發表主題 回覆文章
Rio
XXX.XXX.141.151

發表發表於: Sat Oct 01, 2005 4:51 am

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
    各位.....我終於返來啦!~~

Kiki, 你真聰明! 我同幾個Friends真係stay behind玩多5 days,
    不過,唔係Samui!! .....我地因為已經返到曼谷轉機, 準備回港,
    但經小圈子商量後...最後改ticket去左沙美島!!
    ( 係蘇梅幾天完全冇玩過, 因為我地係去幫手影相嗎!!)

點知....一返到港就收到老板通知, 要即去美國開會, (因本人放假太耐,
    冇得say NO!) 仲要不停東西岸走來走去, 咁就成個月啦!
    又冇帶notebook(怕重!)....所以,先同大家失去聯絡....Very Solly ah!!

等我快D update返先!
    回頂端
    Kiki(5)
    XXX.XXX.253.66

發表發表於: Mon Oct 10, 2005 9:56 am

Rio,

終止捨得回來啦, 一定好開心啦!!! 你個friend d 相影成點呀, 靚嗎??
    回頂端
    kelly(3)
    XXX.XXX.95.127

發表發表於: Mon Oct 10, 2005 4:50 pm

To:Rio
    本人明曰去泰國預計暫定4天(是首次同bf外遊),現時預定好在曼谷停一晚後,第二天早上乘公車到芭提雅(以有資料),不過在芭堤雅的酒店,預算到曼谷才找。
    不過聽問在芭堤雅市中心乘車約10分鈡左右,是有一些獨立平房形式酒店租,還擁有私人小泳池的。
    ??不知妳有無資料呢!
    回頂端
    Luna
    XXX.XXX.152.76

發表發表於: Mon Nov 07, 2005 10:41 pm

大家好... 等我都插下咀先.... 有無人打算去thailand既 世昌 ~ Koh Chang呀?

http://www.koh-chang.com/

我同我honey計劃可能去呢度... 唔錯嫁!!

Luna
    回頂端
    過兒
    XXX.XXX.117.2

發表發表於: Wed Dec 07, 2005 1:25 pm

Luna
    我今年六月同屋企人去過....
    如果你去象島 (koh chang), 最先決條件係"識jar車"!

因為果度d交通好差好差, 就算好彩搵到tuk tuk, 佢地都亂收費.... 加上唔算係好開發, 你唔好expect果度d人既英文水平... 我坐車果時問佢幾錢, 佢話3 baht一個人 (因為果個地方好近, 5分鐘內一定到)... 跟住點知係30 baht..... 落車果時嘈左好耐, 不過無計, 坐左車唔通唔俾.... 最後坐5分鐘 tuk tuk 120 baht重貴過香港坐的士....

不過果度住宿真係好平, 同埋未開發, 少少錢就可以住到唔錯既房 (我果時淡季, 住左4日, 2間房total都係1600 左右), 酒店staff 好nice, 不過唔係well-trained... 我諗係時間同management既問題啦
    回頂端