生活易 留言廣場 首頁 -> 親子生活易 討論區主頁 -> 家事百科
其實Diamond水機有6枝濾芯有咩咁特別?? | 上一篇主題 | 下一篇主題
發表新主題   回覆主題
前往頁面 1, 2  下一頁
跳至第
發表人 內容
wynbjulvvn
新人報到
新人報到

發表發表於: Mon Aug 03, 2015 5:22 pm    文章主題: 其實Diamond水機有6枝濾芯有咩咁特別?? 引言回覆

廣告贊助 [隱藏]
本身諗住求其裝個濾水器就算, 但早幾日係報紙見到呢兩版廣告, 話呢個Diamond水機有6支濾芯, 過濾有害物質個效果會勁啲。
我自己科學成績一般, 真係唔知多幾支濾芯有咩咁特別? 打開個水龍頭, 啲水眨下眼就經過個濾芯啦, 仲要6支咁多咩啫??
[/url]
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息
kearney
新人報到
新人報到

發表發表於: Mon Aug 03, 2015 5:29 pm    文章主題: 引言回覆

我屋企咩濾水器都無裝, 但係你講打開水龍頭就過濾到水, 應該同Diamond水機唔同
回頂端
電影院
新人報到
新人報到

發表發表於: Mon Aug 03, 2015 6:11 pm    文章主題: 引言回覆

我屋企都用左好多年, 我覺得好過濾水器
回頂端
wynbjulvvn
新人報到
新人報到

發表發表於: Mon Aug 03, 2015 6:14 pm    文章主題: 引言回覆

kearney 寫到:
我屋企咩濾水器都無裝, 但係你講打開水龍頭就過濾到水, 應該同Diamond水機唔同

濾水器又好、水機又好, 唔係過濾到啲有害金屬就得嘅咩??
回頂端
wenntuj
新人報到
新人報到

發表發表於: Mon Aug 03, 2015 6:24 pm    文章主題: 引言回覆

wynbjulvvn 寫到:
kearney 寫到:

你上網睇下啲資料, 都知道係要多啲時間先過濾走啲鉛
如果你一打開個水龍頭就即刻出水, 其實過濾得唔夠透徹架
回頂端
nichole chen
新人報到
新人報到

發表發表於: Mon Aug 03, 2015 6:26 pm    文章主題: 引言回覆

其實唔止6枝濾芯安全啲架, 部機仲有NSF 53同42認證, 消委會都講左有個呢認證既水機可以過濾鉛
回頂端
wynbjulvvn
新人報到
新人報到

發表發表於: Mon Aug 03, 2015 6:28 pm    文章主題: 引言回覆

wenntuj 寫到:
kearney 寫到:

咁即係話用6支濾材, 係等啲水可以過濾多幾次, 出黎嘅水乾淨啲??
回頂端
wynbjulvvn
新人報到
新人報到

發表發表於: Mon Aug 03, 2015 6:28 pm    文章主題: 引言回覆

nichole chen 寫到:
其實唔止6枝濾芯安全啲架, 部機仲有NSF 53同42認證, 消委會都講左有個呢認證既水機可以過濾鉛

係架?我又無留意消委會講咩啊,,
回頂端
芳記
新人報到
新人報到

發表發表於: Mon Aug 03, 2015 6:30 pm    文章主題: 引言回覆

我黎緊新屋入伙都想裝返部, 見佢又有哂證書個樣又靚仔
回頂端
wenntuj
新人報到
新人報到

發表發表於: Mon Aug 03, 2015 6:32 pm    文章主題: 引言回覆

wenntuj 寫到:
kearney 寫到:

咁即係話用6支濾材, 係等啲水可以過濾多幾次, 出黎嘅水乾淨啲??

當然係啦, 如果唔係就唔駛裝6支芯咁多啦~
想買既就信自己啦, 唔洗考慮咁多
回頂端
從之前的文章開始顯示:   
發表新主題   回覆主題    生活易 留言廣場 首頁 -> 親子生活易 討論區主頁 -> 家事百科 所有的時間均為 香港時間 (GMT + 8 小時)
前往頁面 1, 2  下一頁
跳至第
1頁(共2頁)

前往:  
無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票
可以 在這個版面加入圖片
可以 在這個版面下載圖片