發表主題 回覆文章

元朗浪漫滿屋 – 本人婚宴后對此餐廳的評價

浪漫X屋受害人
XXX.XXX.12.1

發表發表於: Wed Dec 06, 2006 2:32 pm

廣告贊助 [隱藏]
本人剛剛在元朗浪漫滿屋設婚宴自助晚餐,對此餐廳有以下評價,如果你或你身邊的親友想在此餐廳擺酒,一定要睇完以下所有資料才好决定 :

- 5分代表最好
- 4分代表好
- 3分代表一般
- 2分代表差
- 1分代表極差
- 0分代表差到不知所謂,無法容忍

環景及裝修
3分 – 好特別,本人都係因為環景特別才會Join此餐廳的婚宴 plan。

侍應服務質素
2分 –本人覺得應該最少三分二的侍應都係 Part-time,因為之前落去餐廳講細節時唔覺有二十幾人,而且當晚全部侍應都係叫一叫、就郁一郁 ,之后朋友講給我知,D侍應完全唔會主動問客人要唔要紅酒同全晚每一個客人只會更換一至二次骨碟,可能因為我係擺自助餐的原故啦 本人覺得佢的服務真係同一般港式荼餐廳差唔多 。

食物種類
2分 – 佢份餐單裹面有三、四十款熱盆、冷盆及甜品,但係本人及本人的親友當晚點都數唔到佢有三、四十款食物 。

食物份量
1分 –當晚我的親友開始食自助餐時都覺得有足夠食物,但原來食完第一轉約30分鐘之后才發覺剩下好少食物,跟住本人的朋友走去問餐廳負責人點解無食物供應 **餐廳回覆** “如果你地重需要多D食物,可以叫廚房再添D食物出來”,跟住約一小時后已經沒有食物供應 ,唔知幾錢的客人重以為自己食緊 d 一百幾十的特價自助餐 。

食物質素
0分 – 原來佢 d 好好味的食物只會係參加廚神大賽才會出現,原來價值四、五百港元一個人的自助餐係食唔到美味的食物,以下係本人一少部份親友對當晚食物的評價 :
- 牛排 – 淡而無味。
- 焗蠔 – 無陰公,全部都係 Baby 蠔,d蠔細到只有約一厘米大細,d蠔仲非常唔新鮮、出洒水。
- 炒飯 – 只可以用有味白飯來形容。
- 干燒伊麵 – 街邊走鬼檔的炒麵都好食過佢幾十倍。
我已經唔想再問落去 ,唔知再問落去仲會有d怎麼評價

價錢
0分 – 四、五百港元一個人,用此價錢應該係全香港邊一間頂級酒店都可以食到最好的自助餐。

以上資料全部屬實,並無跨大 ,如果你想同我一樣有一個又難妄、又唔開心、又貴、又要比親友批評的婚宴,就可以在元朗浪漫滿屋擺婚宴。

浪漫X屋受害人 在 Thu Dec 07, 2006 12:59 pm 作了第 1 次修改
回頂端
HP2006

發表發表於: Thu Dec 07, 2006 11:04 am

之前都聽過這間浪漫滿屋唔係o甘好,但真係古唔到佢地o甘離譜 Shocked
回頂端
AnanAnan
XXX.XXX.126.216

發表發表於: Fri Dec 08, 2006 10:02 am

之前都有去過個度食飯,覺得好靚,而且係心目中想要既結婚場地,不過後來唸唸下咁鬼遠,好難叫朋友去囉,而且我個次食完晚飯之後見到佢地出面坐左好多人,又唱k,好大陸feel,完全打消我係個度搞wedding既唸頭囉。
回頂端
浪漫X屋受害人

發表發表於: Fri Dec 08, 2006 11:11 am

AnanAnan 寫到:
之前都有去過個度食飯,覺得好靚,而且係心目中想要既結婚場地,不過後來唸唸下咁鬼遠,好難叫朋友去囉,而且我個次食完晚飯之後見到佢地出面坐左好多人,又唱k,好大陸feel,完全打消我係個度搞wedding既唸頭囉。

AnanAnan,

好彩你無 Join 到,如果唔係又多一個人受害人 Embarassed

因為這件事情,我跟我另一半差 d 攪到結婚一星期就要離婚,因為最初係我話要 Join 浪漫滿屋,好彩最终都可以無事。 Embarassed

我之前完全無諗到今時今日2006年的 H.K,居然重有d 公司用這種方法做生意 Evil or Very Mad
回頂端
小芝
XXX.XXX.132.49

發表發表於: Fri Dec 08, 2006 12:03 pm

有人話佢個場比D 廢車堆包圍, 而且地點好偏僻..........
我自己就冇去過...........
回頂端
浪漫X屋受害人

發表發表於: Fri Dec 08, 2006 2:30 pm

小芝 寫到:
有人話佢個場比D 廢車堆包圍, 而且地點好偏僻..........
我自己就冇去過...........

認該係廢車堆 + 廢X應 + X人 + 廢X闆包圍 Shocked
回頂端
浪漫X屋受害人

發表發表於: Mon Dec 11, 2006 1:01 pm

我都唔知呢間浪漫滿屋有冇諗過將人地一世人只得一次的婚禮攪到不知所謂會唔會有 d 唔好意思、定係會繼續用一樣嘅服務態度對待客人 Evil or Very Mad 我同我另一半真係好希望唔會再有其他/她受害人 Embarassed
回頂端
Yan Li
XXX.XXX.165.104

發表發表於: Thu Dec 14, 2006 10:01 am

我上次陪個FRIEND去影相, 都FEEL到果度D人真係好慢好慢... 果度係幾靚既, 不過就真係太多人話佢D食物唔得啦!! 去影下相就無防既^^
回頂端
浪漫X屋受害人

發表發表於: Thu Dec 14, 2006 3:50 pm

Yan Li 寫到:
我上次陪個FRIEND去影相, 都FEEL到果度D人真係好慢好慢... 果度係幾靚既, 不過就真係太多人話佢D食物唔得啦!! 去影下相就無防既^^

食物又唔得、服務又唔得,佢地跟本無資格幫人攪婚宴。我覺得佢地應該將個廚房摺佐佢 ,跟住寫到明"浪漫滿屋"只會租個地方比人自己攪婚宴、叫到會而乜都唔包可能會好d。 Shocked

我將此段信息擺佐係好多個網站,大部份的回應都係話佢
"地方幾靚、D食物唔得、服務態度痲痲地",我真係好后悔當初無上網share過先 Join佢 Crying or Very sad

浪漫X屋受害人 在 Fri Dec 15, 2006 8:52 am 作了第 2 次修改
回頂端
meimei224
XXX.XXX.94.114

發表發表於: Thu Dec 14, 2006 11:11 pm

好過份呀, 一生人重大事情竟然比呢間餐廳攪喎, 原本念住有個美麗回憶, 點知.... 甘你有無投訢呀?要佢地compensate!
回頂端
viewth