ESDlife 生活易
  生活易主頁 |  會員註冊會員註冊   登入
Beauty
生活易主頁 新婚生活易 家庭生活易 親子 美容生活易 驗身專門店 wow *
   使用規則使用規則    搜尋搜尋  登入檢查您的私人訊息登入檢查您的私人訊息
生活易討論區主頁 -> 美容生活易 討論區 首頁 -> Baby Talk 湊仔經
求救 陰道有白色一粒粒分泌物 | 上一篇主題 | 下一篇主題
發表新主題   回覆主題
發表人 內容
hoi.hoi23
新人報到
新人報到

發表發表於: Thu Sep 19, 2013 12:10    文章主題: 求救 陰道有白色一粒粒分泌物 引言回覆

廣告贊助 [隱藏]
我上個月都有試過痕癢,有白色粒狀分泌,之後我用專洗陰道痕癢的野洗左幾日就無事!隔幾日後又有少少痕癢,我諗住少少就無里到,到左宜家都有d痕,仲有好多分泌,好困擾,吾知咩事呢 唉 好擔心! 有無人都有試過呢種情况?可以同我講下嗎? Confused
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息
meme20090207
新人報到
新人報到

發表發表於: Thu Sep 19, 2013 12:18    文章主題: 引言回覆

去揾醫生啦,每個人都吾同,重有吾好亂用洗陰道果D野呀!
回頂端
kitty_kitty73
新人報到
新人報到

發表發表於: Thu Sep 19, 2013 12:24    文章主題: 引言回覆

睇普通科已經ok,醫生通常會開葯你塞,俾葯膏你搽,有時會開埋洗外陰用既清潔液你沖涼用。其實有念珠菌,要多加注意日常生活既細節,唔好食太甜、唔好用護墊、要用清潔棉清潔敏感部位、分泌多的話勤換底底、內外衣物一齊洗要落消毒洗衣液等等,先可以令念珠菌少啲翻發。
回頂端
hoi.hoi23
新人報到
新人報到

發表發表於: Thu Sep 19, 2013 12:29    文章主題: 引言回覆

你講得好清楚呀!唔該晒你! 乜食甜品會有影響架咩?死啦!我好鐘意食添!! 仲有,我以為要用護墊會衛生啲.!! 你用咩清潔棉呀?
回頂端
mewai718
新人報到
新人報到

發表發表於: Thu Sep 19, 2013 12:36    文章主題: 引言回覆

你試下每次用廁後, 都用清潔棉加清水清洗陰部, 都很有效用哦! 最重要就係清潔。
回頂端
kitty_kitty73
新人報到
新人報到

發表發表於: Thu Sep 19, 2013 12:41    文章主題: 引言回覆

因為......我都中過招......, 所以要成日提住自己, 因為我都唔想再翻發, 用護墊有時會適得其反架, 因為我地好多時好忙, 隔左大半日都唔記得換, 咁就死火架喇~ 如果勤換 (2小時換一次)其實都OK, 同埋要用薄身透氣既款會好D~ 不過最好都係唔用啦, 多一層野始終都係焗架~,我都係偶然看到會員分享“堡寶棉”嬰兒清潔干棉, 即管試試及留意敏感部位的清潔, 現在受感染情況得到改善, 是有功效不錯的清潔棉
回頂端
cchun40
新人報到
新人報到

發表發表於: Thu Sep 19, 2013 12:48    文章主題: 引言回覆

念珠菌醫生話每個女性的陰道內都會有念珠菌,當個人的身體免疫力低時就會發作令你痕癢
回頂端
hoi.hoi23
新人報到
新人報到

發表發表於: Thu Sep 19, 2013 12:53    文章主題: 引言回覆

之前我也曾在某本雜誌看過這隻“堡寶棉”嬰兒清潔乾棉的介紹, 唔知貴唔貴呢? 同埋响邊到買到呀?
回頂端
cutiecutie274
新人報到
新人報到

發表發表於: Thu Sep 19, 2013 13:00    文章主題: 引言回覆

我而家都有你的問題,睇緊醫生,你可能係有念珠菌陰道炎
回頂端
aca134
新人報到
新人報到

發表發表於: Thu Sep 19, 2013 13:06    文章主題: 引言回覆

我在拍賣網買的,你地試下去yahoo拍賣網輸入“堡寶棉”,不用到處找哪裏有得買!
回頂端
cmcheung45
新人報到
新人報到

發表發表於: Thu Sep 19, 2013 13:12    文章主題: 引言回覆

我净系痕同有白色粒狀!無異味!你是否同我一樣?
回頂端
meme20090207
新人報到
新人報到

發表發表於: Thu Sep 19, 2013 13:20    文章主題: 引言回覆

我也在藥房買過這款〝堡寶棉〞嬰兒清潔乾棉, 感覺比其他清潔乾棉大塊很多的, 又不易變形! 加上又不貴, 幾蚊1包, 每包有12塊, 比起女性濕紙巾便宜很多。
回頂端
cutiecutie274
新人報到
新人報到

發表發表於: Thu Sep 19, 2013 13:26    文章主題: 引言回覆

只要多些注意敏感部位的清潔便可得到改善, 醫生教我每次小便後都要用清潔棉加水抹乾淨。
回頂端
mwmw917
新人報到
新人報到

發表發表於: Thu Sep 19, 2013 13:31    文章主題: 引言回覆

死啦,我都吾係成日換護墊,有時一日先換一次啫,睇來要改改呢個壞習慣。
回頂端
aca134
新人報到
新人報到

發表發表於: Thu Sep 19, 2013 13:37    文章主題: 引言回覆

最好在平時小便後也用堡寶棉來清潔, 慢慢你會感覺到效果的, 我以前都係只用廁所廁紙或紙巾, 現在已改變了習慣連感染情况也沒有了
回頂端
從之前的文章開始顯示:   
發表新主題   回覆主題    生活易討論區主頁 -> 美容生活易 討論區 首頁 -> Baby Talk 湊仔經 所有的時間均為 香港時間 (GMT + 8 小時)
1頁(共1頁)

前往:  
無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票
無法 在這個版面加入圖片
無法 在這個版面下載圖片