ESDlife 生活易
  生活易主頁 |  會員註冊會員註冊   登入
Beauty
生活易主頁 新婚生活易 家庭生活易 親子 美容生活易 驗身專門店 wow *
   使用規則使用規則    搜尋搜尋  登入檢查您的私人訊息登入檢查您的私人訊息
生活易討論區主頁 -> 美容生活易 討論區 首頁 -> Relationship 兩性關係
男友暗示腋下色素… | 上一篇主題 | 下一篇主題
發表新主題   回覆主題
前往頁面 1, 2, 3  下一頁
跳至第
發表人 內容
Cherro
新人報到
新人報到

發表發表於: Sat Sep 15, 2012 11:40    文章主題: 男友暗示腋下色素… 引言回覆

廣告贊助 [隱藏]
早排夏天熱,著多咗背心仔,男友成日叫我留意下自己腋下,(一)有無毛 (二) 嗰啲色素…

我而家係用剃刀剃腋下,唔知係咪都剃咗好一段時間,竟然有色素積聚。我而家考慮緊激光脫毛,但啲色素都唔知點算…有冇sis有方法褪色素?
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息
mayss
新人報到
新人報到

發表發表於: Mon Sep 17, 2012 18:27    文章主題: 引言回覆

唔好再剃,同埋可以試下膊Mask。我自己間中敷完啲Mask會敷係underarm位置,保濕兼修護吓…不過最徹底都係做激光脫毛,啲色素係會慢慢褪走。
回頂端
Molin
新人報到
新人報到

發表發表於: Tue Sep 18, 2012 17:35    文章主題: 引言回覆

親身分享,我結婚嗰日因為underarm位有啲色素,拋花球時影相勁尷尬。婚禮籌備中的準新娘,如果有打算做激光脫毛既請預早少少,因為色素係需要時間退減,唔好預到咁「吻」......
回頂端
szewai
新人報到
新人報到

發表發表於: Fri Sep 21, 2012 16:45    文章主題: 引言回覆

我脫咗毛之後,啲色素退咗好多,而家唔覺眼啦…你可以試吓。如有需要,我可以介我嗰間俾你。
回頂端
Cherro
新人報到
新人報到

發表發表於: Fri Sep 21, 2012 18:26    文章主題: 引言回覆

Pls PM me detail, thanks!
回頂端
carnan481
新人報到
新人報到

發表發表於: Thu Sep 27, 2012 13:30    文章主題: 引言回覆

可以敷咩Mask???乜敷Mask都得?
我都準備去呢間度做,因為係我朋友做緊話幾好介紹我去。
回頂端
Cattoo
新人報到
新人報到

發表發表於: Sat Sep 29, 2012 13:35    文章主題: 引言回覆

如果我男友咁講我會嬲! Mad
回頂端
supermemememe
新人報到
新人報到

發表發表於: Tue Oct 02, 2012 00:33    文章主題: 引言回覆

我都做左激光,, 但我諗因為我本身勁多.. 所以都係有少少色.
回頂端
Cattoo
新人報到
新人報到

發表發表於: Wed Oct 03, 2012 17:09    文章主題: 引言回覆

我之前做咗激光脫毛,做完約2-3個月啲色素會慢镘退…試吓做多少少保濕…拍吓Toner..
回頂端
eleM
新人報到
新人報到

發表發表於: Fri Oct 05, 2012 18:51    文章主題: 引言回覆

其實可唔可以搽啲美白嘢嫁?會唔會出瘡?
回頂端
adachan280
新人報到
新人報到

發表發表於: Sat Oct 06, 2012 13:27    文章主題: 引言回覆

美白?好笠嫁喎…真係會出瘡嫁…
我脫一次就攪掂晒,真係無再煩啦,勁方便嫁!
回頂端
Saisailo
新人報到
新人報到

發表發表於: Mon Oct 08, 2012 12:18    文章主題: 引言回覆

我經驗係咩都唔駛做,做完激光脫毛後,啲色素會自己慢慢退的。
回頂端
amyee
新人報到
新人報到

發表發表於: Mon Oct 08, 2012 18:42    文章主題: 引言回覆

乜你男友underarm無色素咩?佢咁講嫁… Mad
回頂端
Jojooo
新人報到
新人報到

發表發表於: Tue Oct 09, 2012 18:22    文章主題: 引言回覆

咁簡單咩都唔駛做?淨係做激光脫毛就得嫁嗱?定係要敷啲咩?
咁做咗幾耐啲色素先會退走呀?
回頂端
Tongi
新人報到
新人報到

發表發表於: Thu Oct 11, 2012 18:51    文章主題: 引言回覆

好彩我男友同我講嘢都會婉轉啲。唔係我會嬲~
回頂端
從之前的文章開始顯示:   
發表新主題   回覆主題    生活易討論區主頁 -> 美容生活易 討論區 首頁 -> Relationship 兩性關係 所有的時間均為 香港時間 (GMT + 8 小時)
前往頁面 1, 2, 3  下一頁
跳至第
1頁(共3頁)

前往:  
無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票
無法 在這個版面加入圖片
無法 在這個版面下載圖片