ESDlife 生活易
  生活易主頁 |  會員註冊會員註冊   登入
Beauty
生活易主頁 新婚生活易 家庭生活易 親子 美容生活易 驗身專門店 wow *
   使用規則使用規則    搜尋搜尋  登入檢查您的私人訊息登入檢查您的私人訊息
生活易討論區主頁 -> 美容生活易 討論區 首頁 -> Men's Corner 男士請進
由細到大都係爺爺湊大我既, 所以我都要比番D好野佢! | 上一篇主題 | 下一篇主題
發表新主題   回覆主題
發表人 內容
peggy_mo
新人報到
新人報到

發表發表於: Tue Jun 24, 2014 11:00    文章主題: 由細到大都係爺爺湊大我既, 所以我都要比番D好野佢! 引言回覆

廣告贊助 [隱藏]
平時爺爺好有活力, 朝朝都去晨運舒展筋骨, 但係近排叫極佢都唔肯落街, 就連落樓下飲茶都唔去...於是就問下爺爺咩事喇... 原來佢係骨痛所以搞到唔想郁... 丫媽都話買枝枴杖比佢用, 但向來有性格既爺爺死都唔肯用...於是我就買左盒健骨活絡寶比爺爺, 希望可以幫到佢減輕痛楚, 雖然成份天然, 但怕爺爺知道係藥唔肯食, 我就將佢混落佢平時飲既牛奶到, 等佢食左都唔覺。後來食左大約2-3星期, 爺爺開始肯出街肯去返做晨操, 佢話覺得d骨開始冇咁痛, 我先藉住呢個機會同爺爺解釋係呢隻藥既功效。佢知道左之後唔單止話呢隻藥好用同有效, 仲話食左都唔覺, 真係幾方便, 同埋證明佢容易入口。而家爺爺健康左, 我都開心左。
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息
mini_li
新人報到
新人報到

發表發表於: Tue Jun 24, 2014 11:04    文章主題: 引言回覆

你真係幾孝順啵!抵讚! 識得溝落奶到咁有諗頭, 堅呀! 你爺爺真係老懷安慰喇~
回頂端
stephen_hung
新人報到
新人報到

發表發表於: Tue Jun 24, 2014 11:06    文章主題: 引言回覆

要老人家用枴杖佢地真係唔係咁鍾意...我丫爸都有呢個問題, 我都買黎比佢試下先。
回頂端
lungtze
新人報到
新人報到

發表發表於: Tue Jun 24, 2014 11:08    文章主題: 引言回覆

我都買過俾奶奶飲,佢服用完,覺得佢行步路都精神咗。
回頂端
alex_ming
新人報到
新人報到

發表發表於: Tue Jun 24, 2014 11:10    文章主題: 引言回覆

系咪屈臣氏有賣果隻產品尼?
回頂端
zero_bo
新人報到
新人報到

發表發表於: Tue Jun 24, 2014 11:13    文章主題: 引言回覆

做多D運動,再加埋飲D健康食品,真係有效呢~ Laughing
回頂端
從之前的文章開始顯示:   
發表新主題   回覆主題    生活易討論區主頁 -> 美容生活易 討論區 首頁 -> Men's Corner 男士請進 所有的時間均為 香港時間 (GMT + 8 小時)
1頁(共1頁)

前往:  
無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票
無法 在這個版面加入圖片
可以 在這個版面下載圖片