發表主題 回覆文章
winly
XXX.XXX.229.41

發表發表於: Fri Feb 02, 2007 4:13 pm

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
Hello,

could you pm the detail of your makeup artist to me??? thanks!
回頂端
b&k
XXX.XXX.184.137

發表發表於: Fri Feb 02, 2007 4:46 pm

請問你可否send d資料,price&相給我嗎?
thanks!因我都找mua
回頂端
多多貓
XXX.XXX.143.23

發表發表於: Sat Feb 03, 2007 3:59 am

我都想要你mua的資料, 可以pm給我嗎? 謝謝~~
回頂端
愛美麗1027
XXX.XXX.29.41

發表發表於: Sat Feb 03, 2007 12:29 pm

你好呀! 首先恭喜你先! ^^

我big date係10月27日呀, 聽人講0個日係好好好日, 所以好難搵mua, 可否send d 相及她的資料給我參考下呢???

唔該你!

emilyx_x@yahoo.com.hk
回頂端
孔小姐
XXX.XXX.127.51

發表發表於: Sat Feb 03, 2007 12:57 pm

萬千寵愛在BB, 我有興趣, 煩請send資料及相片給我, 謝謝﹗
misshung_ny@yahoo.com.hk
回頂端
邦妮姐姐
XXX.XXX.69.169

發表發表於: Sat Feb 03, 2007 1:21 pm

Could you please send me some photos as well? as i am looking for the MUA!! thanks a lot

inuits99@yahoo.com

also could you please send me the details of the MUA, including prices and contact details please. Thanks a lot! Laughing
回頂端
Chick Chick
XXX.XXX.219.59

發表發表於: Sat Feb 03, 2007 4:20 pm

萬千寵愛在BB,

恭喜你!

可唔可以pm啲資料同埋share你啲相畀我參考下?
Thanks Very Happy
回頂端
red leaf
XXX.XXX.75.152

發表發表於: Sat Feb 03, 2007 5:36 pm

萬千寵愛在BB 寫到:
Hello~ Everyone

我係1月20日o既新娘子,終於完成人生大事~

過去一年多得到好多網友o既支持同埋幫忙
令我o既婚禮得以順利完成
所以雖然我打字打得慢
但都好想同大家分享我作為"用家" o既心得同感受
算係回饋俾ESD,或者係俾多個意見俾正在籌備婚事o既新人參考~

籌備婚禮... 令我遇到一位令我印象深刻o既Stylist - Caroline
我唔會稱呼佢為化妝師或MUA
係因為佢唔止為我化妝
佢係為我設計埋成個 Bridal Style
係有 Theme,係切合我o既性格同氣質
所以佢係一位真真正正o既 Stylist

Caroline o既 Make-up Theory 主要係
新娘妝要自然,化完要似自己,唔好變左第二個人
重點唔係顏色,而係輪廓
點樣用粉底將五官變得立體?
點樣修飾面形,例如短額,方形面,高顴骨等,點樣變番Balance?
點樣加強你靚o既地方?
點樣改善 Skin Texture?
好多MUA太著重用顏色,忽略左輪廓

我最Buy 佢 Timeless o既 Concept,即係歷久不衰,唔會Outdated
唔會過左十年睇番嚇親自己
每個年代,甚至每一年都有當年流行o既化妝
如果今年興粗紅唇就用粗紅唇做新娘妝
興幼眉就用幼眉做新娘妝
咁下年睇番D 相就已經會覺得好過時,好OUT

Bridal Style 係要保留自己o既真面目,但係隱惡揚善
要襯你,同時係要新娘自己鍾意
例如新娘子性格好Sweet,比較細路女,造型就係應該帶少少孩子氣
又例如新人係來自大家族,有錢人家或屋企做生意,結婚當日會有好多VIP,造型應該趨向穩重得體
Caroline 係唯一一位會連呢D 因素都納入考慮之列o既 Stylist

我覺得佢講得好岩
婚禮係好Personal,自己鍾意最緊要
所以Caroline 會Tailor-make 比唔同o既新娘
每個 Bridal Style 都有晒 Sketch 架~
唔係化所有新娘都用同一個方法 (最怕就係所有新娘婚紗妝都化粉紅色,褂妝一定用金啡色)

Caroline 係我見過最有Heart o既 Stylist
第一次見面我上左去佢中環個 Studio見面 & 傾偈
佢好細心問我有關結婚當日o既場地,衣飾,程序,安排等等
甚至連我o既個人喜好,兩家人家族背景都了解埋
佢話每個新娘都Deserve 一個屬於自己o既Style
佢好明白新娘想靚想與眾不同o既心態
我見到佢好努力咁為我諗

(未完待續...)

Would you mind share your photo and pm some detail / contact number of Caroline Sze ?

email : missyips@hotmail.com
回頂端
candy_joe
XXX.XXX.49.180

發表發表於: Sat Feb 03, 2007 8:00 pm

我仲欠化妝未搵呀!可唔可以pm你當日d相比我睇下!
比埋個price list我呀,唔該!
回頂端
Crystal Princess
XXX.XXX.36.188

發表發表於: Sat Feb 03, 2007 11:21 pm

BB,

I was happen to be looking for a makeup artist & stylist as well. As I only have very limited days for makeup trial etc in March. Do you mind sharing her contact details with me? Have you got any photos to share?

I agree that the bride has got to be beautiful!!!
回頂端