ESDlife 生活易
  生活易主頁 |  會員註冊會員註冊   登入
Beauty
生活易主頁 新婚生活易 家庭生活易 親子 美容生活易 驗身專門店 wow *
   使用規則使用規則    搜尋搜尋  登入檢查您的私人訊息登入檢查您的私人訊息
生活易討論區主頁 -> 美容生活易 討論區 首頁 -> Baby Talk 湊仔經
怎樣才可以懷孕? | 上一篇主題 | 下一篇主題
發表新主題   回覆主題
發表人 內容
叉燒飯
新人報到
新人報到

發表發表於: Thu Sep 27, 2007 11:10    文章主題: 怎樣才可以懷孕? 引言回覆

廣告贊助 [隱藏]
我在8年前生了一個囝囝,
因婚姻失敗, 上年再婚, 我與現任老公好想生個囡囡,
但已9個月沒有避孕了, 一直都沒有懷孕. 很失望!

我們沒有做婚前檢查, 是否有關係?
我與現任老公是初戀情人, 在細小時有過他的bb, 不過落咗. (即代表他有得生)
是否年紀太大難懷孕? Embarassed

請問大家有沒有什麼方法? thanks!!!!!
不要廣告.
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息
ting07
新人報到
新人報到

發表發表於: Thu Oct 25, 2007 12:23    文章主題: 引言回覆

if you have regular period, try to make love when you are in ovulation period i.e. make love 3 days prior the day of ovulation. u can ml everyday to increase the chance.
also , recent research shown, men ejeculate everyday can actually improve the sperms' quality and increase their metabolism. so no need to 'save sperms' a few days before your ovulation.
good luck! Very Happy
回頂端
芒果布甸
初級會員
初級會員

發表發表於: Sun Nov 11, 2007 00:15    文章主題: 引言回覆

以前他有得生,咁依家佢有冇得生呢?

你依家幾多歲呢?

你地一齊去醫生度check下,睇下有冇問題先啦…
回頂端
感覺幸福的女人
新人報到
新人報到

發表發表於: Tue Nov 20, 2007 11:41    文章主題: 引言回覆

試下放鬆心情, 可能會好d Razz
回頂端
BonnieBonnie
新人報到
新人報到

發表發表於: Wed Nov 28, 2007 23:29    文章主題: 引言回覆

隔左咁耐, 係咩原因都唔知架喎.
建議你同你老公都去做番一次body check穩陣d.
回頂端
Cutie Lulu Cheng
新人報到
新人報到

發表發表於: Wed Jan 23, 2008 15:04    文章主題: 引言回覆

其實醫生都係話試左一年後如果都冇既話先需要去驗!
所以你地可以再試下啦!
再加上成日聽d姊妹講,當佢地諗住又唔成功、最冇準備時就會有架喇!咁即係要放鬆心情、順其自然囉!
回頂端
naughty_mama
新人報到
新人報到

發表發表於: Mon Mar 08, 2010 21:11    文章主題: Re: 怎樣才可以懷孕? 引言回覆

叉燒飯 寫到:

我與現任老公是初戀情人, 在細小時有過他的bb, 不過落咗. (即代表他有得生)

不要廣告.

咁睇下醫生啦... 咁耐之前既野好難講...可能真係有 d 問題自己唔知呢.. Razz
回頂端
naughty_mama
新人報到
新人報到

發表發表於: Sun Mar 21, 2010 23:20    文章主題: Re: 怎樣才可以懷孕? 引言回覆

naughty_mama 寫到:
叉燒飯 寫到:

不要廣告.

咁睇下醫生啦... 咁耐之前既野好難講...可能真係有 d 問題自己唔知呢.. Razz

有無睇呀???
回頂端
rubyruru
新人報到
新人報到

發表發表於: Mon Mar 22, 2010 22:16    文章主題: 引言回覆

人生有時有太多野不可計算...... Embarassed Embarassed Embarassed
回頂端
hoki64
新人報到
新人報到

發表發表於: Tue Jun 15, 2010 02:06    文章主題: 引言回覆

去睇下專科啦...
回頂端
stayput
新人報到
新人報到

發表發表於: Sat Jun 26, 2010 18:30    文章主題: 引言回覆

睇咗醫生未呀?
回頂端
從之前的文章開始顯示:   
發表新主題   回覆主題    生活易討論區主頁 -> 美容生活易 討論區 首頁 -> Baby Talk 湊仔經 所有的時間均為 香港時間 (GMT + 8 小時)
1頁(共1頁)

前往:  
無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票
無法 在這個版面加入圖片
無法 在這個版面下載圖片