ESDlife 生活易
  生活易主頁 |  會員註冊會員註冊   登入
Beauty
生活易主頁 新婚生活易 家庭生活易 親子 美容生活易 驗身專門店 wow *
   使用規則使用規則    搜尋搜尋  登入檢查您的私人訊息登入檢查您的私人訊息
生活易討論區主頁 -> 美容生活易 討論區 首頁 -> Baby Talk 湊仔經
邊隻止咳藥最好? | 上一篇主題 | 下一篇主題
發表新主題   回覆主題
發表人 內容
alicelee
新人報到
新人報到

發表發表於: Thu Mar 05, 2015 12:40    文章主題: 邊隻止咳藥最好? 引言回覆

廣告贊助 [隱藏]
囡囡有幾聲咳, 想買啲止咳水比佢飲下, 邊隻比較好呀? 中藥定西藥?
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息
kaoy
新人報到
新人報到

發表發表於: Tue Mar 10, 2015 12:00    文章主題: 引言回覆

囡囡幾大? 我會prefer食中藥先, 無西藥食左咁呆.
如果好咳好多痰, 可以試下衍生猴棗散, 我小朋友食開, 幾好.
回頂端
winniechch
初級會員
初級會員

發表發表於: Wed Mar 11, 2015 12:32    文章主題: 引言回覆

kaoy 寫到:
如果好咳好多痰, 可以試下衍生猴棗散, 我小朋友食開, 幾好.

我都覺得試左猴棗散先, 少少咳可以唔洗睇醫生食西藥住
回頂端
kaoy
新人報到
新人報到

發表發表於: Tue Mar 17, 2015 11:21    文章主題: 引言回覆

winniechch 寫到:
kaoy 寫到:

聽聞好似衍生出左猴棗末, 效力應該仲好.
回頂端
YinB
初級會員
初級會員

發表發表於: Fri Mar 20, 2015 15:03    文章主題: 引言回覆

kaoy 寫到:
kaoy 寫到:

聽聞好似衍生出左猴棗末, 效力應該仲好.

新出左猴棗末? 之前好似未見過. 係唔係有效過猴棗散?
回頂端
露斯
新人報到
新人報到

發表發表於: Wed Mar 25, 2015 00:33    文章主題: 引言回覆

YinB 寫到:

新出左猴棗末? 之前好似未見過. 係唔係有效過猴棗散?

猴棗末比猴棗散純D, 同埋啱細BB食.
回頂端
winniechch
初級會員
初級會員

發表發表於: Thu Apr 09, 2015 17:10    文章主題: 引言回覆

露斯 寫到:

衍生好似未見過猴棗末,
試左猴棗散先啦, 都好有效既,
同埋猴棗末價錢都唔平呀
回頂端
YinB
初級會員
初級會員

發表發表於: Mon Apr 20, 2015 10:28    文章主題: 引言回覆

露斯 寫到:

衍生好似未見過猴棗末,
試左猴棗散先啦, 都好有效既,
同埋猴棗末價錢都唔平呀

咁猴棗散通常食幾耐先會見好轉? 係咪一日食一樽既?
回頂端
hippochai
新人報到
新人報到

發表發表於: Tue Apr 21, 2015 22:44    文章主題: 引言回覆

幾大先? 西藥可以試下買支叩FluiFort架咳水, 係專比小朋友, 第一次醫生開, 之後自己去藥房配就OK, 中藥可以試下衍生猴棗散, 都有效, 如果冇燒, 都唔急於睇醫生.
回頂端
lailai_candy
新人報到
新人報到

發表發表於: Thu Apr 30, 2015 23:51    文章主題: 引言回覆

我朋友話有咳有痰, 除左猴棗散, 七厘散都OK. 仲啱細BB食
回頂端
kaoy
新人報到
新人報到

發表發表於: Wed May 13, 2015 12:03    文章主題: 引言回覆

七厘散有咩功效? 我多數都係猴棗散, 呢個少用.
回頂端
從之前的文章開始顯示:   
發表新主題   回覆主題    生活易討論區主頁 -> 美容生活易 討論區 首頁 -> Baby Talk 湊仔經 所有的時間均為 香港時間 (GMT + 8 小時)
1頁(共1頁)

前往:  
無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票
無法 在這個版面加入圖片
無法 在這個版面下載圖片