時佢會唔會搶到鏡呀,比人知佢係伴娘著成咁,我估比人笑到佢面黃. 伴娘條裙幾搶都唔係一個問題呀,最大問題無奶油走去著"槓"款架喎,不如叫個伴娘去租"掛"咪仲黎得直接,真係幾吹漲喎,同埋間舖個人都應該出下聲,又應該唔會拎呢d款出黎比伴娘試架?!

想問下你介唔介意send埋伴娘條裙比我体呀?
toptop272@hotmail.com

不過我有個小tips,体下你會否岩用,試下用激將法,你不如試試你女朋友面前轉下態度,係咁讚佢個伴娘著果條裙真係好靚好"索"咁,直情講到7情上面,我估每個女仔都會有嫉妒心,講到你女朋友開始驚,咁佢可能會自然去叫伴娘轉裙. 但這個只是提意,要体下你覺得如何?如到最後真的沒有其他方法,都可以諗諗,為左個大局著想,冒住体你女朋友面口既險都要架喇

anyway,祝你地婚禮有個開開心心,美好既回億!
回頂端
kenway
XXX.XXX.143.251

發表發表於: Thu May 11, 2006 11:29 am

priscilla babe,

CJK係新郎來的!!!

CJK,

我好同情你ge遭遇, 好老實講.... 你gf 咁掙佢伴娘, 你真係無計ga lah.
如果你再同佢argain, 可能會傷大家感情...又何必呢?

不過...你都係比小小意見佢, 佢當日可以會比伴娘搶鏡, 叫佢一係自己轉d 誇小小ge 晚妝 instead of 一d 好淺ge color lor. (例如勁sharp ge color or 勁閃lor)

另外, 要同mua講到明個伴娘 ge 化妝要淡, d 頭髮唔可以set 高, 又唔可以有任何大小小 or 閃ge 飾物, 如果唔係...., 除左妳介意, 可能d 家人/長輩 都會好介意, 到時.... 人地怪可能係怪你地兩公婆ga ja!! (以我估計...個伴娘揀得咁ge衫, 佢到時ge 頭一定會set得好 "行"... , mua唔會出聲話伴娘搶鏡ga, 人地打工之ma, 邊理得你地咁多wow)
最後晒d相出來...., d人會問....係咪lee個係新娘?? 嘩~~ "超 law"!!!

BTW, 你gf 真係好好人, 不過好人得滯lor..
回頂端
kenway
XXX.XXX.143.251

發表發表於: Thu May 11, 2006 11:40 am

另外,

ah ka 講得啱ga,
如果件晚裝唔用 "鋼紗" 會好小小, 起碼無咁誇.....
另外, 因為佢著傘裙, 所以...新娘一定唔可以著 "A-Line"....因為到時一定搵唔到個新娘響邊....

仲有最重要ge係....... '你一定要接受lee個現實, 如果唔係...結婚果日又忙又煩, 到時一個唔覺意, 好易因為小小野挑起你所有ge不滿, 交都可能有得鬧ga....
所以..... 一定要平心靜氣!!!!

結婚係好開心ge事 黎ga ma!!!
回頂端
CJK
XXX.XXX.18.89

發表發表於: Thu May 11, 2006 1:01 pm

其實佢揀完都有問我女朋友好唔好, 我女朋友可能唔知點 reject 佢啦見佢咁鍾意, 所以話冇問題 law, 我o個日又唔係度, 如果唔係我會出聲, 之後我女朋友同我講揀左o個條, 我當時都唔為意, 但係諗諗下覺得有問題, o個條我女朋友都試過, 不過著落唔arm 佢所以最後冇揀.

"同埋間舖個人都應該出下聲,又應該唔會拎呢d款出黎比伴娘試架", 間舖個 sales 話我阿妹條太誇,太搶, 伴娘要再誇 d, 其實阿妹o個條好 common, 之不過可能佢著得好, 阿妹o個條我全家同女朋友都一齊揀, 伴娘個條比新娘平 40%...

不過, o個日個伴娘應該唔會著"槓"款, 同埋我地會叫伴娘 ge 化妝會淡 d, d 頭髮唔set 咁勁.
回頂端
XXX.XXX.74.226

發表發表於: Fri May 12, 2006 12:25 am

CJK

唔好意思.. 請問.. 你地係邊度租衫架?
可否EMAIL資料給我?

謝謝!

clocy@sinagirl.com

其實, 講真呀, 果晚邊個女主角人人都知, 若果個伴娘真係要著到咁行, 到時唔會俾人話"佢搶眼過新娘".. 只會有人話佢"唔識做lor".. 搏出位lor.. 唔好咁勞氣la~
回頂端
viv.rog
XXX.XXX.193.22

發表發表於: Fri May 12, 2006 11:18 am

我地都想睇下條裙誇成點wor....
可唔可以send去: alanrrll@hotmail.com?
回頂端
princess(1)
XXX.XXX.240.3

發表發表於: Fri May 12, 2006 5:24 pm

我都想睇下條裙誇成點wor....
可唔可以send去: edamak@hotmail.com
回頂端
vcgirl
XXX.XXX.160.130

發表發表於: Fri May 12, 2006 8:37 pm

你個伴娘都好唔識做,我果間d伴娘都幾靚,都無你唔勁,其實我都想我d firend著靚d,但都唔會甘勁大多數A_line款,如果想介紹就send e-mail比我,vcgirl1314@yahoo.com.hk
回頂端