發表主題 回覆文章
fruit_snack
XXX.XXX.44.194

發表發表於: Tue Aug 23, 2016 6:36 pm

廣告贊助 [隱藏]
雖然我本身脊椎有啲彎…
就算係咁,我以前做飲食企得多都唔怕倦!
但依家坐office雖然個膊頭有時覺得酸酸地~
對上個次去睇左中醫,
先知自己肌肉疲勞……
估唔到做文職都會周身骨痛…
咁搞法,會唔會出事嫁?
回頂端
lighter
XXX.XXX.83.156

發表發表於: Wed Aug 24, 2016 12:03 pm

會肌肉疲勞可能係你keep住同一個姿勢太耐喇!
自己幾忙都好,
係office都要搵時間企起身行下呀!!
回頂端
beeeeee
XXX.XXX.238.50

發表發表於: Fri Aug 26, 2016 6:42 pm

咁中醫師點講呀? 睇左中醫有無好d?
我爸爸之前都係咁, 脊骨唔好, 所以阿哥特登去富美健買部脊椎矯正床俾佢, 佢用左脊椎矯正床之後,佢又真係無點腰酸骨痛喎, 可能佢個指壓按穴位嘅funtion work, 阿爸話佢用左之後d肌肉無咁緊喎, 我覺得你都可以試下~
回頂端
KITEN

發表發表於: Mon Aug 29, 2016 1:06 pm

fruit_snack 寫到:
雖然我本身脊椎有啲彎…
就算係咁,我以前做飲食企得多都唔怕倦!
但依家坐office雖然個膊頭有時覺得酸酸地~
對上個次去睇左中醫,
先知自己肌肉疲勞……
估唔到做文職都會周身骨痛…
咁搞法,會唔會出事嫁?

就算坐係office,你應該都要定時定侯起身行下,例如去斟下水,唔係都會出事嫁!
回頂端
minon

發表發表於: Mon Aug 29, 2016 4:07 pm

beeeeee 寫到:
我爸爸之前都係咁, 脊骨唔好, 所以阿哥特登去富美健買部脊椎矯正床俾佢, 佢用左脊椎矯正床之後,佢又真係無點腰酸骨痛喎, 可能佢個指壓按穴位嘅funtion work, 阿爸話佢用左之後d肌肉無咁緊喎, 我覺得你都可以試下~

係咪呢隻?
http://amazinglife.com.hk/product/%E6%97%A5%E6%9C%AC%E6%96%B0%E5%9E%8Ble21%E8%84%8A%E6%A4%8E%E7%9F%AF%E6%AD%A3%E5%BA%8A/
估唔到香港都有得買呀!!
我家姐之前仲要特登係日本訂左類似嘅矯正床返黎添..
我睇leaflet話仲可以摺得埋, 放係屋企都唔怕嘥位呀…
唉…都叫左家姐唔好咁衝動係日本訂架啦, 富美健都有得買…仲唔洗捱貴運費添…
回頂端
fruit_snack

發表發表於: Tue Aug 30, 2016 12:25 pm

beeeeee 寫到:

醫師話生活習慣都要改先得...
聽落都好想要番張 Very Happy
回頂端
fruit_snack

發表發表於: Tue Aug 30, 2016 12:26 pm

minon 寫到:
beeeeee 寫到:

係咪呢隻?
http://amazinglife.com.hk/product/%E6%97%A5%E6%9C%AC%E6%96%B0%E5%9E%8Ble21%E8%84%8A%E6%A4%8E%E7%9F%AF%E6%AD%A3%E5%BA%8A/
唉…都叫左家姐唔好咁衝動係日本訂架啦, 富美健都有得買…仲唔洗捱貴運費添…

本身我都諗緊會唔會太嘥位,但原來可以摺得埋!
回頂端
echoi

發表發表於: Tue Sep 13, 2016 1:34 pm

minon 寫到:
beeeeee 寫到:

係咪呢隻?

我都想要呀!! 依家成日都望電話, 搞到有上背痛, 夜晚訓訓下都痛醒...
回頂端