發表主題 回覆文章
ah beebee
XXX.XXX.76.4

發表發表於: Wed Nov 08, 2006 12:39 pm

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
    有冇朋友都想去東歐honeymoon 呀 Very Happy ? 其實想睇下如果打算跟團既朋友會join邊間旅行社呢 Very Happy ?

我自己都比較過永安/鐵行/翠明假期,我自己就覺得翠明既團比較好.行程唔會好趕.又有特色餐同埋全程都包哂lunch/dinner, 酒店又係4-star 既 .. 感覺上物有所值一o的

我地諗住會報翠明假期12月10日出發去 - 布拉格/布達佩斯/柏林/維也納 (團號GBEA - http://www.charming-online.com/redirect_index.cfm?Path=square/index.c...

各位都係12月出發既朋友, 你地有冇其他資料一齊share 呀 Laughing ?
    回頂端
    Cyprus
    XXX.XXX.199.18

發表發表於: Wed Nov 15, 2006 12:53 pm

請問幾多錢團費 ?
    回頂端
    ah beebee
    XXX.XXX.76.4

發表發表於: Tue Nov 21, 2006 1:03 pm

我最終報左 jetour 捷旅假期呀, 因為佢地有一團已經confirm 成行, 咁起碼唔驚個honeymoon 去唔成嘛 Laughing

價錢如下呢 :

十天團團費 $11,398
    機場稅 $1,499
    導遊費 $1,200

total = $14,097/person

Wink
    回頂端
    Carrie.c
    XXX.XXX.142.121

發表發表於: Sun Sep 07, 2008 9:08 am

翠明假期 其實好少聽 ~

我都有意到捷克 honey moon (跟團)

不過呢度好似 d 人多 數自由行既 ............... Shocked
    回頂端
    Carrie.c
    XXX.XXX.142.121

發表發表於: Sun Sep 07, 2008 9:13 am

ah beebee 寫到:
    我最終報左 jetour 捷旅假期呀, 因為佢地有一團已經confirm 成行, 咁起碼唔驚個honeymoon 去唔成嘛 Laughing

價錢如下呢 :

十天團團費 $11,398
    機場稅 $1,499
    導遊費 $1,200

total = $14,097/person

Wink

係咪 BLAR ??? 我唔見有 $11398 , 最平都要 $13000up 喎
    唔知你係邊款呢 ?

你幾時出發 ???
    回頂端
    Tigerpooh
    XXX.XXX.251.28

發表發表於: Mon Oct 13, 2008 4:47 pm

Carrie.c 寫到:
    翠明假期 其實好少聽 ~

我都有意到捷克 honey moon (跟團)

不過呢度好似 d 人多 數自由行既 ............... Shocked

捷克真係好靚的, 值得一遊,我上年係自由行的,如想睇下相可以上去我個blog都睇下
    http://hk.myblog.yahoo.com/poohpooh0805/index?l=f&id=5
    回頂端
    Carrie.c
    XXX.XXX.154.124

發表發表於: Thu Oct 30, 2008 11:15 pm

都好正 ~

不過我同 BF 都係 LAZY 人

唔想自由行 ~

有咩景點一定要去呀 ?
    回頂端
    drm
    XXX.XXX.136.143

發表發表於: Mon Feb 16, 2009 3:15 pm

Carrie.c,

我見布拉格呢個festival好似好正!
    http://memory-moon.blogspot.com/2008/07/2008.html
    回頂端
    sochi81
    XXX.XXX.201.197

發表發表於: Sun Mar 22, 2009 1:43 pm

我上星期剛由布拉格回來,雖然係同朋友去,不過都覺得哩個地方好0岩honeymoon呢
    地方不算太大,但係好多好長歷史的church,好美麗....而物價係甚為便宜..相對其他歐洲國家,個人感覺好值得去呢

如果想看看照片,我也拍了些,也分享一下
    http://fotop.net/sochi81/Europe2009

另外,我見大家有提及vienna,vienna比prague modern一點,也不錯的~只是洗費比prague會貴..我是由vienna乘火車去prague的..其實很舒適呢..自由行的新人可考慮 Very Happy
    回頂端