發表主題 回覆文章

討論東九龍區浸信會教堂 (觀浸、牛浸、鑽浸)

princess&prince
XXX.XXX.12.12

發表發表於: Tue Nov 06, 2007 12:24 am

廣告贊助 [隱藏]
我的 bd 是2008年11月,已經 book 了酒席在九龍灣,故想找東九龍區的教堂行禮,方便一眾親友,但我 search 過這裏都沒有人討論「觀塘浸信會」、「牛頭角浸信會」、「鑽石山浸信會」,還有「觀塘潮語浸信會」!

(未知東九龍區還有無其他類似的教堂呢?)

各位過來人,或者準新人,一齊討論一下這幾間教會!
回頂端
wingyi
XXX.XXX.132.92

發表發表於: Thu Nov 08, 2007 1:21 pm

我去過牛浸同鑽浸, 呢兩間我都有考慮過, 不過最後 confirm 左牛浸,
因為牛浸可以一年前book, 鑽浸只可以半年前 (唔記得係咪半年定九個月), 同埋牛浸一日一節 1-5:00, 鑽浸就一日兩節, 時間好趕, 所以最後只入紙牛浸, 亦好快覆我話可以租比我, 所以就唔駛再M啦....

如果你係出年11月, 應該而家已經可以遞紙架啦... Very Happy
回頂端
熊仔老婆
XXX.XXX.120.82

發表發表於: Thu Nov 08, 2007 1:23 pm

princess&prince 寫到:
我的 bd 是2008年11月,已經 book 了酒席在九龍灣,故想找東九龍區的教堂行禮,方便一眾親友,但我 search 過這裏都沒有人討論「觀塘浸信會」、「牛頭角浸信會」、「鑽石山浸信會」,還有「觀塘潮語浸信會」!(未知東九龍區還有無其他類似的教堂呢?)

樂富好似有一間教堂…不過,唔知租唔租得
回頂端
CnN08
XXX.XXX.224.133

發表發表於: Thu Nov 08, 2007 9:47 pm

熊仔老婆 寫到:
princess&prince 寫到:
我的 bd 是2008年11月,已經 book 了酒席在九龍灣,故想找東九龍區的教堂行禮,方便一眾親友,但我 search 過這裏都沒有人討論「觀塘浸信會」、「牛頭角浸信會」、「鑽石山浸信會」,還有「觀塘潮語浸信會」!(未知東九龍區還有無其他類似的教堂呢?)

樂富好似有一間教堂…不過,唔知租唔租得

浸信會好嚴.. 小心.
回頂端
viewth