發表主題 回覆文章

荃灣L' Hotel (如心海景酒店)

Joey & Jeff
XXX.XXX.128.28

發表發表於: Tue Aug 12, 2008 4:43 pm

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
請問對荃灣L' Hotel 41樓 Sky Lounge 設婚宴有什麼經驗及意見呢?
回頂端
applewah
XXX.XXX.141.167

發表發表於: Tue Aug 12, 2008 5:30 pm

我之前都開過呢個標題架! ^^
我第1次睇酒店場地就係呢間, 行去酒店條路, 都唔知裝修完未, 因為都裝左好耐好耐下啦!差唔多入大堂個位, 我老公話似會展, 我都覺得幾似嘅!
入到大堂d野都好簡單下!但上到41樓時, 又真係幾好, 落地玻璃, 一邊睇到海景, 一邊睇到新樓萬景峰, 但我兼樓底幾低, 最唔like就係天花板無水晶燈!
後面嘅位用黎打麻雀又幾正嘅!仲可以係41樓嘅透明位望返落地下, 幾ok!
初初都有少少心動book呢間架, 但愈睇愈多酒店, 因我睇左40幾間啦!
最後我決定唔book呢間, 所以你睇下自己要求係咩, 同鍾意d咩!
回頂端
Joey & Jeff
XXX.XXX.128.28

發表發表於: Wed Aug 13, 2008 10:00 am

其實個場我去睇過架啦, 學你話齋, 係冇水晶燈囉, 但係其他都實在好鐘意, 宜家決定呢間o既機會都有九成架啦, 奇就奇在, catering 只有一個manager去跟, 果個部門o既其他人都一概不知情, 同埋因為呢間係五星級酒店o既價錢實在太低啦, 所以我係怕佢有其他野我地冇留意到, 到時又要加錢又呢樣果樣咁呀, 又或者係d service 會好差呀等等, 所以想有d已經落訂or喺度擺過酒既俾d意見.
回頂端
applewah
XXX.XXX.147.118

發表發表於: Thu Aug 14, 2008 3:12 pm

其實個場我去睇過架啦, 學你話齋, 係冇水晶燈囉, 但係其他都實在好鐘意, 宜家決定呢間o既機會都有九成架啦, 奇就奇在, catering 只有一個manager去跟, 果個部門o既其他人都一概不知情, 同埋因為呢間係五星級酒店o既價錢實在太低啦, 所以我係怕佢有其他野我地冇留意到, 到時又要加錢又呢樣果樣咁呀, 又或者係d service 會好差呀等等, 所以想有d已經落訂or喺度擺過酒既俾d意見.

最緊要係你鍾意個場, 我之前聯絡呢間酒店睇場地同價錢都係得一個manager去跟!其他人就淨係叫我留電話囉!我最大原因唔book呢間係驚service唔好!因為個manager嘅態度都已經唔太ok!呢間酒店平嘅原因我估係太新啦! 二來又係龔如心嘅物業!之前呢到有個姊妹佢d係今年11月, 佢搵左幾間酒樓都無去個期, 於是如心有期, 佢其實都有少擔心, 但最後佢都book左!
回頂端
Joey & Jeff
XXX.XXX.106.227

發表發表於: Sat Aug 16, 2008 11:01 am

applewah謝謝你o既意見, 你幾時好日子呀, 決定喺邊度擺酒未呀, 我有冇落咗訂o既姊妹o既聯絡方法呀, 想知多d有關要注意o既事情, 例如有冇d咩野又到時先話要加錢呀, 又或者會唔會有d貨不對版o既野呀, 咁囉, 同埋我應該下個星期就會決定架啦, 想傾多d優惠, 想問下落咗訂o既姊妹傾到d咩
回頂端
Joey & Jeff
XXX.XXX.106.227

發表發表於: Sat Aug 16, 2008 11:15 am

applewah謝謝你o既意見, 你幾時好日子呀, 決定喺邊度擺酒未呀, 我有冇落咗訂o既姊妹o既聯絡方法呀, 想知多d有關要注意o既事情, 例如有冇d咩野又到時先話要加錢呀, 又或者會唔會有d貨不對版o既野呀, 咁囉, 同埋我應該下個星期就會決定架啦, 想傾多d優惠, 想問下落咗訂o既姊妹傾到d咩
回頂端
applewah
XXX.XXX.68.196

發表發表於: Sat Aug 16, 2008 2:22 pm

我bd係09年尾左右, 你呢?
我決定係黃埔海逸, 但都想繼續睇多d場地先!
之前呢到有個姊妹send去我e-mail問如心嘅問題!佢已經落埋訂架啦!
我send佢嘅em比你呀!我估佢應該唔會介意掛! Embarassed希望幫到你!
E-MAIL: Rosanna Choi <rosannacmc@yahoo.com>
回頂端
XXSHAN
XXX.XXX.9.192

發表發表於: Sun Aug 17, 2008 12:06 am

先恭喜大家找到個可以負託終人的人 , 恭喜 ! 恭喜 !

請問大家有冇朋友仔响 "如心酒店41樓" 擺酒的經驗?
我想知道 " 服務/菜式/裝飾/價錢等等的資料 ?
今日16:00去睇過個場, bf 同家人都勁讚 good " 個 VIEW " ^^"
但check 過其他人之前 JUNE 2007 的留言後, 感覺好差,
好想知道有冇 UPDATE D 既 INFO, TKS !

另外.. .. .. 六個月. . . .夠唔夠時間搞妥 ???
回頂端
applewah
XXX.XXX.147.143

發表發表於: Sun Aug 17, 2008 12:58 am

先恭喜大家找到個可以負託終人的人 , 恭喜 ! 恭喜 !

請問大家有冇朋友仔响 "如心酒店41樓" 擺酒的經驗?
我想知道 " 服務/菜式/裝飾/價錢等等的資料 ?
今日16:00去睇過個場, bf 同家人都勁讚 good " 個 VIEW " ^^"
但check 過其他人之前 JUNE 2007 的留言後, 感覺好差,
好想知道有冇 UPDATE D 既 INFO, TKS !

另外.. .. .. 六個月. . . .夠唔夠時間搞妥 ???

六個月都夠時間攪嘅, 但如果要join化妝同攝影等等, 又要睇你bd係咪旺日喎!
因為驚好野比人join哂!我註冊時都係籌備左4個半月, 其實都好趕下囉!
最趕係我比邀請卡朋友時呀~~~都幾後悔自己咁遲先整囉!
所以我到時擺酒都會早d比帖人!
回頂端
XXSHAN
XXX.XXX.9.192

發表發表於: Sun Aug 17, 2008 3:13 am

其實我早幾日先擇到 bd, 只有三日, 因為大多家人都住附近, 所以想知多d 如心既資料...哎...相都未影, 真係要盡快處理先得lu...
請問一下 8/20-22 個展覽訂影相會優惠 d d 呢 ? 大家會否知道分別在那 ?
回頂端
viewth