發表主題 回覆文章

"彩福皇宴"尖沙咀(即佐敦地鐵C1出口)分店擺酒好唔好?

Later
XXX.XXX.43.81

發表發表於: Tue Oct 21, 2008 10:18 pm

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
請問有無人在"彩福皇宴"尖沙咀(即佐敦地鐵C1出口)分店擺酒?
我會在09年11月擺酒,因為我們唔中意要間的場,而我係擺20零圍左右
所以上左佢個場睇,個場都OK,不過D裝修無上網睇咁靚,老寅講真係有D殘,
特別係D紗,好黑呀,好耐無洗,我當日上去係飲茶試下間野好唔好食,總體黎請OK,
但其中炒左碟所謂班腩河真係好嚇人個價錢($9X) Shocked ,味道可以接受,不過有點油,我估佢地真係專搞婚禮架,如果唔係點解d野咁貴?而點心最平好像$9.x,
最貴$2x.x

以下係09年每圍酒席的價錢(免加一及茶介):
星期一至四 星期五至日
$5,280   $5,580
$6,280   $6,580
$9,280   $9,280

其實酒黎講佢算貴,我上面個場最低消費12萬 Sad ,請問係未去Expo Join會平d架?
如果係我諗住1/11~3/11去會根展Join,請大家俾d意見。
回頂端
歐陽太太
XXX.XXX.41.38

發表發表於: Tue Oct 21, 2008 10:29 pm

Later 寫到:
請問有無人在"彩福皇宴"尖沙咀(即佐敦地鐵C1出口)分店擺酒?
我會在09年11月擺酒,因為我們唔中意要間的場,而我係擺20零圍左右
所以上左佢個場睇,個場都OK,不過D裝修無上網睇咁靚,老寅講真係有D殘,
特別係D紗,好黑呀,好耐無洗,我當日上去係飲茶試下間野好唔好食,總體黎請OK,
但其中炒左碟所謂班腩河真係好嚇人個價錢($9X) Shocked ,味道可以接受,不過有點油,我估佢地真係專搞婚禮架,如果唔係點解d野咁貴?而點心最平好像$9.x,
最貴$2x.x

以下係09年每圍酒席的價錢(免加一及茶介):
星期一至四 星期五至日
$5,280   $5,580
$6,280   $6,580
$9,280   $9,280

其實酒黎講佢算貴,我上面個場最低消費12萬 Sad ,請問係未去Expo Join會平d架?
如果係我諗住1/11~3/11去會根展Join,請大家俾d意見。

你好呀..我今年5月已經book左尖咀彩福,但係出年11月的星期六及日都full哂啦喎,你有無問到呀 ? 仲有呢...你大可去expo 問下既,佢地d野貴,勝在服務好囉,仲有有關d紗好似黑,其實我們已經同佢地反映左,佢地接受及會跟進既,問題不大~如有問題,你隨時留言給我吧~
回頂端
Later

發表發表於: Wed Oct 22, 2008 12:07 am

Hi 歐陽太太,
我有日好日係星期六,不過都係無位,算啦星期5~日貴d架當慳d囉.
你落訂搵邊個傾呀?我上次去問下野,遇到個蘇小姐唔多掂,咩都唔係好清楚,
咁0岩佢有客,就叫我留左個電話俾佢,但無覆我囉.
你幾錢包場呀?有無爭取到佢送多d野(如野飲,椅套)?
我在其他留言板都見到人話佢地個個人講野都唔同,好似好唔老實咁 Mad
回頂端
tinymoon
XXX.XXX.229.224

發表發表於: Wed Oct 22, 2008 9:54 am

我都係睇個場d相覺得幾靚而走上去睇... 但係真係有d失望...

同埋我個日問酒席d details個陣,我地問10樣野,同我地傾個人有一半要問其他同事先答到我地... 而個新娘房都真係幾細下....

tinymoon 在 Fri Oct 24, 2008 9:59 am 作了第 1 次修改
回頂端
歐陽太太
XXX.XXX.239.167

發表發表於: Wed Oct 22, 2008 11:18 am

Later 寫到:
Hi 歐陽太太,
我有日好日係星期六,不過都係無位,算啦星期5~日貴d架當慳d囉.
你落訂搵邊個傾呀?我上次去問下野,遇到個蘇小姐唔多掂,咩都唔係好清楚,
我在其他留言板都見到人話佢地個個人講野都唔同,好似好唔老實咁 Mad

我落訂個陣時找番以前好好的iris 傾的,但她無做啦,現在在彩福的planner叫做張小姐,佢都幾好傾既,有d提意比我們囉,一向都要12萬包場架啦,酒水我有加錢包入席後任飲囉,同埋你有心的話,他們都通常free椅套同埋新人的名字(backdrop)。
回頂端
歐陽太太

發表發表於: Wed Oct 22, 2008 11:21 am

tinymoon 寫到:
我都係睇個場d場覺得幾靚而走上去睇... 但係真係有d失望...

同埋我個日問酒席d details個陣,我地問10樣野,同我地傾個人有一半要問其他同事先答到我地... 而個新娘房都真係幾細下....

why do you think disppointed when you enter??
dont you feel beautiful???
不如你試下找張小姐傾
回頂端
Later

發表發表於: Wed Oct 22, 2008 9:52 pm

歐陽太太 寫到:
Later 寫到:
Hi 歐陽太太,

我落訂個陣時找番以前好好的iris 傾的,但她無做啦,現在在彩福的planner叫做張小姐,佢都幾好傾既,有d提意比我們囉,一向都要12萬包場架啦,酒水我有加錢包入席後任飲囉,同埋你有心的話,他們都通常free椅套同埋新人的名字(backdrop)。

原來backdrop新人的名要俾錢整架?幾錢架?間間都要的嗎?咁請問擺酒當晚佢地有無布置場地?定係同衣家一樣(平日飲茶時個場好暗架)?係未會開埋d射燈?其實d射燈係未有幾種色架?
張小姐應該係0個個蘇小姐俾我張咭片上0個個人,佢可能唔係成日0係度,因為
我上星期六去飲茶佢唔係度,我在其他留言板見到有人話有位姚經理都好易話為,
你識唔識呢個經理?
回頂端
歐陽太太
XXX.XXX.148.195

發表發表於: Wed Oct 22, 2008 10:43 pm

Later 寫到:
歐陽太太 寫到:
Later 寫到:
Hi 歐陽太太,

原來backdrop新人的名要俾錢整架?幾錢架?間間都要的嗎?咁請問擺酒當晚佢地有無布置場地?定係同衣家一樣(平日飲茶時個場好暗架)?係未會開埋d射燈?其實d射燈係未有幾種色架?
張小姐應該係0個個蘇小姐俾我張咭片上0個個人,佢可能唔係成日0係度,因為
我上星期六去飲茶佢唔係度,我在其他留言板見到有人話有位姚經理都好易話為,
你識唔識呢個經理?

backdrop 的新人名可講到不用錢的,放心。至於簡單的場地佈置彩福都有的,但是乎你而定囉,我諗找佈置公司整march in 呀,有無好介紹,燈光方面其實可調較的,因我曾經問過你同樣的問題,lunch time 係會暗d既,如果你想找張小姐傾傾,不妨約她吧,我知道佢在場的時候通常當晚有婚宴的。我從未同過姚經理傾過喎~
回頂端
Later

發表發表於: Wed Oct 22, 2008 11:30 pm

Hi 歐陽太太,
唔好意思,因為我無諗住再額外花錢做場地佈置所以幫唔到你.
我想問下佢四面未有燈箱0既,我見佢有人地d婚紗相,係未當晚擺酒新人d相黎?
咁如果我唔放自己d婚紗相咁佢地會放咩落去裝飾?如果放係未佢地幫人晒埋(因好大張的)?幾錢架?
你知唔知Expo有無送任飲架?因為我未去過Expo,唔知有咩優惠.
回頂端
歐陽太太

發表發表於: Thu Oct 23, 2008 2:05 pm

Later 寫到:
Hi 歐陽太太,
唔好意思,因為我無諗住再額外花錢做場地佈置所以幫唔到你.
我想問下佢四面未有燈箱0既,我見佢有人地d婚紗相,係未當晚擺酒新人d相黎?
咁如果我唔放自己d婚紗相咁佢地會放咩落去裝飾?如果放係未佢地幫人晒埋(因好大張的)?幾錢架?
你知唔知Expo有無送任飲架?因為我未去過Expo,唔知有咩優惠.

唔放自己的婚紗相..就用彩福淨色的燈片了...如果自己出去整,好似都要百零元一張囉,如果你想彩福幫你整埋..要$200一張。!!!我都要找呢d資料。

你11月1月至3日去expo 找他們傾啦,任飲應該唔會啦,未對落左訂的新人好唔公平~
回頂端
viewth