發表主題 回覆文章
Jesation
XXX.XXX.136.153

發表發表於: Tue Jun 12, 2007 2:59 pm

廣告贊助 [隱藏]
我們在07年12月12日於關島的St. Probus Holy Chapel行禮,於our blog 薯淘同雞http://potataochick.wordpress.com/%E9%97%9C%E5%B3%B6%E5%A9%9A%E7%A6%AE/
分享一下過程。 內有相片、video和籌備婚禮資料。

Jesation 在 Tue Feb 05, 2008 9:10 am 作了第 2 次修改
回頂端
mikaka
XXX.XXX.242.198

發表發表於: Fri Jun 15, 2007 1:28 pm

thanks for sharing , I'm planning a overseas wedding too Razz
回頂端
Jesation
XXX.XXX.202.196

發表發表於: Mon Jun 18, 2007 10:27 am

welcome,有空可多看看或留言交流一下呢,今日又update了agency部份。
回頂端
SnowCream
XXX.XXX.171.39

發表發表於: Mon Jun 18, 2007 12:10 pm

Jesation 寫到:
welcome,有空可多看看或留言交流一下呢,今日又update了agency部份。

I'm going to have my wedding in Guam also.... maybe in May next year!

and my bf also bought the set of 3 求婚戒子 from Belgium Diamond House... haha! Laughing

but I bought our pair of wedding ring in Japan finally...

for gown, I still have no idea, but I like corset back also... hee...
回頂端
Jesation

發表發表於: Wed Jun 20, 2007 10:46 am

good 喎,we have similar taste. Very Happy 好多人都嫌trinity set太誇張,但我覺得夠特別,禽日去影婚紗相,個攝影師都要專登同我大特寫吓隻手。

婚紗款最後揀的不是corset back,都係怕裁縫做唔掂個cutting,揀了更簡單的大露背。
回頂端
麥兜太太
XXX.XXX.226.9

發表發表於: Thu Jun 21, 2007 12:05 am

我都想喺度同大家分享吓我嘅由零鬨始呀!
我同男友決定今年年底結婚,所以二月去咗Wedding Expo睇睇.因為我哋都鍾意陽光與海灘,一見到有D去Guam嘅package,就覺得幾吸引.剛好我男友個同事join咗GW去完Guam返嚟.而佢對GW嘅Comment都ok.所以我哋喺六月份嘅Expo join咗GW去Guam嘅St. Laguna Chapel行禮.
後來上嚟先見到大家對GW都有D Comment,真係有D驚呀! Confused 亦見到大家覺得 Crystal Chapel 好啲,所以我尋日打比佢哋轉Chapel, 幸好佢哋都Follow up 得ok,亦有照我嘅request send咗個Confirmation比我.
由於想遷就埋我D Guest嘅時間,所以我打去問GW可否轉日子,佢哋話可以轉一次,佢提我Cofirm咗個日子就話佢哋知,佢哋再幫我轉.
就兩次同佢哋嘅交手,佢哋都主動覆我,唔使勁追,我都安樂D...! 希望之後試衫到出發都ok啦!不過我會跟貼D啦!!
回頂端
Jesation

發表發表於: Thu Jun 21, 2007 8:34 am

hi 麥兜太太,

請多多分享。

其實我諗間間agency都有人讚或彈,join咗之後自己都留心d睇緊d就ok。你婚期係幾時呢?

至於chapel,我認為自己鍾意就好,反正就算實物幾殘,影相出嚟靚就ok。又,GWo既衫都係訂造的嗎?package around幾錢倒?
回頂端
jilljilljack
XXX.XXX.186.242

發表發表於: Thu Jun 21, 2007 11:18 am

去o左 一間超好o既婚紗店, JESS STYLE (near North Point MTR)買 wedding gown, 個老闆娘好好人, 任我影相, 令到我都愈試愈開心. 佢o的衫100% 新, 全部都好靚, 用料亦都好好, 至少我呢個咁要求高o既人都好滿意. 婚紗價錢約280-480元 ,拖尾婚紗價錢約1千元 ger!!!~~~

其實我去過金都, o個邊o的衫真係唔o岩我, 唔鍾意咁普通o既style, 同埋o的衫quality好差. 好 dirty ga!!!

至於價錢, 我唔想刻意係到講, 唔想人o地覺得我做promotion, 所以真係有心o既人先 email 我, My email address is : jilljilljack2003@yahoo.com.hk Thanks!

有心人, 一定要去睇睇, 包你開開心心走返出o黎. Good luck!
回頂端
SnowCream
XXX.XXX.20.13

發表發表於: Thu Jun 21, 2007 1:34 pm

jilljilljack 寫到:
去o左 一間超好o既婚紗店, JESS STYLE (near North Point MTR)買 wedding gown, 個老闆娘好好人, 任我影相, 令到我都愈試愈開心. 佢o的衫100% 新, 全部都好靚, 用料亦都好好, 至少我呢個咁要求高o既人都好滿意. 婚紗價錢約280-480元 ,拖尾婚紗價錢約1千元 ger!!!~~~

其實我去過金都, o個邊o的衫真係唔o岩我, 唔鍾意咁普通o既style, 同埋o的衫quality好差. 好 dirty ga!!!

至於價錢, 我唔想刻意係到講, 唔想人o地覺得我做promotion, 所以真係有心o既人先 email 我, My email address is : jilljilljack2003@yahoo.com.hk Thanks!

有心人, 一定要去睇睇, 包你開開心心走返出o黎. Good luck!

我去睇過一般o者,因為我話想要low cut,佢就係咁話D婚紗重,就算low cut都係加番條transparent幼帶好D,跟住拎D都唔係low cut既比我睇…… Rolling Eyes
回頂端
Jesation

發表發表於: Thu Jun 21, 2007 3:09 pm

雖然間o野極近我,但唔好太hard sell la。280-480,我懷疑quality 可以好成點……
回頂端