發表主題 回覆文章
A & P
XXX.XXX.225.148

發表發表於: Tue Nov 06, 2007 11:25 am

廣告贊助 [隱藏]
9,10月時,我搵到政府婚姻監禮人資料,TOTAL77頁的內容用出email方式問價錢及服務內容!

EMAIL內,我問咗以下問題:

1.請監禮人外出到指定地點的收費詳情
2.星期六,日晚上需另外收費嗎
3.應在多少個月前,向貴 公司登記
4.服務內容詳情(包括擬結婚通知書)
5.優惠(折扣/禮品)及條款細則

大約有60人回覆,但有D只留電話,冇答任何內容,所以只供參考!

搵證婚律師要注意的事項:

1.回覆速度 - 拖幾日,效率低
2.一晚走幾多場 - 好易遲到,或因趕下一場,做得好"馬虎"
3.特別日子,時間 - 如聖誕節或晚上9點後可能另收費
4.證婚地點不是鐵路沿線 - 另收交通費
5.有冇助手 - 律師好忙,好多時都由助手代答代辦文件,如有助手由頭跟到證婚現場,就會放心d
6.一定要上律師一次 - 如非辦公時間都能為你服務,就算好
7.贈品或借用物品 - 如送一支羽毛筆,再借一支,借敬酒杯,花車公仔,介子枕

我唔係賣廣告,亦冇同任何律師有利益關係,我只係同各位分享下,如需要,可PM留EMAIL俾我,我盡量覆大家啦 Razz

A & P 在 Wed Jan 09, 2008 11:48 am 作了第 2 次修改
回頂端
美麗寶
XXX.XXX.177.127

發表發表於: Tue Nov 06, 2007 11:43 am

hihi
would u please send me the info
many thanks
honmabel99@yahoo.com.hk
mabel
回頂端
milmil
XXX.XXX.70.71

發表發表於: Tue Nov 06, 2007 12:41 pm

我都想知有關的資料, 你可否send to me?

my email: clmil888@hotmail.com

thanks so much!!

Y & L
回頂端
fififiona
XXX.XXX.190.98

發表發表於: Tue Nov 06, 2007 1:04 pm

pls pm to me
回頂端
A & P

發表發表於: Tue Nov 06, 2007 1:55 pm

美麗寶&milmil,

已SEND咗啦!!
回頂端
排骨
XXX.XXX.73.83

發表發表於: Tue Nov 06, 2007 2:07 pm

hi A & P,
可以send d 資料給我嗎?
applechan91@yahoo.com.hk

Thanks.........
回頂端
長期糧尾子
XXX.XXX.129.130

發表發表於: Tue Nov 06, 2007 2:35 pm

A & P,

我都想要這類證婚人資料呀??? 請send資料給我,謝謝。
dorothykwok629@yahoo.com.hk
回頂端
A & P

發表發表於: Tue Nov 06, 2007 4:15 pm

排骨 & 長期糧尾子,

已SEND啦! Razz
回頂端
祖師公公
XXX.XXX.214.119

發表發表於: Tue Nov 06, 2007 5:07 pm

請pm我呀!唔該!
回頂端
szesze1812
XXX.XXX.205.144

發表發表於: Tue Nov 06, 2007 5:28 pm

我想要資料ar..
我都煩緊搵律師, please pm to me..
thanks
回頂端