ESDlife 生活易
  生活易主頁 |  會員註冊會員註冊   登入
Beauty
生活易主頁 新婚生活易 家庭生活易 親子 美容生活易 驗身專門店 wow *
   使用規則使用規則    搜尋搜尋  登入檢查您的私人訊息登入檢查您的私人訊息
生活易討論區主頁 -> 美容生活易 討論區 首頁 -> Baby Talk 湊仔經
有無試過經期完,分泌有血絲 ? | 上一篇主題 | 下一篇主題
發表新主題   回覆主題
前往頁面 1, 2  下一頁
跳至第
發表人 內容
mewai718
新人報到
新人報到

發表發表於: Fri Aug 30, 2013 10:00    文章主題: 有無試過經期完,分泌有血絲 ? 引言回覆

廣告贊助 [隱藏]
14号嚟經,18号已經清晒,20号有小小啡色物體,21号分泌有透明血絲!請問大家有無試過??係經期未清哂丫,定有咩事??
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息
aca134
新人報到
新人報到

發表發表於: Fri Aug 30, 2013 10:04    文章主題: 引言回覆

有人話呢D可能叫排卵出血,我都有試過,但check唔到有乜事,但有連續2個月血絲的日子多左幾天,照過又check 過冇事,只話子宮好厚(因剛M完),半年後做檢查再照,似以有息肉,又或者子宮皺摺,半年後睇生育科,e生話一早check到有息肉為何唔整走佢?咁樣會影響懷孕喎!就咁我浪費左一年時間!所以check 下佢安全D!
回頂端
mwmw917
新人報到
新人報到

發表發表於: Fri Aug 30, 2013 10:10    文章主題: 引言回覆

我試過同你一樣黎完月經過左一個week後有啡色白帶, 黎左成個月, 睇醫生話我壓力大,過左排就自己無事, 不過醫生話要注意個人衛生, 特別是敏感部位清潔, 如可以最好每次小便後都用清水沖洗
回頂端
cchun40
新人報到
新人報到

發表發表於: Fri Aug 30, 2013 10:17    文章主題: 引言回覆

我呢排都係咁,前後有半年啦,有時會,有時唔會,熬夜冷飲之後會,正常返又唔會。每次小便後都用清水沖洗好麻煩喎,在家都可以,咁出街又點呢?
回頂端
mwmw917
新人報到
新人報到

發表發表於: Fri Aug 30, 2013 10:22    文章主題: 引言回覆

我都係偶然經朋友介紹我每次小便後用“堡寶棉”嬰兒清潔干棉加清水來清潔下體, 宜家好番好多喇! 是有功效不錯的清潔棉。
回頂端
cmcheung45
新人報到
新人報到

發表發表於: Fri Aug 30, 2013 10:29    文章主題: 引言回覆

之前係本雜誌看過“堡寶棉”嬰兒清潔干棉的介紹, 但係唔知貴唔貴? 同埋响邊到買到呢?
回頂端
kitty_kitty73
新人報到
新人報到

發表發表於: Fri Aug 30, 2013 10:40    文章主題: 引言回覆

咁分泌物有冇異味?因我呢兩個月都係咁,m後one week 有啡色血水和血絲冇異味,都擔心緊 Confused
回頂端
mwmw917
新人報到
新人報到

發表發表於: Fri Aug 30, 2013 10:47    文章主題: 引言回覆

我就在藥房買的, 一D都唔貴, 幾蚊1包, 每包有12塊, 攞出街用啱啱好 Very Happy
回頂端
cchun40
新人報到
新人報到

發表發表於: Fri Aug 30, 2013 10:53    文章主題: 引言回覆

咁呢隻清潔棉是乾的嗎?即是要自己加水用?咁出街時要用味好唔放便?
回頂端
mwmw917
新人報到
新人報到

發表發表於: Fri Aug 30, 2013 10:58    文章主題: 引言回覆

其實隻棉可乾濕兩用架, 又唔會唔方便, 因為我習慣將包堡寶棉撕開封口, 直接倒入蒸餾水直至棉吸收水份便可以帶出街用, 非常方便。
回頂端
meme20090207
新人報到
新人報到

發表發表於: Fri Aug 30, 2013 11:08    文章主題: 引言回覆

無異味,m完有血絲或者咖啡色白帶,有小小腹部唔舒服,一般幾日,又正常返,查抹片有非典型細胞,hpv正常,分泌物正常,三個月後複查,都係有非典型細胞要查陰道鏡
回頂端
cchun40
新人報到
新人報到

發表發表於: Fri Aug 30, 2013 11:14    文章主題: 引言回覆

請問你用完這款清潔棉後會出現過敏性紅腫嗎? 因我之前用過女性濕紙巾出現過敏感情況,所以唔敢再用了。
回頂端
mwmw917
新人報到
新人報到

發表發表於: Fri Aug 30, 2013 11:22    文章主題: 引言回覆

咁又無喎, 我之前都有用過思思樂, 但感覺堡寶棉比較柔軟D, 而且比其他清潔干棉大塊很多的, 又不易變形
回頂端
kitty_kitty73
新人報到
新人報到

發表發表於: Fri Aug 30, 2013 11:28    文章主題: 引言回覆

我去看中醫止血, 都看過西醫, 佢都比消炎藥, 食完又再發, 又CHECK冇事, 已有3-4次如是 , 唉 ..... .....
回頂端
hoi.hoi23
新人報到
新人報到

發表發表於: Fri Aug 30, 2013 11:38    文章主題: 引言回覆

我上網見過有得買,你地試下去yahoo拍賣網輸入“堡寶棉”,應該可以揾到的。
回頂端
從之前的文章開始顯示:   
發表新主題   回覆主題    生活易討論區主頁 -> 美容生活易 討論區 首頁 -> Baby Talk 湊仔經 所有的時間均為 香港時間 (GMT + 8 小時)
前往頁面 1, 2  下一頁
跳至第
1頁(共2頁)

前往:  
無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票
無法 在這個版面加入圖片
無法 在這個版面下載圖片