ESDlife 生活易
  生活易主頁 |  會員註冊會員註冊   登入
Beauty
生活易主頁 新婚生活易 家庭生活易 親子 美容生活易 驗身專門店 wow *
   使用規則使用規則    搜尋搜尋  登入檢查您的私人訊息登入檢查您的私人訊息
生活易討論區主頁 -> 美容生活易 討論區 首頁 -> Career Intelligence 職場智慧
公司有異味,點頂到放工呀 !? | 上一篇主題 | 下一篇主題
發表新主題   回覆主題
前往頁面 1, 2  下一頁
跳至第
發表人 內容
HappyWaynecc
新人報到
新人報到

發表發表於: Wed Oct 19, 2011 23:44    文章主題: 公司有異味,點頂到放工呀 !? 引言回覆

廣告贊助 [隱藏]
公司部冷氣時冷時熱,夠凍時就無乜野,但有時候就會好焗,仲會有一陣臭味,應該係梅臭味,雖然現在天氣開如冷,但一開窗街外就勁嘈。公司找人睇過部冷氣正常,亦有清洗過,師傅話時冷時熱係舊式冷氣的壞處,並不是冷氣有問題,如果要改善就要換新,老細聽到當然無再理啦,因為又唔係唔凍,但個陣梅臭味有時真係好難頂,公司各人都用盡方法去改善….
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息
carol531
新人報到
新人報到

發表發表於: Fri Oct 21, 2011 23:24    文章主題: 引言回覆

種D小植物會唔會有幫助呀?
回頂端
新人報到
新人報到

發表發表於: Fri Oct 21, 2011 23:42    文章主題: 引言回覆

carol531 寫到:
種D小植物會唔會有幫助呀?

公司都有同事種小盆栽,但個陣味唔覺得有改善囉,我諗如果要靠種植物需要種大量先可以。
回頂端
HeiHeiApple
新人報到
新人報到

發表發表於: Fri Oct 21, 2011 23:47    文章主題: 引言回覆

叫你老細買部空氣清新機返來啦。
回頂端
Janicecccc
新人報到
新人報到

發表發表於: Fri Oct 21, 2011 23:58    文章主題: 引言回覆

不如試下香必飄室內香薰座呀,之前我家都有異味問題,網上有人介紹我用,吸走異味釋放香水香味。
回頂端
新人報到
新人報到

發表發表於: Sat Oct 22, 2011 00:18    文章主題: 引言回覆

HeiHeiApple 寫到:
叫你老細買部空氣清新機返來啦。

有同事提議過,但老細覺得公司咁大,又有房同會客室,如果要買就要買好多部先夠,話雖然係咁講,但到最後老細都有買左幾部放出來,但正如老細講既咁公司大無可能每個地方都吸到味,所以我位仲係有陣臭味。
回頂端
新人報到
新人報到

發表發表於: Sat Oct 22, 2011 00:19    文章主題: 引言回覆

Janicecccc 寫到:
不如試下香必飄室內香薰座呀,之前我家都有異味問題,網上有人介紹我用,吸走異味釋放香水香味。

咩牌子呀?幾錢?
回頂端
Janicecccc
新人報到
新人報到

發表發表於: Sat Oct 22, 2011 00:22    文章主題: 引言回覆

HappyWaynecc 寫到:

咩牌子呀?幾錢?

牌子名叫”香必飄”,幾十蚊就有一個,係超級市場都有得買。
回頂端
新人報到
新人報到

發表發表於: Sat Oct 22, 2011 00:25    文章主題: 引言回覆

咩牌子呀?幾錢?

但可以用到幾耐呀?覆蓋範圍有幾大?係未要成日換?
回頂端
Janicecccc
新人報到
新人報到

發表發表於: Sat Oct 22, 2011 00:31    文章主題: 引言回覆

咩牌子呀?幾錢?

我都係剛剛開始用,見包裝上寫可以維持60日,覆蓋範圍就唔知點話你知,我係廳度只放左一個已經全個客飯廳同走廊都有香味。
回頂端
新人報到
新人報到

發表發表於: Sat Oct 22, 2011 00:34    文章主題: 引言回覆

咩牌子呀?幾錢?

我都係剛剛開始用,見包裝上寫可以維持60日,覆蓋範圍就唔知點話你知,我係廳度只放左一個已經全個客飯廳同走廊都有香味。

如果真係可以吸走D臭味又可以試下,如果真係work就推薦比老細買,無理由用自己比錢買架嘛!!
回頂端
cici35
新人報到
新人報到

發表發表於: Fri Nov 04, 2011 11:16    文章主題: 引言回覆

市面好似有嗅氧清新機,除異味好好 Very Happy
回頂端
kamy
新人報到
新人報到

發表發表於: Fri Feb 24, 2012 11:28    文章主題: 引言回覆

自己用紙巾塞住個鼻 Laughing Laughing
回頂端
leolau831
新人報到
新人報到

發表發表於: Mon Feb 04, 2013 13:19    文章主題: 引言回覆

多謝分享 Cool
回頂端
chingching`
新人報到
新人報到

發表發表於: Tue Apr 02, 2013 12:38    文章主題: 引言回覆

咁係你個到空氣唔流通先咁姐
回頂端
從之前的文章開始顯示:   
發表新主題   回覆主題    生活易討論區主頁 -> 美容生活易 討論區 首頁 -> Career Intelligence 職場智慧 所有的時間均為 香港時間 (GMT + 8 小時)
前往頁面 1, 2  下一頁
跳至第
1頁(共2頁)

前往:  
無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票
無法 在這個版面加入圖片
無法 在這個版面下載圖片