ESDlife 生活易
  生活易主頁 |  會員註冊會員註冊   登入
Beauty
生活易主頁 新婚生活易 家庭生活易 親子 美容生活易 驗身專門店 wow *
   使用規則使用規則    搜尋搜尋  登入檢查您的私人訊息登入檢查您的私人訊息
生活易討論區主頁 -> 美容生活易 討論區 首頁 -> Sex & Sensibility 性事百科
點同男友講結婚問題 | 上一篇主題 | 下一篇主題
發表新主題   回覆主題
發表人 內容
Joey wong
新人報到
新人報到

發表發表於: Tue Nov 21, 2006 10:14    文章主題: 點同男友講結婚問題 引言回覆

廣告贊助 [隱藏]
我同男友已拍拖了8年,但佢一直都無提結婚的事,因為已年過30,屋企人有壓力,朋友輩又多結婚了,但佢好似無什麼行動,點同男友講結婚問題好呢,自己提出,係唔係好唔知醜。 Embarassed
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息
OSHO
新人報到
新人報到

發表發表於: Sun Nov 26, 2006 23:41    文章主題: 引言回覆

我當年和女友拍拖9年,她當年27嵗,我自己晚上還讀緊大專二年,我當時想了兩個問題,1)如果對人無意思就唔好拖延人家的幸福、2)超過30嵗生小朋友,當年屬高齡產婦,女性有多少危險,於是就決定結婚,當然亦都放棄了學業,今天我和我的女兒去參觀中學巡禮,因為她已11嵗了!
JOEY 你要做的就是你想點,唔係佢想點,因為有的人拍吓屁股可以當無事發生!
回頂端
Grace007
新人報到
新人報到

發表發表於: Fri Dec 01, 2006 16:18    文章主題: 引言回覆

Smile if you choosen he is the one who can spend the rest of your life.
you should brave enough to talk to him directly about your future plan. some man might too scare or don't know how to face about their future. this is why there's woman behind..... of course it is all depends your real situation.

Talk to him is the only solution
回頂端
alicecym
新人報到
新人報到

發表發表於: Fri Nov 30, 2007 03:15    文章主題: 引言回覆

直接講LAW.....除非佢唔想結婚.....
如果唔係咩都可以慢慢傾架~~~
回頂端
noname
新人報到
新人報到

發表發表於: Mon Dec 10, 2007 14:39    文章主題: 引言回覆

問佢有冇plan?

咁佢就明架喇...

都拍左咁耐囉.有咩唔好意思喎 !!
回頂端
感覺幸福的女人
新人報到
新人報到

發表發表於: Wed Dec 12, 2007 14:33    文章主題: 引言回覆

你地都拍左咁耐啦, 佢提都冇提過呀??

你直接d問佢啦..... Rolling Eyes
回頂端
eddie de man
新人報到
新人報到

發表發表於: Tue Feb 12, 2008 17:49    文章主題: 引言回覆

有意無意間問下佢對結婚睇法~ 唔好俾佢覺得迫婚喎~
如果佢對結婚冇興趣, 可以理解下佢背後o既原因,
係未有心理準備定根本唔buy 結婚呢套...

如果佢唔係抗拒結婚, 可以一齊定一個目標
即使而家結唔到, 都得個知字嘛, 有expectation都好呀!
回頂端
依利安
新人報到
新人報到

發表發表於: Wed Apr 09, 2008 15:24    文章主題: 引言回覆

最好可以大家傾下, 究竟有冇plan呢??
如果冇, 真係冇謂浪費青春, 畢竟女人既時間好寶貴, 尤其係你想生bb..... 我自己就覺得男人唔肯結婚都係因為唔想commit, 再冠冕堂皇都好, 某程度上都係自私既....
回頂端
佛羅倫斯
新人報到
新人報到

發表發表於: Tue Apr 22, 2008 11:37    文章主題: 引言回覆

如果男友好抗拒傾呢個話題呢?!?! Rolling Eyes
回頂端
eddie de man
新人報到
新人報到

發表發表於: Sat May 17, 2008 18:30    文章主題: 引言回覆

男人O既野, 佢覺得時機成熟會自己主動提出, 女人問得多會仲衰...
回頂端
芒果布甸
初級會員
初級會員

發表發表於: Mon May 19, 2008 11:19    文章主題: 引言回覆

eddie de man 寫到:
男人O既野, 佢覺得時機成熟會自己主動提出, 女人問得多會仲衰...

最弊好多女人唔等得呢!
回頂端
從之前的文章開始顯示:   
發表新主題   回覆主題    生活易討論區主頁 -> 美容生活易 討論區 首頁 -> Sex & Sensibility 性事百科 所有的時間均為 香港時間 (GMT + 8 小時)
1頁(共1頁)

前往:  
無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票
無法 在這個版面加入圖片
可以 在這個版面下載圖片