發表主題 回覆文章

係香港影婚紗相,但邊度較特別?

pigee
XXX.XXX.33.106

發表發表於: Thu Jul 27, 2006 4:15 pm

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
各位姊妹,我係香港book 左11月影婚紗相, 但有邊度較特別 ? Shocked
回頂端
ka_ka
XXX.XXX.30.70

發表發表於: Thu Jul 27, 2006 6:55 pm

pigee 寫到:
各位姊妹,我係香港book 左11月影婚紗相, 但有邊度較特別 ? Shocked

你係咪book左影戶外呀?
回頂端
pigee
XXX.XXX.33.106

發表發表於: Fri Jul 28, 2006 1:53 pm

係吵,2個不同尸外地點.我諗住一個日景,一個夜景.有無好介紹 ? Very Happy
回頂端
小Pooh
XXX.XXX.195.63

發表發表於: Fri Jul 28, 2006 2:36 pm

你會有幾多個鐘頭去影外景呢? 呢樣好緊要的, 因為要計埋交通時間, 如果2個地方相距太遠就會浪費左好多車程時間喇! 呢度係之前有個姊妹收集好多影外景的好去處, 不坊參考下呀!

1. 中國feel﹕雀仔街, 荔枝角公園 (美孚mtr), 紅屋, 大埔火車博物館
2. 花草樹木feel﹕大埔海濱公園, 軍人墳場(草地)
3. 大自然feel ﹕元朗南生圍、城門水塘, 新娘潭
4. 露天酒吧feel﹕赤柱酒吧、蘭桂芳, 尖沙咀諾士佛台, 赤柱美利樓
5. 沙灘落水feel﹕石澳, 淺水灣, 赤柱、黃金海岸
6. City feel: 中環立法局/街景, 山頂
7. 學院建築 feel: 香港大學, 科技大學
8. 歐式花園 feel: 迪恩湖, 迪士尼外圍
9. 遊艇/會所: 黃金海岸by新天地
10. 淺水灣酒店: 淺水灣酒店 by春天
11. 夜景: 中環- 立法局/IFC
回頂端
tabo(3)
XXX.XXX.103.115

發表發表於: Fri Jul 28, 2006 9:37 pm

不如試o下愉景彎
有人工瀑,大草地,花園,柳樹,石春路,沙灘,.........
夜景 - 中環 IFC....
回頂端
Kekka
XXX.XXX.121.109

發表發表於: Fri Jul 28, 2006 10:39 pm

如果外景,通常只有4小時,逾時加錢的,
所以,要揀順路

1. 港島石澳,赤柱 + 上環及夜景中環
2. 元朗南生圍 + 黃金海岸沙灘黃昏日落景
回頂端
pigee
XXX.XXX.83.207

發表發表於: Sat Jul 29, 2006 11:50 am

多謝你地既意見呀 ! Razz 我應該係可以影一整日掛, 因為我記得個果sales 同我地講由早上開始, 影到夜晚d夜景.不過可能應該只係影既時間,唔計車程. 我要問下先. Question

其實我都諗過愉景彎 kar, 不過想實地睇下環境先. 因為我同bf 都想有特別d, 唔好個個都影既地方. 赤柱軍人墳場都好kar, 不過好似唔'老黎' 喎. Wink

唔該曬 ! 咁你地咁多位影左相未呀 ? 係邊度影呀 ! 可以分享下嗎 ? Smile
回頂端
小Pooh
XXX.XXX.195.63

發表發表於: Sat Jul 29, 2006 12:26 pm

我5月已經影左lu..去左好多地方:
赤柱(美利樓)
大潭
舂坎角
中環(夜境)-IFC
回頂端
HV
XXX.XXX.120.190

發表發表於: Sat Jul 29, 2006 12:35 pm

pigee 寫到:
多謝你地既意見呀 ! Razz 我應該係可以影一整日掛, 因為我記得個果sales 同我地講由早上開始, 影到夜晚d夜景.不過可能應該只係影既時間,唔計車程. 我要問下先. Question

其實我都諗過愉景彎 kar, 不過想實地睇下環境先. 因為我同bf 都想有特別d, 唔好個個都影既地方. 赤柱軍人墳場都好kar, 不過好似唔'老黎' 喎. Wink

唔該曬 ! 咁你地咁多位影左相未呀 ? 係邊度影呀 ! 可以分享下嗎 ? Smile

愉景灣個度唔係咁容易俾人影架, 除非係join 左mc(mc買左特訐權), 咁先可以影架
回頂端
extrawa
XXX.XXX.202.134

發表發表於: Wed Aug 02, 2006 10:50 pm

pigee

有日景同夜景影,可以考慮下柏麗灣,不過o個度係無草地影,只有碼頭一旁一個爛鬼草叢,開頭影都覺得ok,點知d相出左黎,我d朋友同事睇到笑到扒哂地,佢地話未見過人地去d雜草堆度影相,感覺覺得結婚相影得好淒涼,搞到好無癮。青馬夜景如果攝影師掌握得好會影得好靚,我o個d俾人影到好似鬼魅咁o既款,唔知以為係恐怖片劇照,完全同間公司website同埋鋪內show出黎o既sample有天壤之別。
回頂端
viewth