發表主題 回覆文章
Ecarg
XXX.XXX.17.47

發表發表於: Sun Mar 07, 2010 2:54 pm

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
我係有次上去問少少野時上去見到唐小姐,係佢話比我知Catherine無做既,咁應該無錯啦掛~~

希望溝通好D會減少問題既發生啦,因為見到阿Ben Lau呢個post所以有點擔心姐。唔知佢果陣應該係唔係Catherine睇架quote:cfab926666="BenLau"]BenLau"]爲了人讓大家知道這是真實個案, 不是同業間的惡意中傷。 我會把時間注明。

本人是十月三十日擺的, 细廳。

第一宗罪:
我才擺十多圍, 敬酒時有如救火一様。 唔知點解‘禁’趕。 估計五分鐘就搞掂。 注: 带领 敬酒是一位戴眼镜高高的哥哥仔, 希望大家不要撞到。

第二宗罪:
有親朋要求飲洋酒, Waiter告訴她, 没有啦! 只有紅酒和汽水。 但我最好還拿了三瓶回家。 另外, 我亦訂了 橙汁, 最后也拿了十二支回家。 爲什麽只有紅酒和汽水呢?

第三宗罪:
有親朋反映, 他們那圍 的 ‘橙’ 有三個爛的。

第四宗罪:
如SmartWai 所講散席就收枱, 我們還没埋好單, 旁邊Waiters自己在講, ‘我唔理啦,十一點半就走人’。另外, 第一宗罪那位 ‘戴眼镜高高的哥哥仔’ 已经换好衫在收枱。 唔通重有下塲。

當天有大廳和细廳兩家, 注重大廳那邊而忽略细廳亦有可能, 最好大廳那邊也出来表表態, 可能會更清楚。 但估計是由于這個原因的可能不大。
回頂端
引言回覆 舉報濫用
anitachs
XXX.XXX.70.118

發表發表於: Tue Mar 09, 2010 12:03 am

Ecarg 寫到:
我係有次上去問少少野時上去見到唐小姐,係佢話比我知Catherine無做既,咁應該無錯啦掛~~

希望溝通好D會減少問題既發生啦,因為見到阿Ben Lau呢個post所以有點擔心姐。唔知佢果陣應該係唔係Catherine睇架quote:c1d9c2f23c="BenLau"]BenLau"]爲了人讓大家知道這是真實個案, 不是同業間的惡意中傷。 我會把時間注明。

本人是十月三十日擺的, 细廳。

第一宗罪:
我才擺十多圍, 敬酒時有如救火一様。 唔知點解‘禁’趕。 估計五分鐘就搞掂。 注: 带领 敬酒是一位戴眼镜高高的哥哥仔, 希望大家不要撞到。

第二宗罪:
有親朋要求飲洋酒, Waiter告訴她, 没有啦! 只有紅酒和汽水。 但我最好還拿了三瓶回家。 另外, 我亦訂了 橙汁, 最后也拿了十二支回家。 爲什麽只有紅酒和汽水呢?

第三宗罪:
有親朋反映, 他們那圍 的 ‘橙’ 有三個爛的。

第四宗罪:
如SmartWai 所講散席就收枱, 我們還没埋好單, 旁邊Waiters自己在講, ‘我唔理啦,十一點半就走人’。另外, 第一宗罪那位 ‘戴眼镜高高的哥哥仔’ 已经换好衫在收枱。 唔通重有下塲。

當天有大廳和细廳兩家, 注重大廳那邊而忽略细廳亦有可能, 最好大廳那邊也出来表表態, 可能會更清楚。 但估計是由于這個原因的可能不大。

我覺得第一點其實 可以多D溝通 就唔會發生......我個時擺36圍, 我唔會理每圍幾多時間LOR...我只係同CATHERINE講我要幾多點就完成, 再落下一PART, 所以佢係入席前將D人GROUP埋一齊搞耐左之外 (由40圍CUT返做36圍), 其他都可以MEET返個SCHEDULE...如果事前唔係同佢地傾左幾時, 同埋我講左我最CONCERN 既地方....個日都可能會有不快事出現架.....
臨時都有成3圍人黎唔到....GROUP TABLE 時我老豆又有意見.....不過佢地都好快就SOLVE到

anitachs
回頂端
引言回覆 舉報濫用
車兒
XXX.XXX.8.222

發表發表於: Mon Mar 15, 2010 10:35 pm

hi, 我想問問曾經係彩雲軒擺酒的朋友...
個package只free到一架車parking,
但我又有其他朋友都是駕車的, 起碼多過一架啦
有咩方法可以解決到free parking的問題呢~
回頂端
引言回覆 舉報濫用
anitachs
XXX.XXX.83.37

發表發表於: Wed Mar 17, 2010 12:13 am

車兒 寫到:
hi, 我想問問曾經係彩雲軒擺酒的朋友...
個package只free到一架車parking,
但我又有其他朋友都是駕車的, 起碼多過一架啦
有咩方法可以解決到free parking的問題呢~

無架...因為佢地都係得2個FREE PARKING 既車位, 一個俾大場, 一個俾細場
我都係叫朋友泊去尖東個邊JA...安達個D LOR

anitachs
回頂端
引言回覆 舉報濫用
anitachs
XXX.XXX.168.79

發表發表於: Wed May 19, 2010 12:32 pm

點解係好彩入面搵唔到呢條link既....

anitachs
回頂端
引言回覆 舉報濫用
jnd20100520
XXX.XXX.37.28

發表發表於: Sun May 23, 2010 7:37 am

啱啱擺完TST silvercord 彩雲軒 . Highly recommend. Both service, facilities and food are perfect. 回頂端
引言回覆 舉報濫用
anitachs
XXX.XXX.36.199

發表發表於: Mon May 31, 2010 1:21 am

jnd20100520 寫到:
啱啱擺完TST silvercord 彩雲軒 . Highly recommend. Both service, facilities and food are perfect.

恭喜晒WOR...你係擺大場定係細場架?

anitachs
回頂端
引言回覆 舉報濫用
KENWOW
XXX.XXX.78.35

發表發表於: Mon May 31, 2010 10:11 am

有無JM join 左 Dream Wedding Day ??

http://hk.myblog.yahoo.com/dreamweddingday
回頂端
引言回覆 舉報濫用
anitachs
XXX.XXX.168.79

發表發表於: Mon May 31, 2010 3:20 pm

KENWOW 寫到:
有無JM join 左 Dream Wedding Day ??

http://hk.myblog.yahoo.com/dreamweddingday

你問呢d 要去攝影個邊wor...呢樹無人答到你

anitachs
回頂端
引言回覆 舉報濫用
待嫁的少女
XXX.XXX.45.238

發表發表於: Tue Aug 31, 2010 4:32 pm

各位 JM
HK$6.5 一張囍字貼紙有冇人岩
如果要就 PM 我喇...

DSC01390.JPG  Filesize: 4.92 KB  瀏覽次數: 3401 次
按這裡可在新視窗開啟原圖
 圖片描述: 沒有提供
回頂端
引言回覆 舉報濫用