ESDlife 生活易
  生活易主頁 |  會員註冊會員註冊   登入
Beauty
生活易主頁 新婚生活易 家庭生活易 親子 美容生活易 驗身專門店 wow *
   使用規則使用規則    搜尋搜尋  登入檢查您的私人訊息登入檢查您的私人訊息
生活易討論區主頁 -> 美容生活易 討論區 首頁 -> Baby Talk 湊仔經
媽媽奶的量 | 上一篇主題 | 下一篇主題
發表新主題   回覆主題
發表人 內容
Cherro
新人報到
新人報到

發表發表於: Wed Aug 28, 2013 15:25    文章主題: 媽媽奶的量 引言回覆

廣告贊助 [隱藏]
我家姐生完BB之後, 餵人奶, 但係份量真係唔多
雖然好多醫生呀, 報紙呀都話, 唔好認為bb食唔夠呀..之類
但係問題, 谷奶又出唔到既辛苦, 雖然我唔知, 但睇見我家姐就覺得慘慘豬
初頭佢都好俾心機自己按摩乳房, 但試問岩岩生完又邊有咁多時間同心機去按丫..
之後佢坐完月就去左間美容中心做疏通乳腺排毒療程
按d 穴位, 通佢d 乳腺, 過幾日d 奶水量真係勁左好多, 佢個胸都谷得黎冇咁辛苦
再配合佢食既野 ...佢話真係好左好多.
點解佢信個treatment得, 係因為佢覺得個d 美容師唔係狂叫佢試e樣試個樣, 反而係覺得健康重要d, 做按摩之外, 自己食野、休息習慣個方面都要注意, 所以我家姐覺得係有良心既說話

佢餵完人奶喇e家, 仲繼續做胸treatment, 話想收緊返個胸, 唔想生完成個漏氣波咁核突喎, 唔知佢係咪真係得呢!

各位媽媽, 真係要加油! 睇見家姐餵人奶咁辛苦, 媽媽真係好偉大!
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息
Pegg
新人報到
新人報到

發表發表於: Thu Aug 29, 2013 12:25    文章主題: 引言回覆

推!!!!
媽媽偉大~
回頂端
joannaw
新人報到
新人報到

發表發表於: Mon Sep 02, 2013 15:41    文章主題: 引言回覆

係邊度做呀?
我都擔心過幾個月生左要餵奶, 唔夠奶水呀...
回頂端
Cherro
新人報到
新人報到

發表發表於: Tue Sep 10, 2013 16:49    文章主題: 引言回覆

係Hxxxx個度做呀!
佢網址冇show個treatment出黎, 但可以打去問呀!
之前見佢地出個團購都係$138! 唔知e家仲有冇得e個優惠呢
回頂端
yeecc
新人報到
新人報到

發表發表於: Thu Sep 12, 2013 17:18    文章主題: 引言回覆

$138? 邊度做架???
回頂端
Cherro
新人報到
新人報到

發表發表於: Fri Sep 13, 2013 15:56    文章主題: 引言回覆

冇lu~~~做完lu~~
回頂端
hippochai
新人報到
新人報到

發表發表於: Fri Jul 04, 2014 22:18    文章主題: 引言回覆

Pegg 寫到:
推!!!!
媽媽偉大~

推推推 !!! 媽媽為左小朋友真係可以去到好盡.
回頂端
從之前的文章開始顯示:   
發表新主題   回覆主題    生活易討論區主頁 -> 美容生活易 討論區 首頁 -> Baby Talk 湊仔經 所有的時間均為 香港時間 (GMT + 8 小時)
1頁(共1頁)

前往:  
無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票
無法 在這個版面加入圖片
無法 在這個版面下載圖片