發表主題 回覆文章
Garlic
XXX.XXX.103.49

發表發表於: Thu May 08, 2008 4:32 pm

廣告贊助 [隱藏]
can you send more info to me ? include the cf's contact, and how much do you spend on your 48 furniture?
garlic.wedding@gmail.com
thanks
回頂端
Tse L
XXX.XXX.102.32

發表發表於: Fri May 09, 2008 12:06 am

Please send me also thanks. ryansite@gmail.com
回頂端
carlokb
XXX.XXX.235.50

發表發表於: Fri May 09, 2008 12:56 pm

LittleLittleTree 寫到:
一個月前,看了王仔的資料,膽粗粗上深圳買家私,收獲豐富,全屋家私共48件買齊(1000呎,三房兩廳)。今天送來安裝好,完全沒有問題,質量好,尺寸準,好開心啊。。。謝謝王仔!!
經驗如下,
1. 盡量在1-2間買齊,因為大單可以用團購價, 我一共在兩間買齊,好百年可以去到八折,香江博覽55折。
2. 我在香江博覽買的家私,質量和好百年差不多,所以建議盡量在香江博覽買,便宜很多。。。
3. 運輸安裝直接找師傅,因為家私店收庸很重。以我為例, 驗貨,運輸,安裝全包48件RMB3600,但原來家私店收庸RMB1800,香港司機收RMB800,再加報關幾百,安裝師傅只有幾百元收入。今天幫我安裝的師傅真的很好,很細心,搬搬抬抬,從早上10點到晚上8點,中間沒有休息,吃飯只用了10分鐘,把我48件家私安裝好,才有幾百人工,但完全沒有向我要TIPS,太有品了!!!所以大家直接找安裝師傅,一來便宜很多,二來安裝師傅也可以多賺一點。。。。(其實自己不用驗貨,安裝師傅會幫你驗清楚的)。還有,我是等安裝好,檢查清楚了才付款的。。。
最后,我覺得今天的安裝師傅真的很老實,認真,值得向大家推薦,但他只會說國語。

Hello!!我都打算上深圳買傢私, 我想問如果我買埋磚, 咁是否會送磚來香港先? 咁運費咪要貴d lor? 可否給我你的運輸公司的contact? 同埋你覺得佢地d 傢俬耐不耐用?thx for your sharing!!
回頂端
carlokb
XXX.XXX.235.50

發表發表於: Fri May 09, 2008 12:56 pm

忘了講我的email:
tam913@gmail.com
thx
回頂端
威利
XXX.XXX.29.193

發表發表於: Fri May 09, 2008 3:09 pm

Hi,

Could you please also email the contact of 運輸 and 師傅 to me?
Thanks!

Email: lunba@yahoo.com
回頂端
yyychan
XXX.XXX.192.9

發表發表於: Fri May 09, 2008 7:13 pm

would you pls send the 香江博覽買的家私 shop name, 安裝師傅 tel and 運輸 information to me. Thanks for your great help. My email address : yvonne_yychan@yahoo.com.hk
回頂端
JWPC
XXX.XXX.33.15

發表發表於: Fri May 09, 2008 11:17 pm

請也pm 給我香江博覽買的家私 shop name, 安裝師傅 tel and 運輸 information, 謝謝 Very Happy
回頂端
mystella2007
XXX.XXX.68.66

發表發表於: Fri May 09, 2008 11:26 pm

唔該sent 埋俾我 , 我仲想問 如果住唐樓又要額外多幾多錢呢 ?

stella_feel@yahoo.com.hk
回頂端
rilan
XXX.XXX.81.85

發表發表於: Sun May 11, 2008 4:24 am

would you pls pm/email the 香江博覽買的家私 shop name, 安裝師傅 tel and 運輸 information to me?Thanks for your great help.
My email address : rilan81@yahoo.com.hk
回頂端
Garlic
XXX.XXX.125.124

發表發表於: Mon May 12, 2008 2:07 am

你買既傢俬全部都係現貨?國內有冇得訂造傢俬架?質素好唔好?有冇呢方面既資料可以share? 我想要d有少少design既款式, 例如櫃面用部分用灰鏡等.....佢地做唔做到?
garlic.wedding@gmail.com
thx
回頂端