ESDlife 生活易
  生活易主頁 |  會員註冊會員註冊   登入
Beauty
生活易主頁 新婚生活易 家庭生活易 親子 美容生活易 驗身專門店 wow *
   使用規則使用規則    搜尋搜尋  登入檢查您的私人訊息登入檢查您的私人訊息
生活易討論區主頁 -> 美容生活易 討論區 首頁 -> Sex & Sensibility 性事百科
點樣評價香港女人 | 上一篇主題 | 下一篇主題
發表新主題   回覆主題
前往頁面 1, 2  下一頁
跳至第
發表人 內容
lulu123
新人報到
新人報到

發表發表於: Thu Oct 19, 2006 10:09    文章主題: 點樣評價香港女人 引言回覆

廣告贊助 [隱藏]
點樣評價香港女人
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息
ken99
新人報到
新人報到

發表發表於: Thu Oct 19, 2006 10:20    文章主題: 好惡,無d溫柔 引言回覆

好惡,無d溫柔
回頂端
endlessrain
新人報到
新人報到

發表發表於: Mon Apr 16, 2007 17:33    文章主題: 引言回覆

好慘 ~ 要返工賺錢餘仲要照顧、打理屋企的一切 ; 而男人就仍然都係做緊大少爺!!

女人惡 ~ 係因為要保護自己、家庭 & 工作,如果身邊的伴侶係有能力照顧得到個女人所需要顧及的,我相信女人一定唔雖要再扮"強"落去囉 !!
回頂端
MI MI & WON
新人報到
新人報到

發表發表於: Sat Jun 16, 2007 16:17    文章主題: 引言回覆

一樣米養百樣人, 香港女仔有好, 也有不好!! 我知道"港女"一詞的解釋"貪心的人, 自我, 自傲......等多種負面的解釋。其實, 我認識的人也有不少溫柔, 開朗, 細心的女孩, 但也有自私, 愛面子的孩女!! 要看看你們的緣份吧。
而"港男"一詞也負面的, 但我認識的男孩子, 而且不多, 但大部也是好男孩子!! Surprised

但無可否則...香港的女孩, 真的欠溫柔, 包括我自己也是!! 而男孩就較欠缺性趣
回頂端
hsp
新人報到
新人報到

發表發表於: Sun Jun 17, 2007 21:06    文章主題: 引言回覆

我都知自己又唔溫柔,又唔可愛,脾氣又差,人又粗魯......
但係我每日返工都要對住成班大白鯊,如果唔硬淨d我連骨都俾人食埋吖,
就算係屋企人俾人恰,都係我企出去頂住,搵鬼教我溫柔咩....
回頂端
yanka
新人報到
新人報到

發表發表於: Sat Jun 30, 2007 06:15    文章主題: 引言回覆

同意!女仔唔硬淨D會比人恰死...
呢幾年D hk 人變得太野蠻la__ Twisted Evil
回頂端
大紅大紫
新人報到
新人報到

發表發表於: Fri Jan 11, 2008 11:38    文章主題: 引言回覆

香港環境做成的
如果香港女仔唔strong 0的, 就俾人蝦死, 無法在香港生存!!
回頂端
芒果布甸
初級會員
初級會員

發表發表於: Wed Jan 16, 2008 10:53    文章主題: 引言回覆

yanka 寫到:
同意!女仔唔硬淨D會比人恰死...
呢幾年D hk 人變得太野蠻la__ Twisted Evil

攪清楚係唔係‘香港人’先啦,好多係Big Six黎架…
回頂端
芒果布甸
初級會員
初級會員

發表發表於: Wed Jan 16, 2008 10:54    文章主題: 引言回覆

大紅大紫 寫到:
香港環境做成的
如果香港女仔唔strong 0的, 就俾人蝦死, 無法在香港生存!!

職場尤其是…
回頂端
eddie de man
新人報到
新人報到

發表發表於: Tue Jan 29, 2008 21:44    文章主題: 引言回覆

港女係難頂, 但總俾大6妹好, 尤其是四川的, 見過好多失敗case...

都幾"鄧" 魏俊傑擔心! 仲要差20年咁多, 老夫少妻...

Rolling Eyes
回頂端
Flying Angel
新人報到
新人報到

發表發表於: Sun Apr 20, 2008 22:04    文章主題: 引言回覆

如果身上冇名牌,

望落都有STYLE

咁先至係香港女仔應有的態度!
回頂端
芒果布甸
初級會員
初級會員

發表發表於: Wed Apr 23, 2008 22:26    文章主題: 引言回覆

Flying Angel 寫到:
如果身上冇名牌,

望落都有STYLE

咁就好難喎,你可以睇下邊個女仔冇LV、Burberry…
回頂端
MISS FI
新人報到
新人報到

發表發表於: Sat Jan 10, 2009 02:43    文章主題: 引言回覆

endlessrain 寫到:
好慘 ~ 要返工賺錢餘仲要照顧、打理屋企的一切 ; 而男人就仍然都係做緊大少爺!!

女人惡 ~ 係因為要保護自己、家庭 & 工作,如果身邊的伴侶係有能力照顧得到個女人所需要顧及的,我相信女人一定唔雖要再扮"強"落去囉 !!

同意~
回頂端
Bei bo
新人報到
新人報到

發表發表於: Fri Aug 14, 2009 10:02    文章主題: 引言回覆

芒果布甸 寫到:
Flying Angel 寫到:
如果身上冇名牌,

望落都有STYLE

咁就好難喎,你可以睇下邊個女仔冇LV、Burberry…

我真係一個名牌袋都無架喎...但有無style係見人見智..我覺得著衫最緊要整齊舒服.有自信

我都同意香港女仔強係因為個社會環境做成....有邊個女仔唔想有人保護有人幫佢? 乜都要自己硬著頭皮扮強一啲都唔好受架..
回頂端
天使降臨
新人報到
新人報到

發表發表於: Sun Aug 16, 2009 16:28    文章主題: 引言回覆

Rolling Eyes 不過我真系冇lv袋喎....
因爲行休閑路綫,haha....
回頂端
從之前的文章開始顯示:   
發表新主題   回覆主題    生活易討論區主頁 -> 美容生活易 討論區 首頁 -> Sex & Sensibility 性事百科 所有的時間均為 香港時間 (GMT + 8 小時)
前往頁面 1, 2  下一頁
跳至第
1頁(共2頁)

前往:  
無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票
無法 在這個版面加入圖片
可以 在這個版面下載圖片