發表主題 回覆文章
Natsumi
XXX.XXX.231.246

發表發表於: Wed Jun 01, 2016 3:14 pm

廣告贊助 [隱藏]
我個wedding 就係搵左佢整backdrop 同埋其他design (e.g. 迎賓牌, 人形牌), 就係因為第一次上去時以為佢pro, 有交帶, 落左訂之後, 跟住落黎直到big day 果日都係一肚氣

1. 完全吾會跟佢應承交稿既日子俾到野你睇既, 1st draft 交野俾我地睇既日子係佢自己定既, 結果拖左我兩次, 每次拖我一個星期, 結果比原先既日子遲足半個月先有野睇

2. 遲都吾止, 仲要交行貨。明明話有兩個draft 揀~結果無既, 得一個超垃圾既draft。何謂垃圾既draft 呀, 就係求其向yahoo 度睇幾張圖, 加個background 顏色就話係design。嘩, 呢D 野我都做到啦, 洗吾洗俾錢佢做呀!! (呢個就係勞氣既開始)

3. 見到個draft 打去嘈啦, 先發現原來當日上去傾既野佢寫吾晒, 聽到咩就求其俾D 野我, 結果又要由頭講過

4. 結果佢都做吾到D 好既效果出黎, 結果我地係要自己睇其他backdrop 叫佢抄!!!! 佢賺得呢份錢, 居然可以一D idea, 一D 提議都無, 佢呢份job 真係好賺呀!! 之後睇返, 佢其他design 好多都向其他地方搵到既

5. 個designer 吾識同人溝通, 同佢講真乜都得, 做時就乜都吾得; 我到2nd draft 已經吾想再同佢講野喇, 交俾老公同佢傾, 點知傾完佢D 野又係send 俾我, 好似有心製造混亂, 仲要夠膽死俾我老公話佢無交帶既時候, 話佢已經send 左俾我, "點知你地甘樣溝通家啫" Evil or Very Mad

6. design 一個人, 已經有幾個電話號碼; 話俾你知set 埸係另一個人, 一直同果個人傾set埸問題, 約時間; 結果當日黎set 場既係第二個人; 而且之前明明傾好左既時間, 問題, 當日黎set 場既人完全無聽過, 無人交代過

7. design 未finalize, 就即刻追尾數 (明明白紙黑字話送貨當日俾家喎, 自己D 野未做好, 就問拎錢, 超厚顏無恥呀!!!) 送貨當日, 又係check 都未check, 睇都未睇, 一擺低又問攞錢

揀左呢間nicywedding 簡直係我big day 既最大污點呀!!!

各位新人們, 吾想一肚氣, 吾想收到行貨, 千祈吾好搵呢間野呀!!!!!!!!!!
回頂端
小貓 k
XXX.XXX.39.83

發表發表於: Tue Jun 21, 2016 11:24 am

Can you give us more details?
回頂端
Natsumi
XXX.XXX.232.68

發表發表於: Wed Jun 22, 2016 10:49 pm

越來越發現得多呢間既衰野囉
原來鍾意搵人做"枚"
其實係呃like 同拎料
各行家/新人們, 小心呀
Evil or Very Mad
回頂端