發表主題 回覆文章

watabe & wedding abroad

心理學家
XXX.XXX.36.201

發表發表於: Sun Mar 21, 2010 10:43 pm

廣告贊助 [隱藏]
請問如果諗緊搞旅行結婚, 去bali or guam, watabe 定wedding abroad 會好d 呀?

我想搵一間比較穩陣, 服務有交帶o既公司, 話曬去到另一個地方人生路不熟, 希望make sure 間公司offer o既service 真係好。

另外, 我想問, 因為今次結婚展watabe 無參與, 所以唔知watabe o既 bali or guam wedding package 大致係點架呢?

btw, 係咪bali or guam 搞wedding 都係合法承認, 唔駛再係香港搞註冊架?

可唔可以share 一下呀?
回頂端
waib
XXX.XXX.191.76

發表發表於: Mon Mar 22, 2010 9:31 pm

我都有興趣想知呀..有無sis share呀? Wink
回頂端
Venisian
XXX.XXX.112.19

發表發表於: Thu Mar 25, 2010 10:44 am

watabe 係日本公司, 我都問過它的bali package, 他只有 2 至3 間教堂可以選擇...
印象最深刻是一間是位於 Nikko 酒店的教堂. watabe 個 package 話如果不住在Nikko, 要加成2-3K...來安排來往你下榻酒店同間教堂!

還有, watabe 不包婚紗/禮服, 新人去到當地公司才試身...

日本公司服務應該不錯, 不過價錢比Wedding Abroad 貴約2-3成...

我自己用WA 覺得都可以~安排順利呀. Wink 祝好運!
回頂端
心理學家
XXX.XXX.47.74

發表發表於: Thu Mar 25, 2010 10:27 pm

咁請問你係揀去guam 定bali?

Venisian 寫到:
watabe 係日本公司, 我都問過它的bali package, 他只有 2 至3 間教堂可以選擇...
印象最深刻是一間是位於 Nikko 酒店的教堂. watabe 個 package 話如果不住在Nikko, 要加成2-3K...來安排來往你下榻酒店同間教堂!

還有, watabe 不包婚紗/禮服, 新人去到當地公司才試身...

日本公司服務應該不錯, 不過價錢比Wedding Abroad 貴約2-3成...

我自己用WA 覺得都可以~安排順利呀. Wink 祝好運!
回頂端
芋頭
XXX.XXX.254.196

發表發表於: Mon Apr 12, 2010 1:58 am

不過, 據我所知, wa就多人投訴d, 事前講到好ok, 但係去到都係一般, wedding abroad就係香港公司, 而且佢地有翻譯, 不單止bali, guam, hawaii都好ok架,
如果wa記d價錢又咁貴, 點解你唔去wedding abroad問問先決定呢 ?
回頂端
芋頭

發表發表於: Mon Apr 12, 2010 1:59 am

不過, 據我所知, wa就多人投訴d, 事前講到好ok, 但係去到都係一般, wedding abroad就係香港公司, 而且佢地有翻譯, 不單止bali, guam, hawaii都好ok架,
如果wa記d價錢又咁貴, 點解你唔去wedding abroad問問先決定呢 ?
回頂端
芋頭

發表發表於: Mon Apr 12, 2010 2:10 am

我有2, 3個同事同朋友都係幫襯wedding abroad既,
佢地話, 所有結婚證書都會幫你辦好晒, 晌果邊結一
次就ok, 婚姻係合法既, 你可以親身上佢地雅蘭既
office問清楚, 同埋睇下佢地既教堂相, 睇下合唔合
心水, 如果你認為佢地都合符你既要求, 先至幫襯
都未遲 ! 希望幫倒你.
回頂端
JARIYA
XXX.XXX.143.154

發表發表於: Fri Apr 16, 2010 1:58 am

我join左watabe, 佢地有包婚紗同tuxedo, 款可能少d, 不過唔租衫個package可以減$3000, 就算自己另外book機票酒店package都唔會貴過Wedding Abroad
回頂端
kkts
XXX.XXX.191.242

發表發表於: Fri Apr 23, 2010 10:27 am

sorry新手上路啊~
bali, guam 同沖繩既婚禮出黎效果有幾唔同啊
我鐘以日本多d﹐所以就算係都想去沖繩XDDDD
但我想知係米有好大difference﹐定係只因價錢較便宜﹖
回頂端
toooogi
XXX.XXX.133.209

發表發表於: Mon May 17, 2010 5:31 pm

我啱啱都join 左wedding aboard 去bali結婚, 就係怕煩怕有問題, 希望洗多d都係值得ge!!! Surprised
回頂端
viewth