生活易 留言廣場 首頁 -> 親子生活易 討論區主頁 -> 家事百科
夏天又到,想買部窗口式冷氣機,想大家推介部價格比較平既 | 上一篇主題 | 下一篇主題
發表新主題   回覆主題
前往頁面 1, 2  下一頁
跳至第
發表人 內容
kainuj
新人報到
新人報到

發表發表於: Mon Jul 25, 2016 12:06 pm    文章主題: 夏天又到,想買部窗口式冷氣機,想大家推介部價格比較平既 引言回覆

廣告贊助 [隱藏]
而家香港夏天熱左好多,上年暑假都成35-36度,真係熱到溶,唔開冷氣都唔得!我打算今年買返部窗口式冷氣機,不過經濟狀況麻麻,想買部價格比較平既,請大家推介下!
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息
小丸子嘅同學小玉
新人報到
新人報到

發表發表於: Mon Jul 25, 2016 12:52 pm    文章主題: 引言回覆

東芝啦!如果你係以價錢為首要考慮因素既話,同其他日本牌子相比,佢算係最經濟!
回頂端
sheilayau
新人報到
新人報到

發表發表於: Mon Jul 25, 2016 3:25 pm    文章主題: 引言回覆

7月日日都成三十幾度,冇冷氣真係唔掂 Very Happy
回頂端
shirelyyy
新人報到
新人報到

發表發表於: Mon Jul 25, 2016 3:59 pm    文章主題: 引言回覆

日日番屋企都要食住雪條開冷氣,如果唔係都降唔到溫呀
sheilayau 寫到:
7月日日都成三十幾度,冇冷氣真係唔掂 Very Happy
回頂端
juner
新人報到
新人報到

發表發表於: Mon Jul 25, 2016 4:13 pm    文章主題: 引言回覆

冇錯,我都覺得Toshiba冷氣機好抵玩,最緊要係佢平得來又keep到質數!好似我屋企咁,以前用P牌既,成日都唔夠風,開左冷氣好似冇開咁!之後換左Toshiba, 夠風之餘重好穩定,用左成年都仲好地地.
回頂端
serainbow
新人報到
新人報到

發表發表於: Mon Jul 25, 2016 4:39 pm    文章主題: 引言回覆

juner 寫到:
冇錯,我都覺得Toshiba冷氣機好抵玩,最緊要係佢平得來又keep到質數!好似我屋企咁,以前用P牌既,成日都唔夠風,開左冷氣好似冇開咁!之後換左Toshiba, 夠風之餘重好穩定,用左成年都仲好地地.

我用緊p牌呀,不過真心唔多夠風,都諗住遲下換左佢…
回頂端
relationship
新人報到
新人報到

發表發表於: Mon Jul 25, 2016 4:46 pm    文章主題: 引言回覆

H牌用家…不過都係唔夠大風唔夠凍…天氣熱成咁,唔夠凍真係唔得掂。
Confused Confused
回頂端
performed
新人報到
新人報到

發表發表於: Mon Jul 25, 2016 4:51 pm    文章主題: 引言回覆

juner 寫到:

咁睇黎東芝真係唔錯喎…
回頂端
noteworthy
新人報到
新人報到

發表發表於: Mon Jul 25, 2016 4:56 pm    文章主題: 引言回覆

屋企用緊東芝
真係唔錯,佢有個電子面版,又易操作又唔洗成日煩冷氣溫度
回頂端
abel CC
新人報到
新人報到

發表發表於: Mon Jul 25, 2016 5:03 pm    文章主題: 引言回覆

performed 寫到:
juner 寫到:

咁睇黎東芝真係唔錯喎…

係呀,聽番Sales講先知Toshiba有埋個開關機保護程式,防止又開又熄會壞機!唔怕屋企小朋友玩電制攪到壞機,我都念住買番部!
回頂端
從之前的文章開始顯示:   
發表新主題   回覆主題    生活易 留言廣場 首頁 -> 親子生活易 討論區主頁 -> 家事百科 所有的時間均為 香港時間 (GMT + 8 小時)
前往頁面 1, 2  下一頁
跳至第
1頁(共2頁)

前往:  
無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票
可以 在這個版面加入圖片
可以 在這個版面下載圖片