ESDlife 生活易
  生活易主頁 |  會員註冊會員註冊   登入
Beauty
生活易主頁 新婚生活易 家庭生活易 親子 美容生活易 驗身專門店 wow *
   使用規則使用規則    搜尋搜尋  登入檢查您的私人訊息登入檢查您的私人訊息
生活易討論區主頁 -> 美容生活易 討論區 首頁 -> Inner Beauty 心靈雞湯
有陣時真係覺得去人地婚宴,雖然係真心祝福對新人,但都唔一定代賓客會開心 | 上一篇主題 | 下一篇主題
發表新主題   回覆主題
發表人 內容
Rachel_f35
新人報到
新人報到

發表發表於: Mon Apr 28, 2014 18:10    文章主題: 有陣時真係覺得去人地婚宴,雖然係真心祝福對新人,但都唔一定代賓客會開心 引言回覆

廣告贊助 [隱藏]
尋日終於睇到自己個好姊妹結婚喇,所以佢一發請帖俾我果陣,我真係好鄧佢開心。

因為果日我要返工,收工去到,其他人都黎得7788,好熱鬧。

之但係,好快我就有D著著地.. 唔知係咪佢地set場set得唔好呢,

位同位之間通道好窄,其他人出出入入都好唔方便;kick到"鄧"腳就唔洗講啦。

而且dwaiter既招呼真系差到冇人有,好多時叫佢地沖下茶;

拎下野飲,唔係扮見我乎唔到就係一去冇回頭既。

不過,算數啦...其實個結婚場地同d service點都好,都唔太重要既,

因為主角係我姊妹同佢老公嘛,見到佢搵到個愛佢錫佢既另一半,都咁開心啦。

更何況尼個係人地個婚禮,佢地將個開心時刻同我地開心share,就唔好咁既計較喇~

不過比著我,我唔會揀響尼到攪,今次當攞個經驗,視察下尼個場既環境囉~
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息
twinky_t
新人報到
新人報到

發表發表於: Mon Apr 28, 2014 18:18    文章主題: 引言回覆

我都聽過呢間野,為左接得d生意,set到d到位密則則咁,好鬼逼lol Embarassed
回頂端
pamela_lam
新人報到
新人報到

發表發表於: Mon Apr 28, 2014 18:30    文章主題: 引言回覆

係真唔係架?!

我仲book左響年尾擺tim...

唉~我都有D驚驚地,我想轉丫,點算好尼!?
回頂端
avaava
新人報到
新人報到

發表發表於: Tue Apr 29, 2014 13:58    文章主題: 引言回覆

我都好怕D waiter服務唔好,

呢D野真係好多時都會遇到,你話平時去飲餐茶,d service唔好都一肚氣啦,更何況擺酒。
回頂端
BaByREACHL
新人報到
新人報到

發表發表於: Tue Apr 29, 2014 16:11    文章主題: 引言回覆

其實我覺得酒席好唔好食都係其次,service真係重要,

因為首先佢service做得唔好,佢d野食再好,都冇用啦,個宴會都方會好得去邊。
回頂端
從之前的文章開始顯示:   
發表新主題   回覆主題    生活易討論區主頁 -> 美容生活易 討論區 首頁 -> Inner Beauty 心靈雞湯 所有的時間均為 香港時間 (GMT + 8 小時)
1頁(共1頁)

前往:  
無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票
無法 在這個版面加入圖片
可以 在這個版面下載圖片