ESDlife 生活易
  生活易主頁 |  會員註冊會員註冊   登入
Beauty
生活易主頁 新婚生活易 家庭生活易 親子 美容生活易 驗身專門店 wow *
   使用規則使用規則    搜尋搜尋  登入檢查您的私人訊息登入檢查您的私人訊息
生活易討論區主頁 -> 美容生活易 討論區 首頁 -> Inner Beauty 心靈雞湯
多謝樂樂王國,更加要多謝Dr.Yan! | 上一篇主題 | 下一篇主題
發表新主題   回覆主題
發表人 內容
Gloria~~KaKa
新人報到
新人報到

發表發表於: Wed Jul 23, 2014 11:12    文章主題: 多謝樂樂王國,更加要多謝Dr.Yan! 引言回覆

廣告贊助 [隱藏]
仔仔因為有自閉証,所以有好多行為問題,有時會完全唔理人,又唔敢望人,而且好怕陌生人接觸相處,有時連學都反唔到,而且我亦都唔知道可以點做,個時真係好迷妄,我之後我都係聽人地介紹下去左樂樂王國到做左評估同幾堂治療。效果的確唔錯,果度個治療師係腦神經專家,講解得好詳細!! 之後上去做果幾堂治療我係由果度既黃姑娘負責做,佢都好有耐性同為家長著想,話哂俾我聽返去應該點樣同仔仔做訓練,等我地返去自己可以做,唔駛依賴哂黎佢地度。

結果我返去同仔仔做左一段時間之後,仔仔果然開始鎮定左,可以服從到指令咁。令到我都有反少少希望,而家短短一年,仔仔係完全唔同,簡直變左另一個人,但係見佢同朋友仔玩得甘開心,我真係好感動!多謝你Dr.Yan比左我仔仔一個不一樣的人生!
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息
tyanki
新人報到
新人報到

發表發表於: Wed Jul 23, 2014 11:23    文章主題: 引言回覆

睇黎你講果個Dr都真系有料到
回頂端
adalo29
新人報到
新人報到

發表發表於: Wed Jul 23, 2014 11:24    文章主題: 引言回覆

香港E家呢方面真系做得好好,有咁多專業人才去幫班細路
回頂端
wilsonyiu
新人報到
新人報到

發表發表於: Wed Jul 23, 2014 11:34    文章主題: 引言回覆

我自己都聽過呢間野阿,我做野果頭附近呢
回頂端
chiman_c
新人報到
新人報到

發表發表於: Wed Jul 23, 2014 11:36    文章主題: 引言回覆

仲細個check到有問題,就真的儘早搞好,大過好難搞得番
回頂端
kayilee81
新人報到
新人報到

發表發表於: Wed Jul 23, 2014 11:49    文章主題: 引言回覆

adalo29 寫到:
香港E家呢方面真系做得好好,有咁多專業人才去幫班細路

我都係咁話,真係好多謝香港有呢班專業人士
回頂端
從之前的文章開始顯示:   
發表新主題   回覆主題    生活易討論區主頁 -> 美容生活易 討論區 首頁 -> Inner Beauty 心靈雞湯 所有的時間均為 香港時間 (GMT + 8 小時)
1頁(共1頁)

前往:  
無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票
無法 在這個版面加入圖片
可以 在這個版面下載圖片