ESDlife 生活易
  生活易主頁 |  會員註冊會員註冊   登入
Beauty
生活易主頁 新婚生活易 家庭生活易 親子 美容生活易 驗身專門店 wow *
   使用規則使用規則    搜尋搜尋  登入檢查您的私人訊息登入檢查您的私人訊息
生活易討論區主頁 -> 美容生活易 討論區 首頁 -> Career Intelligence 職場智慧
工作壓力好大.. | 上一篇主題 | 下一篇主題
發表新主題   回覆主題
發表人 內容
yunggrace
新人報到
新人報到

發表發表於: Mon Nov 18, 2013 12:44    文章主題: 工作壓力好大.. 引言回覆

廣告贊助 [隱藏]
工作壓力真係大到不得了..
搞到訓得唔好, 健康都有d 問題
黑眼圈、暗瘡都出哂黎就一定..
最近連頭髮都甩多左, 之前冇咁勁. 甩到我先生都話係咪要處理下頭髮問題
我應該怎麼辦?
係咪冇壓力就唔甩頭髮...冇黑眼圈同訓得好...
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息
Saisailo
新人報到
新人報到

發表發表於: Tue Nov 19, 2013 15:09    文章主題: 引言回覆

放鬆d 先...
工作o者, 唔係生活既全部...
賣力唔洗賣命既!

有壓力真係會出現你既問題呀!
真係要內外調理先得啦!
起碼訓得好先丫~~~起得好好多野都可以慢慢調理
甩頭髮個度..真係好麻煩...
你試下去做d 頭皮抗壓護理丫
個人有壓力連皮膚都會受壓, 頭皮有壓力唔放鬆就會連毛囊都收緊, 對頭髮健康唔好, 都影響生頭髮架...
回頂端
Molin
新人報到
新人報到

發表發表於: Wed Nov 20, 2013 18:00    文章主題: 引言回覆

放鬆d 啦香港人!

咁緊張做乜丫
到時甩到生唔返頭髮你就喊都無謂..
回頂端
yunggrace
新人報到
新人報到

發表發表於: Wed Nov 27, 2013 10:59    文章主題: 引言回覆

Saisailo 寫到:
放鬆d 先...
工作o者, 唔係生活既全部...
賣力唔洗賣命既!

有壓力真係會出現你既問題呀!
真係要內外調理先得啦!
起碼訓得好先丫~~~起得好好多野都可以慢慢調理
甩頭髮個度..真係好麻煩...
你試下去做d 頭皮抗壓護理丫
個人有壓力連皮膚都會受壓, 頭皮有壓力唔放鬆就會連毛囊都收緊, 對頭髮健康唔好, 都影響生頭髮架...

你講緊係哂黎架?
未聽過丫...衣d野做咩?
回頂端
ngqq
新人報到
新人報到

發表發表於: Mon Jan 20, 2014 22:42    文章主題: 引言回覆

me too
回頂端
shaolin
新人報到
新人報到

發表發表於: Wed Jun 11, 2014 23:51    文章主題: 引言回覆

我諗你得閒要多D運動減壓,
咁樣會令人頭腦好D同放鬆。
此外, 要一放工就放低公司野唔好諗...
星期日有時去下行山放鬆。
因為你你心理因素令到生理有問題,另外可睇中醫。

如果唔得GE,先考慮呢度啦
www.jobmarket.com.hk/june10
回頂端
從之前的文章開始顯示:   
發表新主題   回覆主題    生活易討論區主頁 -> 美容生活易 討論區 首頁 -> Career Intelligence 職場智慧 所有的時間均為 香港時間 (GMT + 8 小時)
1頁(共1頁)

前往:  
無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票
無法 在這個版面加入圖片
無法 在這個版面下載圖片