ESDlife 生活易
  生活易主頁 |  會員註冊會員註冊   登入
Beauty
生活易主頁 新婚生活易 家庭生活易 親子 美容生活易 驗身專門店 wow *
   使用規則使用規則    搜尋搜尋  登入檢查您的私人訊息登入檢查您的私人訊息
生活易討論區主頁 -> 美容生活易 討論區 首頁 -> Lifestyle 生活文化
歎紅酒!FoodWise高性價比紅酒 | 上一篇主題 | 下一篇主題
發表新主題   回覆主題
發表人 內容
apple pp
新人報到
新人報到

發表發表於: Fri Nov 04, 2016 10:31    文章主題: 歎紅酒!FoodWise高性價比紅酒 引言回覆

廣告贊助 [隱藏]
跟得老公多,而家我都開始會飲下紅酒,尤其食牛排呀食意粉個陣歎返杯都幾正~
成日聽人講去7xx買紅酒,但我試買過幾枝又唔係太岩飲
反而前日去FoodWise買凍肉個陣,順手買左枝法國紅酒,諗住百幾蚊平平地試下,唔岩用都可以用黎煮餸。點知開黎飲左杯又覺得幾好飲,可能我自己鐘意比較濃嘅提子味,同埋有少少木香味,又唔會好澀,結果就同老公一路食煎牛柳一路飲,老公仲話枝酒性價比高,話我揀得好~
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息
yaayaa
新人報到
新人報到

發表發表於: Fri Nov 04, 2016 11:06    文章主題: 引言回覆

我去FoodWise買餸多,未試過買紅酒wor
回頂端
give up
新人報到
新人報到

發表發表於: Fri Nov 04, 2016 12:02    文章主題: 引言回覆

數字屋d酒唔太得,我買過紅酒、白酒都唔中意
回頂端
幸福linda
新人報到
新人報到

發表發表於: Fri Nov 04, 2016 12:05    文章主題: 引言回覆

隔唔中都會飲下,其實百幾二百蚊嘅紅酒都幾好飲嫁啦,最緊要揀岩自己口味
回頂端
apple pp
新人報到
新人報到

發表發表於: Fri Nov 04, 2016 12:11    文章主題: 引言回覆

give up 寫到:
數字屋d酒唔太得,我買過紅酒、白酒都唔中意

FoodWise嘅紅酒我就買過3枝,so far都好滿意,所以而家都唔去數字屋買
回頂端
apple pp
新人報到
新人報到

發表發表於: Fri Nov 04, 2016 12:12    文章主題: 引言回覆

幸福linda 寫到:
隔唔中都會飲下,其實百幾二百蚊嘅紅酒都幾好飲嫁啦,最緊要揀岩自己口味

yes~我都覺得唔係睇價錢,貴都唔一定好飲
回頂端
give up
新人報到
新人報到

發表發表於: Fri Nov 04, 2016 12:13    文章主題: 引言回覆

apple pp 寫到:
幸福linda 寫到:

yes~我都覺得唔係睇價錢,貴都唔一定好飲

我都去睇下先,藍田個間好似幾多紅酒揀
回頂端
apple pp
新人報到
新人報到

發表發表於: Fri Nov 04, 2016 12:14    文章主題: 引言回覆

老公今日又去買多左枝紅酒 haha 睇黎佢買上癮
回頂端
幸福linda
新人報到
新人報到

發表發表於: Fri Nov 04, 2016 12:16    文章主題: 引言回覆

幾好呀,兩公婆一齊煮下飯飲下酒,好浪漫
回頂端
穎梅
新人報到
新人報到

發表發表於: Fri Nov 04, 2016 12:17    文章主題: 引言回覆

幸福linda 寫到:

幾好呀,兩公婆一齊煮下飯飲下酒,好浪漫

係lo Laughing
回頂端
從之前的文章開始顯示:   
發表新主題   回覆主題    生活易討論區主頁 -> 美容生活易 討論區 首頁 -> Lifestyle 生活文化 所有的時間均為 香港時間 (GMT + 8 小時)
1頁(共1頁)

前往:  
無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票
無法 在這個版面加入圖片
可以 在這個版面下載圖片