發表主題 回覆文章
小可爱
XXX.XXX.139.164

發表發表於: Mon Dec 26, 2005 3:25 pm

廣告贊助 [隱藏]
Yan,

我想我的弟兄是你其中一个同事吧. 这个bad news 是从他那儿得知的.
可以做的就是祈祷, 因为神给我们盼望.
回頂端
yan
XXX.XXX.204.74

發表發表於: Tue Dec 27, 2005 12:28 am

小可爱 寫到:
Yan,

我想我的弟兄是你其中一个同事吧. 这个bad news 是从他那儿得知的.
可以做的就是祈祷, 因为神给我们盼望.

對!我聽到這個消息,係無野可以講!心情非常差!
只能為他祈禱!
他是一個多麼忠心的僕人,神定會祝福他的!
回頂端
小茵子
XXX.XXX.161.51

發表發表於: Tue Dec 27, 2005 11:21 am

YAN
我也會為你同事祈禱的, 願主親自安慰他, 帶領他走過幽谷. 也願他的太太主懷安息.

亞咩/meow
tony既婚禮我和男友會一起去呀, 你地都會去架ho? 到時一定同你地多d傾計先得.

G/meow
你地好番未呀? 記得好好休息, 小心著涼, 最近天氣時冷時熱, 好易中招.

我想邀請你地出席我既婚禮呀? 唔知你地賞唔賞面呢?
25 FEB 2006, 2:30PM, 灣仔循道衛理英語堂
回頂端
luvi
XXX.XXX.21.11

發表發表於: Tue Dec 27, 2005 12:58 pm

大家好呀 ... 好忙呀 ... 都是同大家一樣在追追追 ....

是啦 ... 都知道大家好多新消息, 願主祝福你們。

感謝天父, 我們finally到confirm了教堂, 詳細情況如下:

Church: 基督教香港信義會天恩堂 (近葵興MTR)
Date: 12/02/2005
Time: 4:00 pm

希望大家都會來參加我們的婚禮啦 ....

Luvi
回頂端
yan
XXX.XXX.67.50

發表發表於: Wed Dec 28, 2005 10:58 am

小茵子& luvi,

你們的婚禮我已經mark低左啦!
如無意外應該會黎恭喜你們呀!
^_^
回頂端
Barbara
XXX.XXX.12.4

發表發表於: Wed Dec 28, 2005 5:02 pm

各位我返來啦!! 今日開工大吉tim 呀!!!

好多謝你地賞面o來我o既婚禮同埋你地o既禮物呀!!! ^____^

果日我都好surprise我老公o向讀誓詞時會喊, 嚇死我, 搞到我都忍唔住…尤其佢平時真係唔會表達自己感受…
而我呢, 都知自己實喊架啦, 不過無諗到咁快o者~~~

晚宴時氣氛十分之好, 真係好多謝我果兩個司儀同埋d兄弟姊妹, 佢地真係帶得好好(尤其遊戲時間)...此外段即日剪片剪得好好, 又笑又好touching… 總之每樣都配合得好好, 真係感謝主!!!

不過其實期間都有好多突發o野, 例如到酒店時d CD read 唔到啦 (搞到要出動我教會o既音響部博過d線用notebook 播)… 此外就係我有差不多一圍o既朋友無到, 幸好我老公d親戚突然o來多左十幾人, 結果o岩o岩cover 到20圍無多無少~~~ 真係好感謝主!!!

到之後果日還衫, 我地超論盡,入到第一間婚紗店先記得無帶褂, 之後到第二間時先發現無帶D水晶手飾, 結果我老公要走兩轉lor~~~

去渡蜜月都ok啦, 不過估唔到泰國仲凍過香港, 所以無落過水…. 真可惜,人地揀泰國都係諗住陽光與海灘之麻…. ‘_____’
結果我同我老公變左瘋狂購物lor…. 哈哈!!! ^ o ^ 所以無機會變是非洲巴巴拉lu~~

結婚果日到渡蜜月, 每一個環節都好難忘, 到而家都好興奮, 我仲成日同我老公講, 真係好想結多次婚~~ 因為真係好好玩呀!!! ^ o ^

G, 亞咩, Meow,
有Gathering 一定要預埋我呀!! 我會盡量就時間架啦!!!

Tony,
好快就到你啦, 新屋o既事搞掂o左就唔好再諗啦, 開開心心迎接你個big day 啦!!! 你big day 果日我有d趕, 但我會盡力架!!!!!!

Yan,
睇到你舊同事o既消息個心都好 “up”… 而家唯有為佢祈禱, 求神親自安慰同埋讓果位弟兄明白神o既指意…

小茵子,
唔好太擔心$$ 啦, 神一定有預備架!! 我同我老公都係由$0 開始儲… 籌備婚禮o既時候 (尤其開頭要book 呢樣果樣, 下下都幾千!!!), 真係個個月都驚唔夠, 但神總會o向我地最要$$ 既時候, 好似o係天跌d $$ 比我地咁, 所以最緊要有信心, 仲要好好珍惜事奉神o既機會呀!!!!

Lu&vi,
你個堂好近我間中學, 我以前細個都憧憬自己o向呢間靚靚教堂行禮架~~~!!!
哈哈!!! 你big day 我都mark 低左啦~~~!!!!!! ^ o ^

講住咁多先~~ !!!! 快d約實個時間出o來聚下啦, 我好掛住大家呀!!!
回頂端
Fatsheep
XXX.XXX.201.118

發表發表於: Thu Dec 29, 2005 12:32 am

請問有冇人有"新的開始" 及 "無悔宣言" 的琴譜可以send比我? 我的e-mail address 係pengsheep@yahoo.com.hk, 謝謝幫忙!
回頂端
Tony
XXX.XXX.35.247

發表發表於: Thu Dec 29, 2005 1:38 am

各位

真係好耐设上來,話咁快下星期就結婚啦,但很多東西也未做,真係頗擔心,G、Barbara and亞咩可否send妳們的checklist給我呀?我1月1日會去金都掃一次貨。今次是大家第一次去到婚禮有人出來招呼 Razz Razz

G

昨天去3Grand Forest到將花球取消了,過程都很順利,p用將你個case拿出來,真係很感恩。

Yan

聽到妳舊同事的事也很難過,希望大家在禱告中紀念這件事。

小茵子

很多謝妳的光臨,希望當天见到大家,很高興妳找到新エ作,希望妳在新工作上找到新的突玻及方向。

luvi

恭喜妳confirm了教堂

Barbara

我都会去Samui及Bangkok honeymoon,相信到時都会大出血,固為很多小擺設也想買。

Ronic

我遲些才send MUA的information給妳呀?妳尋找新居的進境如何呀?

Tony
其實我也想邀請大家上來開cell,若大家p嫌棄災後重建工程未完工。
回頂端
XXX.XXX.224.227

發表發表於: Thu Dec 29, 2005 2:14 am

各位,
我是新報到,見到大家都好好,分享同互相鼓勵,
我下年結婚,我想問大家在教堂行禮時會選邊些歌呢?不知可否交流下呢? Smile
回頂端
希索加
XXX.XXX.229.12

發表發表於: Thu Dec 29, 2005 4:24 am

晴:

請 Check PM ~
回頂端