發表主題 回覆文章

VA-ET-Vient Fashion男裝禮服大發現

chinga
XXX.XXX.46.203

發表發表於: Fri May 09, 2008 12:51 am

廣告贊助 [隱藏]
我見好少人會講男士禮服, 而我上星期發現左一間好正既舖頭 (我自己認為^_^), 所以好想0係度同大家share下.^_^

上星期0係esdlife呢度search下有無d for男士既禮服時, 無意中click入去 VA-ET-Vient Fashion既網頁入面睇佢地既介紹, 覺得都ok, 需然無咩相可參考, 只得1 - 2張, 款式唔算多,但比一般既特別 (因為本人相當頂唔順傳統果d金邊銀邊禮服款 (好涼呢#_#), 心諗, 咩都要親身睇過先知既, 所以sat就去登門造訪一下。
(後記:舖裡面既款比網頁裡面show既靚 &形好多架, 真係估唔到!!)

一去到就有一位美麗既小姐上前接待, 態度好nice, 好有善呢. 佢\0係我地未開始睇之前, 先問我地知唔知價錢, 我地話唔知, 佢就好有禮貌咁同我地講左價錢, then問我地有無時間, 如果有佢可以襯2套比我地試下, 因為店內真係有相當相當多款式, 要自己揀真係有d難度, 所以我地就拜託佢幫我地喇 ^_^

與此同時, 有位幾man既男士入黎 (相信係老細), 咁順理成章就幫我地襯衫試. 佢好好人架, 重好有心機咁會慢慢因應我bf既身形高度配搭0岩既款比佢試, 會比好多好好既意見, 因為我bf好瘦, 一般舖頭租衫都一定要改, 而且改完都未必咁fit, 但佢地呢度, 一個款有10幾個唔同既尺碼, 而且每一套衫既配套(e.g.恤衫)都係unique, 都有專屬既matching, 好特別呢, 佢一試上身就好似度身訂做咁, 出黎既效果真係好好, 每我地2個都好鍾意, 所以就即刻決定租呢.

結婚係2個人一齊既大事, 需然男仔通常都話是但就得, 但我都想佢可以著得好靚, 好帥,似王子一樣, 我諗, 其實男仔只係怕麻煩, 心裡面應該都想自己可以做王子呢, 就好似我地揀婚紗既道理一樣呢 ^_^

唔覺唔覺寫到咁長添, 因為真係覺得好好呢.
回頂端
chinga

發表發表於: Fri May 09, 2008 2:20 am

http://www.vafashion.com.hk/
在tst呢
回頂端
Hing & Kiu
XXX.XXX.221.14

發表發表於: Fri May 09, 2008 1:47 pm

http://comtools.esdlife.com/wedding_forum/viewtopic.php?t=94011
同金都係同一間嚟架, TST 舖見到嘅應該會係阿莘嚟
回頂端
chinga

發表發表於: Sun May 11, 2008 2:18 am

hi Hing & Kiu,
係呀, 佢比左將卡片我, 佢係叫亞莘呢.
then 我click過你寫低既link睇左少少, 我又無咁既感覺喎,可能因為佢比既意見正合我bf想要既要求so完全無問題呢. &果日佢地既態度真係好好架, 重好helpful添, maybe咁0岩人夾人呢 Very Happy
回頂端
chinga

發表發表於: Sun May 11, 2008 2:27 am

Dec B, poonpoon, 小之 & janwsl,
我已pm你地喇, 你地check下喇 Smile

to: janwsl
我果日都無bargin到d咩呀, 淨係掛住笑 (因為見到bf著得好鬼fit同好好睇 & 同亞莘傾bd果日點襯, 幾時要點著好,都無問添 Shocked
不過佢地好好人, 主動問我地影左相未, 如果有需要可以借恤衫比我地影呢 Razz
回頂端
Touch
XXX.XXX.110.213

發表發表於: Sun May 11, 2008 2:49 am

I've also read the link about this 黑店 and some of my friends also remind me to be careful. I think you are right, 人夾人吧! Wink
回頂端
chinga

發表發表於: Mon May 12, 2008 2:15 am

Yes lei Very Happy
回頂端
Agneslai
XXX.XXX.206.180

發表發表於: Mon May 12, 2008 11:46 am

CAN U PM THE PRICE FOR ME
THX!! Laughing
回頂端
chinga

發表發表於: Tue May 13, 2008 12:23 am

Agneslai,
PM左比你喇, 你check下呀 Very Happy
請問你係咪講關於Queen House果位 Question
回頂端
Agneslai
XXX.XXX.60.8

發表發表於: Tue May 13, 2008 11:11 am

THX
唔該曬
我係之前問queen house果個呀~ Very Happy
回頂端
viewth